Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Gabriela 15:01, 05 sty 2014

Marzena2007 napisał(a)

Gabrysiu ja włascieiw nie mam nic przeciwko klimatowi angielskiemu

Ja też, ale tylko zimowemu klimatowi angielskiemu, bo latem to już trochę mniej mi się podoba, no i nie chciałabym chorować na reumatyzm.
A śnieg to niech sobie leży w górach, na lodowcach, tam gdzie jego miejsce.
malgorzata_s... 15:07, 05 sty 2014

Cudne fotki jak zwykle Trafki bosko wyglądają i te kokardki które zmałpowałam Buziaczki.
Madzenka 15:38, 05 sty 2014

Gabrysia_ napisał(a)
...aż wierzyć się nie chce,że to styczniowe zdjęcia
...trawy ozdobne jednak to strzał w dziesiątkę ,sama nieustannie z okna podziwiam swoje

Oj tak to moja miłość odkryta dzieki ogrodowisku będę dosadzać i dosadzać póżną wiosna/latem
Madzenka 15:39, 05 sty 2014

polinka napisał(a)
I czerwone kokardki są Ogród wiosenny a nie styczniowy. Może nie będzie zimy, tylko cały czas taka słoneczna i ciepła aura?
Macham Marzenko słonecznie

Część kokardek już zdjęłam, tylko gracillimusom zostawiłam bo jakieś takie fajne pękate z kokardkami są
Madzenka 15:41, 05 sty 2014

Urszulla napisał(a)
masz pięknie wystrzyżone kulki bukszpanowe
i żywopłot z laurowiśni- on chyba tylko na Wasz ciepły wrocławski klimat

Ula ja testuję kilka odmian laurowiśni, na razie dwie zimy łagodne więc laurowiśnie przeżyją, mam nadzieję że skoro juz sie ukorzeniły to nawet gdyby był straszny mróż to odbiją od ziemi. Ponadto tuje sąsiadów już podrosły i tworzą ochronę przed wiatrami, budynki również. Pożyjemy zobaczymy, na razie z laurowiśniami sie nie poddaje.
Madzenka 15:42, 05 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ogród jak jesienny.... tylko ktoś liście kolorowe zarąbał...

Moja aroniówka też z liśćmi wiśni, i kwaskiem i wodą i spirytusem... na przyszłość więcej spirytu a mniej wody.. bo jak na narty, to kto widział wozić wodę????

Aniu aroniówki nie piłam, doczekać się nie mogę
Madzenka 15:43, 05 sty 2014

Gabriela napisał(a)

Ja też, ale tylko zimowemu klimatowi angielskiemu, bo latem to już trochę mniej mi się podoba, no i nie chciałabym chorować na reumatyzm.
A śnieg to niech sobie leży w górach, na lodowcach, tam gdzie jego miejsce.

No i jeszcze si taki nie narodzil coby wszystkim dogodził Jak zima angielska pasuje to lato juz nie
Konstancja30 15:44, 05 sty 2014

no to siem napaczyłam ... Madżen potraktowałam to jako ciacho do kawki ... trawy ... trawy ... trawy ... są urocze nawet związane ... zwłaszcza takimi kokardkami ... i te kulki ...
u mnie wiosną też priorytet nasadzenia pod tarasem ... na wprost w kubikach i wokół ... głowa mi paruje ... od wczoraj werbena mocno dołączyła do przepychających się grabów i baksików z trafkami ...

pogodowo ... masakra ... nie ma słoneczka ... w nocy padało ... dobrze, że choinka jeszcze stoi
Madzenka 15:44, 05 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Cudne fotki jak zwykle Trafki bosko wyglądają i te kokardki które zmałpowałam Buziaczki.

To co Małgosiu dosadzamy trawki wiosna?
Madzenka 15:48, 05 sty 2014

Konstancja30 napisał(a)
no to siem napaczyłam ... Madżen potraktowałam to jako ciacho do kawki ... trawy ... trawy ... trawy ... są urocze nawet związane ... zwłaszcza takimi kokardkami ... i te kulki ...
u mnie wiosną też priorytet nasadzenia pod tarasem ... na wprost w kubikach i wokół ... głowa mi paruje ... od wczoraj werbena mocno dołączyła do przepychających się grabów i baksików z trafkami ...

pogodowo ... masakra ... nie ma słoneczka ... w nocy padało ... dobrze, że choinka jeszcze stoi

Moja choinka sypie sie.... Mimo że jodła.... Jak ją rozebrać przed K+M+B ???

Oj werbena z lawendą z ogrodu pod dębem to jest to!!!! U mnie będzie posadzona w nogach umbrelki, otoczona lawendą i bukszpanami

Iza ja wiosną pojadę do Wojsławic aby kupować trawki, może sie wybierzesz? Takie miskanty jak kupowalam jesienia i w jakich cenach to cud!!! Chciałam nieśmiało nadmienic ze 5 miskantow już czeka na docelowe miejsce wiosna zadolowane som