Kąska! To sa piękne kule! jakie one potargane? Moje to dopiero maja fryzury jakbym ich wiosną nie cięła.Strzelaja pędami w górę jak wilki u drzew owocowych
Spodobało mi się cykanie przez szybę, więc pochodziłam od okna do okna, trzeba czymś zająć głowę, jak się spędza czas w towarzystwie miłego, aczkolwiek lekko znudzonego smarkającego BąblaCiąg dalszy zatem przezokiennych, deszczowych widoczków
Poniżej czekający na całkowitą przeróbkę przechowalnik pod dotychczasowym ogrodzeniem, słupki jeszcze do demontażu, zielony składzik starego Właściciela do wywiezienia, tuje do wysadzenia, ho ho ile mnie tu czeka kombinowania. O i stary zestawik czeka na odbiór przez Siostrę
Kasiu, Madziu, Aniu macie rację, wiecie, że nawet przez chwilę o tym myślałam ale jakoś mnie zaćmiło
Może dlatego że ta rabata wysepkowa z wiązem jest w formie soliterowej, czyli wiąz a wokół niego kulki i trzcinniki KF i nie wiem jak można by ją połączyć z tą nową rabatą. Coś weny brak tej wiosny...
Dwie wersje wg waszych pomysłów:
Kiedyś miałam pomysł zasłonić tylnia ścianę grilla i bedę mieć okazję
i krzewy, które do złudzenia przypominają nasze żarnowce. Z tym, że ich żółte kwiaty wręcz urzekają słodkim zapachem. Wygooglałam, że to Brnistra
W Dalmacji krąży takie powiedzenie, że gdy kwitnie kwiat brnistra to kobiety w tym czasie zostają obdarzone niezwykłą urodą, stają się piękniejsze, bardziej ponętne i uwodzicielskie. Hmmm...
Troszkę zdjęć, czekam ciągle na wysyp kwiecia, jednak jest tak zimno
że tylko te najwcześniejsze kwitną, choć mnie to i tak bardzo cieszy, bo kocham te ciepłe kolory azalii
a jakby za grillem na prosto ,a skrócone po długości na równo mniej więcej z linią tarasu ?
marny mój bazgroł wstawiam
albo za zębami ,jak narysowałaś uskok ,a tylko ten prostokąt krótszy ?
Może inaczej, wydajność jaka podałem do projektu to 10l/25 sekund , przy takim zaworze - bez końcówki przyłączeniowej .
W dniu wczorajszym założyłem końcówkę i podłączyłem wąż elastyczny i wydajność wzrosła na 10l/ 21 sekund . Chciałbym aby nawodnienie było oddzielnie podłączone przy jednoczesnym korzystaniu z kranu . Mam rozumieć ze zastosowanie podanego wcześniej podwójnego przyłącza jest mniej sensowne ?
Myślałem iż w pierwsze przyłącze podłączyć waż PE 25 mm a z drugiego korzystać będę jako z kranu
No właśnie Daria za grillem nie. Zostawiam ta część trawnika.
Tak to wygląda w dwóch wersjach z dodatkową wysepkę i bez. Z ta wysepką, powtórzeniem tej z wiązem jakoś dziwnie ale może tylko na kartce to tak wygląda a w rzeczywistości będzie ciekawiej. Zielone linie to nowa planowana rabatka:
No nie taka prosta ta rabata w wymyślaniu jak myślałam
Tawułka fioletowa by mnie ucieszyła bo tam fioletowe i malinowe azalie też rosną