Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:14, 15 maj 2019

Do góry

w dolne piętro dosadzę jeszcze w tym sezonie dalie i inne rośliny wysiane w szklarence,a w przyszłym na ich miejsce pójdą piwonie i liliowce, oraz jesienia tulipany
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 18:11, 15 maj 2019

Do góry
mówcie co chcecie, ale ja lubię moją wąską bylinową
w przyszłym roku podzielę rośliny i dodam piętro z derenia białego - mam tam ciemne tło z tui sąsiada będzie zrywanie darni i poszerzanie

u nas cały dzień leje, nie można się nawet zabrać do roboty
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:10, 15 maj 2019

Do góry
W poniedziałek Emuś donicę skończył

dolne pietro ziemia z oczka, górne będzie muł po odmuleniu rowu pomieszany z piaskiem

i gotowa
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:02, 15 maj 2019

Do góry
W sobotę skończyło się na takim etapie

ale już wtedy sadziłam rośliny

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:56, 15 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Kwitną pierwsze róże

U mnie dopiero etap liści, kwiaty może za miesiąc. Jejku jaka różnica w klimacie
Sylwia, a tniesz te róże na wiosnę?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:56, 15 maj 2019

Do góry
W sobotę Emuś zaczął montować donice do zapakowania ziemi z oczka i mułu z rowu

tu dobrze widac jaka ona duża

Malwowy ogród 17:53, 15 maj 2019

Do góry
Ogórki i pomidorki koktajlowe też nabyłam drogą kupna. Teraz trzeba będzie to posadzić w warzywniku.
Malwowy ogród 17:52, 15 maj 2019

Do góry
Kupiłam też ciemne aksamitki.

Pana przepytałam jak to jest, że zmieniają kolor. Ale już patrząc jak kwitną widziałam, że w tej samej doniczce jedna ciemniejsza, druga jaśniejsza.
Wsadziłam na rabatę zobaczymy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:50, 15 maj 2019

Do góry
Cudeńka od dziewczyn
ogromny kosz

miscant memory

cudne drzwiczki

i śliczny bordowy wilec, ale fotki zapomniałam cyknąć
Malwowy ogród 17:49, 15 maj 2019

Do góry
Zimno, mokro a ja sobie kwiatków letnich nakupiłam.

Trzeba nad kompozycjami pomyśleć. Jakie w tym roku kolory wybrać ?
bardzo mi się fioletowy z białą nakrapianką spodobał.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:46, 15 maj 2019

Do góry
Z niedzieli wkleję i sobie na pamiątkę, a więcej w Ogródkowych perypetiach i na Wzgórzu Chaosu

Najpierw byli goście u mnie

Madzia i Monia z Emusiami

potem zagościliśmy w Ogródkowych perypetiach u Agi

i u Iwonki ze Wzgórza Chaosu

Wspaniale dzień spędzony i bateryjki naładowane
Pięknego początki :) 17:20, 15 maj 2019

Do góry
Dołączam zdjęcie tej części domu przy której chciałabym radate. Na działce w tym momencie nie ma, żadnych nasadzeń. Będzie to jedyna rabata na chwile obecna ponieważ nie ma jeszcze ogrodzenia, zanim ruszę z rabata eM skończy obrzeża przy wykuszu i tarasie. Liczę na Waszą pomoc. A te drzewa które są na zielono na planie działki to inwencja projektanta ich w rzeczywistości nie ma .
Przedziwny Ogród 17:16, 15 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Agata Fajny odpoczynek miałaś pod żaglami

widzę ,że murki już obsadzone -będzie ponownie piękny spektakl ,jak się rozrosną
w donicach masz petunie ?

ja w donicach mam nadal bratki i stokrotki -coś przez te deszcze nie chcą zbrzydnąć i żal mi się ich pozbyć

Pozdrawiam w ten zimny deszczowy dzień i chociaż fotkami kolorowych kwiatów oczy nacieszyłam

Witaj Madziu Wyjazd był rewelacyjny. W końcu było to szkolenie integracyjne
Murki są prawie obsadzone. Jeszcze między tymi surfiniami wysadzę czerwone.
W donicy, na razie jednej są surfinie miniaturki. Zrobiłam miks kolorów. Jakąś odmianę trzeba zrobić. W tamtym roku sprawdziły się mimo suszy.

