Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:20, 27 sie 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
A na koniec taka śmieszna kompozycja

takie zestawienie bardzo mi się podoba - budleje i hortensje (zdaje się, że oczywiście Limelight) takie połączenie wyobrażam sobie u siebie a podobne zestawienie widziałam u aliniak

Ana - dzięki za fajną relację ...okiem detalu ))) a ten regał z małymi sadzonkami to bym chętnie przyjęła, może być hurtem )
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:13, 27 sie 2011

Do góry
A na koniec taka śmieszna kompozycja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:11, 27 sie 2011

Do góry
Na poczatku mialam problem z aparatem i niestety nie udało mi się sfocić ciekawej aranżacji na zewnątrz z trawami i wodą w formie 'strzelających' strumieni. Na zewnątrz spodobało mi się stoisko z aranżacjami wodnymi, fontanny szklane kule, ściany wodne, żygacze.. mam filmik zrobiony aparatem ale nie wiem jak załączyć.... Nic nie kupiłam bo stoisko z kiermaszem było na zewnątrz, kolejka oooogromna, a ja byłam z Jaśkiem i uciekłam czym prędzej bo prażyło strasznie.
Zapomniałam dodać że były fajne stoiska z donicami (niestety też hurt) i ciekawstka (jak dla mnie) jutowe osłonki na zime do ochrony rośliny w różnych formach np bałwany, skrzaty, mikołaje - też tylko hurt i wszystko było w katalogach, coprawda dostałam, ale z info że jak bym chciala coś zakupić to otrzymam kontakt do przedstawicieli
a i zobaczylam coś co pokazywał ostatnio Sebek i zastanawial się co to. Sfotografowałam erica gracilis
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:58, 27 sie 2011

Do góry
Byłam na 'zieleń to życie' i powiem okiem amatora wystawa fajna aczkolwiek bardziej dla profesjonalistów niż amatorów, większość wystawców gdy o coś pytałam, zadawała kluczowe pytanie "hurt czy detal?'' jak słyszeli detal to niestety rozmowa jakoś się nie kleiła, odsyłali do swoich przedstawicieli... Było całe mnustwo młodziutkich sadzonek oferta oczywiście hurtowa:

Niestety nie było żadnego oświetlenia ogrodowego ...
Byloo bardzo duże stoisko z clementisami (clementis.pl) poza clementisami mieli sadzonki pysznych winogron 'vitis zilga',
bardzo dużo hortensji, traw,

jedno stoisko z żurawkami ale bez rewelacji...
żurawka z ogromnymi liściami takimi jak u Anuli (chyba)

zielonkawe nakrapiane bordem

na tym samym stoisku było takie coś, nie wiem co ale listki i kolor miały ładne

Były bardzo duże ilości lawendy

Ciekawa aranżacja wrzosów

Ja niestety nie dostałam nalewki więc nie było tak kolorowo ale ciekawie ( żart kolory były ylko mi się nie udało uchwycić)

Wystawa "Zieleń to życie" 2011 18:32, 27 sie 2011

Do góry
wróciłam i powiem okiem amatora że wystawa fajna aczkolwiek bardziej dla profesjonalistów niż amatorów, większość wystawców gdy o coś pytałam, zadawała kluczowe pytanie "hurt czy detal?'' jak słyszeli detal to niestety rozmowa jakoś się nie kleiła, odsyłali do swoich przedstawicieli... Miałam nadzieję że będą też jacyś przedstawiciele oświetlenia ogrodowego, niestety... ogromne stoisko było z clementisami, całe mnustwo hortensji, traw, jedno stoisko z żurawkami ale bez rewelacji... Ciekawa aranżacja na zewnątrz z trawami i wodą w formie 'strzelających' strumieni Spodobało mi się stoisko z aranżacjami wodnymi, fontanny szklane kule, ściany wodne, żygacze Niestety na poczatku coś mi się poprzestawiało w aparacie i odmówił współpracy Potem zrobiłam kilka fotek. Nic nie kupiłam bo stoisko z kiermaszem było na zewnątrz, kolejka oooogromna, a ja byłam z Jaśkiem i uciekłam czym prędzej bo prażyło strasznie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:17, 26 sie 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
a jesienny nawóz też dajesz?

Właśnie się zastanawiam czy zastosować czy nie
W ogóle to moja trawa dopiero w tym roku pierwszy raz nawóz dostała
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:10, 26 sie 2011

Do góry
a jesienny nawóz też dajesz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:09, 26 sie 2011

Do góry
a jutro wybieram się do stolicy na "zielen to życie'
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:07, 26 sie 2011

Do góry
Aniu będą też zielone kwitnące na biało. Na M niestety nie mogę liczyć bo wraca gdy już ciemno zaczełam kopać rabate pod te wrzosy ale spasowałam... upał był niemiłosierny...
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:05, 26 sie 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek nawozisz trawnik co 3 tygonie?

Tak.
Ale chyba ostatni raz w tym roku już, chyba....
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:02, 26 sie 2011

Do góry
Sebek nawozisz trawnik co 3 tygonie?
Rajski ogród Ani 23:03, 25 sie 2011

Do góry
gratki z okazji dwusetki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:55, 25 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
No fajnie - wrzosy też widzę

przymiarka była z kilkoma sztukami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:54, 25 sie 2011

Do góry
nic tam nie będzie poza wrzosami... no oczywiście świerki zostają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:22, 25 sie 2011

Do góry
miałam ambitne plany na dzień dzisiejszy, posadzić wrzosy... niestety na planach się skończyło. Popieliłam resztę (a smaliło niemiłosiernie) i zaczełam przygotowania miejsca pod wrzosy muszę usunąć korę którą M dwa dni temu wysypał ;(, i przekopać ziemię z torfem
Ogród moich marzeń 21:53, 25 sie 2011

Do góry
a ja w miejscu tego niezbyt urodziwego skalniaka dałabym lustro i rodendrony cunnikum white, albo bukszpanowe kulki
Wymarzony ogród 21:45, 25 sie 2011

Do góry
a gdzie kupowłaś te bukszpany?
W miniformacie 20:54, 25 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Wiosenne przyrosty świerka.

CO TO ZA ŚWIERK?

Picea orientalis "Aureospicata" - świerk kaukaski odmiana o żółtych przyrostach wiosną.
Odmiana przemarzająca, ale niekoniecznie. Sadziłam ją

I tajemnica rozwiązania.
Jak na razie ma się dobrze.
Na początku był rosochaty i wyglądał jak "miotła brzozowa". Z biegiem czasu w moich oczach zyskuje.

Danusiu. Dziękuję.
W miniformacie 20:49, 25 sie 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Wiosenne przyrosty świerka.

CO TO ZA ŚWIERK?

Picea orientalis "Aureospicata" - świerk kaukaski odmiana o żółtych przyrostach wiosną.
Odmiana przemarzająca, ale niekoniecznie. Sadziłam ją
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:34, 25 sie 2011

Do góry
kaptanu? łomatko a ja głupia myślałam wsadze do ziemi i po sprawie A tak na marginesie dzięki za info na PW
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies