Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:47, 06 sty 2014

Do góry
wrzesień

Pażdziernik

Listopad

Podsumowując tamten rok stwierdzam, że ciut zle zaczęłam Największy błąd to stopniowe kupowanie smaragdów. Mogłam najpierw sadzić tuje a póżniej myśleć o roślinach. Teraz będzie misz masz w wysokości żywopłotu.
Pomijając wszystkie błędy i niedoskonałości, które popełniłam ogrodnictwo to jest radość i ukojenie dla mojej duszy a wieczór w ogrodzie z lampką wina przy świetle pochodni i zapachu lawendy to najwspanialsze zakończenie każdego dnia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:24, 06 sty 2014

Do góry
Maj

Czerwiec

Lipiec

Sierpień

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:18, 06 sty 2014

Do góry
Ciągnie mnie już bardzo do zrobienia nowego planu ogrodowego, najchętniej już jutro zaczęłabym coś przesadzać, dosadzać ale najpierw krótkie podsumowanie pierwszego roku w polinkowym ogrodzie

Styczeń 2013r.

Kwiecień 2013r.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:11, 06 sty 2014

Do góry
Gabrysiu buziaczki noworoczne
Plan wstępny mam w głowie, dobra dusza Marta obiecała pomoc wizualizacyjną
Szmaragdowy Zakątek 20:53, 05 sty 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Nikita zajrzałam do Ciebie bo zainteresował mnie tytuł wątku. I się nie zawiodłam Smaragdy śliczne, gęste, dorodne. Marzę już o takich dużych u siebie Mówisz, że sadziłaś je 4 lata temu?!

Moje szmaragdy posadzone pod koniec 2009 roku, jako 1,5 metrowe przystojniaki. Każdy z nich wyrośnięty jak kulturysta i miał po 2 - 3 wierzchołki. Przez pierwszy rok stały w miejscu obrażone i ani drgnęły. Nie pomagały ani prośby ani groźby – nic…. nawet 1 cm nieurosły. W kolejnym roku okazało się, że mam jakiś przeciek w piwnicy i zbiera się tam woda. Tata kupił pompę, ale coś trzeba było zrobić z wypompowywaną wodą…do kanału szkoda…więc ją pod szmaragdy. No i się zaczęło….co drugi dzień kilkaset litrów wody i iglaczki wystrzeliły w górę. Do dziś nie mogę je opanować – rosną jak szalone.
Polinka zobaczysz twoje też urosną, za nim się obejrzysz to już ogrodzenie przerosną - tylko je dużo podlewaj. Pozdrawiam wieczorowo i buziaki przesyłam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:39, 05 sty 2014

Do góry
polinka napisał(a)
I czerwone kokardki są Ogród wiosenny a nie styczniowy. Może nie będzie zimy, tylko cały czas taka słoneczna i ciepła aura?
Macham Marzenko słonecznie

Część kokardek już zdjęłam, tylko gracillimusom zostawiłam bo jakieś takie fajne pękate z kokardkami są
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:42, 05 sty 2014

Do góry
I czerwone kokardki są Ogród wiosenny a nie styczniowy. Może nie będzie zimy, tylko cały czas taka słoneczna i ciepła aura?
Macham Marzenko słonecznie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:17, 04 sty 2014

Do góry
dominika_rew napisał(a)

W natłoku wątków, które odwiedzam, Twój przepadł mi kiedyś... ale teraz obejrzałam od początku i powiem Ci, że takie metamorfozy to ja lubię w dodatku masz zestawione rośliny dokładnie tak jak ja na rabacie, którą w tym roku robiłam: trawa, lawenda, limki, żurawki i bukszpan i oczywiście wszystko w bardzo podobnym ustawieniu z chęcią będę obserwować, jak to dalej u Ciebie się potoczy, bo jest pięknie, w moim klimacie pozdrawiam serdecznie!