Od poczatku - ogród Kasi 17:13, 15 maj 2019

Do góry
Przy okazji zrobiłam więcej zdjęć. Pogoda marna - strasznie pada i zimno.

Tu zachodnia strona ogorodu, od wejścia. Chciałabym posadzić pod płotem z jednej i drugiej strony drewutni ( śmietnika )po 3 graby kolumnowe. Na tej szerokiej rabacie dosadzić trzy dorenbosy jakoś tak rozrzucone by powstał zagajnik, a wzdłuż trawnika lawenda. Posadzone już są rozplenice, imperata red baron i miskanty

Tu część południowa i taras - zacieniona przez stare sosny i świerki. Bardzo wąsko. Trawa nie chce rosnąć. Na dzrzewach mają być dwa hamaki - zastanawiam się nad nawierzchnią pod nimi. Póki co planuję żwir, tylko jak będę z igieł to czyścić to nie wiem. (

To południowa część na tyłach garażu - najbardziej nasłoneczniona i gorąca bo bez wiatru. Tu ma być pergola z pnączem ścianka z kaskadą , oczko wodne, a na ścianie krata z winogronami. Myślałam żeby na tle płotu zrobić żywopłot z grabu,
Od poczatku - ogród Kasi 17:00, 15 maj 2019

Do góry

Zrobiłam zdjęcia cisom. Jak kupowałam to były wielkie i gęste teraz w środku wyłysiałe bo poobcinałam zjedzone i suche gałęzie.
Od poczatku - ogród Kasi 16:52, 15 maj 2019

Do góry
Poczytaj najpierw wątki, mój, Anuli i malgol, dużo informacji znajdziesz, co rośnie, co nie rośnie, co wygląda w takich warunkach. A tymczasem parę fotek, jak obejrzysz daj znać to wywalę. Aaaa i przenieś się do Projektowania, tam na bieżąco takie dylematy są roztrząsane

Moje:

Nie moje, nie wiem czy nie Kokoszki przypadkiem..:

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:24, 15 maj 2019

Do góry
Ogród zacząć czas. 16:24, 15 maj 2019

Do góry
Dzień dobry wszystkim Ogrodniczkom i Ogrodnikom!
Jestem regularnym skrytoczytaczem i podglądaczem na forum od przynajmniej dwóch lat- podziwiam i podziwiam, uczę się i pogłębiam wiedzę. Przeprowadziłam się z blokowiska do domu już pięć lat temu, a stan ogrodu jest- najłagodniej rzecz ujmując- jakbyśmy się dopiero co wprowadzili. Z czego to wynika? Przede wszystkim z niemocy decyzyjnej. Podoba mi się bardzo dużo Waszych ogrodów i jak już się na coś zdecyduję, chciałabym się zainspirować, czy wręcz skopiować pomysł, to okazuje się, że M się nie podoba. I tak stoimy cały czas w miejscu. Wreszcie więc odważyłam się napisać i poprosić Was o pomoc. Musi się wreszcie coś w tym ogrodzie zacząć dziać! w tym roku chciałabym zaczarować stronę frontową- wschodnią, dobrze nasłonecznioną. I tak wzdłuż ogrodzenia marzy mi się szpaler drzew. Byłam już zdecydowana na Umbry, jak w pięknym ogrodzie Lindsay, ale będąc już na miejscu w ogrodniczym M powiedział, że wolałby jednak coś bardziej rozłożystego, co by nas jednak bardziej zasłoniło od drogi. I teraz wreszcie moja prośba o pomoc- jakie jeszcze drzewa poza Umbrami polecacie na szpaler wzdłuż frontowego ogrodzenia?
Ps. za trawnik odpowiedzialny jest Mężuś, więc jest piękny!
Ogród w Tarnowie 16:22, 15 maj 2019

Do góry
Richie napisał(a)
[b]

Obłędna jest ta ściana róż Jak obcinasz przekwitnięte kwiaty tej róży, z drabiny? Można wiedzieć jaka to róża?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:20, 15 maj 2019

Do góry
Kontynuując swoją białą miłość zagarnełam 3 białe horty - do lasku na górne pięterko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies