Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pamiętajcie o ogrodach 22:48, 03 cze 2019

Do góry

pestemony już dziś zauważyłem pierwsze nieśmiałe oznaki kwiecia
Ogród do odnowy 22:48, 03 cze 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
dzisiejsza odsłona Coral charm

sliczna
a myslalam ze kamyki do oczka beda
Podmiejski ogródek 22:45, 03 cze 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

moja cienista w tej chwili wygląda tak:

strasznie mi się podoba ta jasna zieleń i się zastanawiam, czy w nastepnym roku nie wyrzucę tych wietlic i miodunek na kwaśną, a lipową całą zrobię taką żółto-zieloną.

Powiem Ci, ze ja teraz mam fazę, że wszystko łączyłabym właśnie z tą limonkową zielenią - zakochałam się Fajnie hosta Fire Island limonką też zasuwa
Ogród z rzeźbą 22:43, 03 cze 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Byście i do mnie zajrzały jakoś... różyczki zaczynają

Lucy, nowy awatarek.
No byśmy zajrzały, oj byśmy... Ale dnia nie rozciągniemy, ja dopiero późniejszym popołudniem do Kwartecika dojadę. No właśnie, te Twoje róże! Widziałam, że już zaczynają kwitnąć.
U mnie do kwitnienia jeszcze droga daleka, pączkują, mszyce je obsiadły po całości.

A w tym jarzmiankowym "lesie" za czosnkami są dwie Herzogin Christiana i Schoene Maid. Jarzmianki je normalnie zeżarły.

Przedziwny Ogród 22:42, 03 cze 2019

Do góry
Na koniec pokażę Wam Agatki zwierzaczki, nie mogłam im się oprzeć a ruchliwe takie, że trudno ich uchwycić. Mama bacznie obserwowała swoje maluchy.

Są też króliki te co pokazuję to tylko część, która była na wypasie.

W tym ogrodzie nie można się nudzić, wzrok ciągle na czymś się skupia. Widok z tarasu jest cudowny widać z niego pół ogrodu.
Pszczelarnia 22:42, 03 cze 2019

Do góry

CIĄG DALSZY NASTĄPI JUTRO.
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:40, 03 cze 2019

Do góry

i na tym koniec, lecę do Was polukać
Pszczelarnia 22:38, 03 cze 2019

Do góry

Pszczelarnia 22:35, 03 cze 2019

Do góry
Chciałam zobaczyć ten ogród ponownie w porze kwitnienia irysów,

Przedziwny Ogród 22:34, 03 cze 2019

Do góry

Ogród z rzeźbą 22:34, 03 cze 2019

Do góry
April napisał(a)
Aniu, powinnaś być dumna a nie w dołki wpadać. Zasyp ten dołek, posadź na nim coś kwitnącego i będzie git
Ja w przyszłym tygodniu też się wybieram jakimś popołudniem do Kwartecika, to może jakoś połączymy siły żeby jej nie kłopotać dwa razy?
Czy ten carex montana to `Raureif`? Taką odmianę znalazłam w Skubiance na liście. Ale ona mam tylko 20 cm??? Faktycznie?
Jak sobie tak dobrze radzi u ciebie to może i ja bym sobie nabyła.

Nad zasypaniem dołka pracuję, idzie powoli. Udało się rozpocząć likwidację kamiennego koła. Do końca sezonu może się uda. Ale nawet dzisiaj coś posadziłam

To oczywiście żarcik. Tuż przed odjazdem przypomniałam sobie, że w kącie na hostowej leży wykopana chyba dwa tygodnie temu hosta. Stwierdziłam, że ciężko będzie jej przeżyć te nadchodzące upały, tak więc zadołowałam ją w dole.

Jakiś milszy dla oka obrazek. Aczkolwiek powiem tak: pozory mylą. Tam jest masakryczny bałagan i chwastowisko, że hej.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:33, 03 cze 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Brak ogrodzenia to przyznam w naszych realiach rzadka sytuacja. Nawet furtki nie będzie? Ja bym nie czuła się bezpiecznie. Dla mnie ogrodzenie to choćby zapora przed wałęsającymi się obcymi psami. Ale podziwiam Cię za taką bardzo ciekawą decyzję

Anusia, Twój ogród bardzo się zagęścił No pięknie, i te ostróżki

Mirko taki plan mam. Kiedy miałam ci już odpisać na posta to zdarzyła się pewna sytuacja. Mianowicie naszą ulicę odwiedza młody jelonek. W poszukiwaniu pokarmu wchodzi na posesje i wyjada to liście z drzew owocowych tak jak mojej sąsiadce. To sosny w kolejnym ogrodzie. U nas też poczynił szkody. Wyjadł mi piękne pąki róż Chopin, Montana oraz Solo. Rozsmakował się i w naszej sosence. Planów odnośnie ogrodzenia nie zmienię. W takiej sytuacji będzie trzeba coś wymyśleć.
Wałęsających piesków na naszej ulicy za dużo nie ma a ostatnie kradzieże miały miejsce 10 lat temu kiedy ludzie zaczęli się budować. Jeden z właścicieli wykańczał dom. Często też spał, więc złodziej miał pecha, bo nie wiedział, że gość śpi z maczetą pod poduszką Nie żle go postraszył. Od tamtej pory jest spokój na osiedlu

Ogród do odnowy 22:31, 03 cze 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
zestawienia kolorystyczne

a tu siwe kamienie na próbę w zastępstwie sinej hosty, której jeszcze nie mam ...

a to jeszcze inaczej ale kolorystyka podobna

Hihi, nawet z kamieniem fajnie to wygląda

Miałam kiedyś tego siwego przetacznika, ale oddałam trochę mamie, resztę przygarnęła Basia z Kosimkowego - u mnie dość słabo kwitł i jakoś mnie tym denerwował. CIekawa jestem jak u Ciebie się zachowuje

A jaka to odmiana epimedium na zdjęciu? Już je chcę Śliczne jest! (bo to ono, prawda?)

edit. - już zobaczyłam jak ładnie ten siwy u CIebie kwitnie na poprzednich stronach. Ech, nie nadążam z forum ostatnio
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:30, 03 cze 2019

Do góry

W ogródku emerytki 22:28, 03 cze 2019

Do góry
Dla Bogusi
Tak wygląda dziś jedna z ostróżek, na drugim zdjęciu ta niespodzianka: dwie w jednym
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:28, 03 cze 2019

Do góry
Pamiętajcie o ogrodach 22:27, 03 cze 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Elu pontederia cordata "blue" czyli jak napisała Danka rozpław sercolistny.

Dziś pompa godzine pochodziła i nagle zieleń znikła, na pierwszym zdjęciu na dole po lewej trochę widac zieleni.

A te roślniki to chyba muszą dłużej dojść do siebie.

Jeżogłówka zaczyna coś wypuszczać, hurrrrra

A co ty myślałeś, że w ciągu tygodnia będziesz na Allegro sprzedawał bo masz nadmiar?
Nie jest tak źle. Obrywaj zżółknięte liście na bieżąco. Rośliny musza się w nowym środowisku zaaklimatyzować. Niech ta kula chodzi będzie ruch wody przez co się woda dotlenia. Tam masz miętę w doniczce spróbuj uszczyknąć przynajmniej jedną gałązkę i niech pływa sobie po wodzie, zobaczysz, że wypuści korzonki.

Na tej drugiej focie co to za roślina.
Czubajkowy Ogród 22:26, 03 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

No i był prezent z okazji święta - ostróżka, prawie półtorametrowa! Po zakupie i w miejscu docelowym.

Ostróżki cudne, tęsknię za nimi, bo u mnie w tym sezonie przepadły.
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:26, 03 cze 2019

Do góry

Podmiejski ogródek 22:26, 03 cze 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
No zobaczymy jak to będzie z tym jaśminowcem.
Ja planuję wycinać od podstawy po najstarszej gałęzi, bo inaczej traci się kwitnienie w przyszłym roku. A miejsca na dużego nie mam.

Z cienistych klimatów jeszcze takie fotki mam:

parzydło leśne przez pół godziny dziennie jest absolutnie zachwycające

Absolutnie się zgadzam, ze parzydło jest zachwycające, super leśne klimaty u ciebie. Uwielbiam tą delikatną strukturę, podobnie jak u rutewek
Do jaśminowców też mam wielki sentyment, po kwitnieniu można jak mówisz wyciąc od podstawy kilka najstarszych gałęzi, ale można też skrócić wilki, czyli te wybijające się gałęzie, wtedy krzew się zagęści i można zapanować nad pokrojem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies