Czy ktoś jest w stanie zidentyfikować problem u moich brzóz doorebos?
Sadzone były z dużych donic, rosną już u nas trzeci rok, od posadzenia nie było z nimi problemu. Dopiero tej wiosny na jednej z nich w części górnej nie pojawiły się liście, a teraz druga zaczyna się kłaść. Jakby więdły jej gałęzie. Liście są lekko podjedzone. One nikną w oczach...
Alu, pesel mnie dobija, a może idę w geny, moja mama poza dzieciństwem do 5 roku życia nic nie pamięta, czy to mnie czeka, będę walczyć, jak mnie pamięć nie zawiedzie
poszukam nazwę
Ja też
kurcze, na FB walczę o kobiety, nagrabię sobiezamkną mi konto, już tyle osobom to zrobili, cenzura, jak w latach PRLa mamy nowoczesną technologię, pytanie, kto to kontroluje i co zamierza
Od razu poprawiam:
ta rabata gabionowa jest, owszem, od strony wschodniej, ale wystawę ma zachodnią: plecki-cisy są od wschodu, czyli rabata "patrzy się" na zachód.
Od południa nic jej nie będzie zacieniało, czyli rabata będzie bardzo słoneczna - na limelighty wystarczy aż nadto
jeśli chodzi o styl ogrodu, to popatrz na tą realizację. styl bardzo nowoczesny, ale rabatki leśno-naturalistyczne - myślę, że mężowi by się podobały.
Ogromne kwiaty Venus tak mnie zauroczyły, że o mały włos go nie kupiłam. Ale cena była odstraszająca więc będę go podziwiała u Ciebie Aganiu.
Siedzę w Twoim ogrodzie i się gapię z rozdziawioną buzią.
Niesamowity klimat stworzyłaś czarodziejko!
Karta pamięci się zapchała to trzeba zrobić porządek ze zdjęciami.
Przy okazji takie z serii przed i po. Dla porównania ogród w maju 2017 roku i aktualnie .
Piękny Alicjo i zwiedzanie tego ogrodu to dla nas ogromna frajda.
Auto mamy pojemne i pomieściło by więcej roślin, ale zdrowy rozsądek podpowiada STOP.
Dziękuję Basiu, działam powoli ale cały czas do przodu
W szklarni pomidorki kwitną, uprawy jak najbardziej powinny być udane.
Dziękuję Jolu, kos uchwycony, bo nie miał innego toru przelotu. Na zdjęciach nie widać ale pomiędzy różanką a oczkiem stoją zazwyczaj dwa samochody. Musiał je ominąć i trafił na mnie