Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 22:13, 03 cze 2019

tulucy napisał(a)
Mnie tam najbardziej się podobało to zdjęcie, gdzie młody na huśtawce lata taki błogi relaks, sama bym tak chciała...

z dzieckiem od razu ogródek bardziej swojski, prawda?
i szubienica mniej.... szubienicowata (ale znalazłam chyba w końcu właściwą powłokę do drewna - malowanie szubienicy na szaro coraz bliżej)
makadamia 22:15, 03 cze 2019

jolanka napisał(a)
Trawnik nawozicie co tydzień?
700 m kw nie dam rady, zbankrutowałabym.

Asiu, zdjęcie świetne, aż miło popatrzeć.

do tej pory nawoziłam zgodnie z zaleceniami producenta raz w miesiącu, ale w tym roku, po kiepskim początku sezonu, daję mniejsze dawki za to częściej.
makadamia 22:19, 03 cze 2019

mrokasia napisał(a)

proszę Cię, co tydzień???!!!
boszszsz, pójdę z torbami!!!

ja pewnie też. wystarczy już, że rozsypuję korę na rabaty, potem na rabatach robię rewolucje i przy okazji przekopuję tą korę z ziemią, i znowu muszę rozsypywać na nowo, i tak co roku...

nic dziwnego, że potem na gumballe za trzy stówy kręcę nosem
tulucy 22:23, 03 cze 2019

Nie nawożę żadnego trawnika, to jest ostatni, ostatni punkt na mojej liście ogrodowej
makadamia 22:25, 03 cze 2019

Ty masz jakby trochę mniej tego trawnika
KasiaLangier 22:26, 03 cze 2019

makadamia napisał(a)
No zobaczymy jak to będzie z tym jaśminowcem.
Ja planuję wycinać od podstawy po najstarszej gałęzi, bo inaczej traci się kwitnienie w przyszłym roku. A miejsca na dużego nie mam.

Z cienistych klimatów jeszcze takie fotki mam:

parzydło leśne przez pół godziny dziennie jest absolutnie zachwycające

Absolutnie się zgadzam, ze parzydło jest zachwycające, super leśne klimaty u ciebie. Uwielbiam tą delikatną strukturę, podobnie jak u rutewek
Do jaśminowców też mam wielki sentyment, po kwitnieniu można jak mówisz wyciąc od podstawy kilka najstarszych gałęzi, ale można też skrócić wilki, czyli te wybijające się gałęzie, wtedy krzew się zagęści i można zapanować nad pokrojem
tulucy 22:30, 03 cze 2019

No może... za to w "sadzie" mam same chwasty w trawniku, aż wstyd nawet m zauważył
TAR 22:31, 03 cze 2019

wszystkie zdjecia swiatłocieniowe mi sie podobaja, nie powiem ze tego troche zazdroszcze, u mnie musza brzozy troche podrosnac i tez bedzie

Dziewczyny serio nawozicie trawnik co tydzien? Maz by chyba ataku serca dostal gdybym mu kazala. na szczescie nasz zieleniec nie wyglada tragicznie, nawozimy co miesiac
mrokasia 22:38, 03 cze 2019

Ja swój nawiozłam w majówkę ale potem przyszły te kilkudniowe opady i mam podejrzenie, że trawa nie zdążyła pobrać nawozu, który spłynął głębiej. Muszę nawieźć drugi raz bo słaby ten mój trawnik.
Kasia_CS 22:45, 03 cze 2019

makadamia napisał(a)

moja cienista w tej chwili wygląda tak:

strasznie mi się podoba ta jasna zieleń i się zastanawiam, czy w nastepnym roku nie wyrzucę tych wietlic i miodunek na kwaśną, a lipową całą zrobię taką żółto-zieloną.

Powiem Ci, ze ja teraz mam fazę, że wszystko łączyłabym właśnie z tą limonkową zielenią - zakochałam się Fajnie hosta Fire Island limonką też zasuwa