Witaj Dominika
Zastawienie roślin takie żelazne, Ogrodowiskowe, bałam się kombinować z czymś innym aby nie zrobić cyrku Na jesieni wywaliłam klona z bukszpanu i posadziłam śliwę wiśniową. A teraz mam plan kolejny na te obwódki bukszpanowe tylko czekam na wiosnę
Uciekam do Ciebie zobaczyć Twoją ogród w podobnym klimacie jak piszesz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:12, 04 sty 2014

Do góry
olga_ napisał(a)
To masz tak jak i ja, nie moge się doczekac zmian w moim ogrodzie, już bym poszła i kopała... Musze przyznac że fajnie Ci wyszły te przemiany

Witaj Olga u mnie
Wychodzi, że my z tych niecierpliwych ogrodniczek Może zima nie nadejdzie i za chwilę wkroczymy do naszych ogrodów?!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:03, 04 sty 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj oglądałam zdjęcia z początku ogrodu i pokażę Wam jak to wyglądało
Dzisiaj tylko jedna rabata, zimą bardziej szczegółowe będzie

22.05.2013

02.10.13

W natłoku wątków, które odwiedzam, Twój przepadł mi kiedyś... ale teraz obejrzałam od początku i powiem Ci, że takie metamorfozy to ja lubię w dodatku masz zestawione rośliny dokładnie tak jak ja na rabacie, którą w tym roku robiłam: trawa, lawenda, limki, żurawki i bukszpan i oczywiście wszystko w bardzo podobnym ustawieniu z chęcią będę obserwować, jak to dalej u Ciebie się potoczy, bo jest pięknie, w moim klimacie pozdrawiam serdecznie!
Szmaragdowy Zakątek 14:52, 04 sty 2014

Do góry
Nikita zajrzałam do Ciebie bo zainteresował mnie tytuł wątku. I się nie zawiodłam Smaragdy śliczne, gęste, dorodne. Marzę już o takich dużych u siebie Mówisz, że sadziłaś je 4 lata temu?!
Roztoczańskie klimaty 14:42, 04 sty 2014

Do góry
Zetko czy ja mogę skopiować Twoją rabatkę rozchodnikową?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:17, 04 sty 2014

Do góry
Mam dzisiaj głowę pełną marzeń, zamiast pracować siedzę od rana z kartką papieru i notuję nowe pomysły Następny wolny tydzień to zrobię małe podsumowanie 2013 roku w ogrodzie i zaczynam wiosenną burzą mózgów
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 11:12, 04 sty 2014

Do góry
To się uśmiechnęłam.
To tylko początek...drogi do marzeń 07:42, 04 sty 2014

Do góry
Olga wjazd rewelacyjny. Uwielbiam duże ogrody i przestrzeń. Czekam na dalsze części ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:17, 03 sty 2014

Do góry
Nie wiem co napisać, po prostu brak mi słów. Oglądałam kilka razy każde zdjęcie czy oby to na pewno to samo miejsce A ja tak narzekałam na swój ogródek, teraz pukam się w głowę. Wszystko można zmienić,dobry plan i kilka lat cierpliwości a stworzymy wspaniały ogród.
Jestem pod ogromnym wrażeniem i proszę o wiosnę, dostałam kopa do zmian
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:21, 03 sty 2014

Do góry
Ja teraz pracuję do niedzieli. Może jak dzieciaki ferie będą miały? Trzeba pomyśleć! A z giełdą i bukszpanami to się dogadamy jak będzie bliżej wiosny
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 11:12, 03 sty 2014

Do góry
Tylko uważajcie żeby Was nie zalali (czytałaś szopkę w głosie...?)
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:04, 03 sty 2014

Do góry
Dzięki kochana
A kiedy złapiemy oddech na kawkę?
Wybrałabym się już do jakieś szkółki na zakupy! Wiem, że to jeszcze za wcześnie ale już mnie nosi. Marzenka pisała, że wybierają się 18.01 na giełdę, ja niestety wtedy pracuję ale może pomyślimy o tej giełdzie w innym terminie bliżej wiosny? Bukszpanów będę potrzebować w tym roku troszkę, może wybierzesz się ze mną na tą podwrocławską plantację?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 11:02, 03 sty 2014

Do góry
Dobrego 2014 Roku Kochana i troszkę spowolnienia w życiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies