Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Sebek 22:10, 26 sie 2011

Ooooo
ana_art 18:58, 27 sie 2011

Byłam na 'zieleń to życie' i powiem okiem amatora wystawa fajna aczkolwiek bardziej dla profesjonalistów niż amatorów, większość wystawców gdy o coś pytałam, zadawała kluczowe pytanie "hurt czy detal?'' jak słyszeli detal to niestety rozmowa jakoś się nie kleiła, odsyłali do swoich przedstawicieli... Było całe mnustwo młodziutkich sadzonek oferta oczywiście hurtowa:

Niestety nie było żadnego oświetlenia ogrodowego ...
Byloo bardzo duże stoisko z clementisami (clementis.pl) poza clementisami mieli sadzonki pysznych winogron 'vitis zilga',
bardzo dużo hortensji, traw,

jedno stoisko z żurawkami ale bez rewelacji...
żurawka z ogromnymi liściami takimi jak u Anuli (chyba)

zielonkawe nakrapiane bordem

na tym samym stoisku było takie coś, nie wiem co ale listki i kolor miały ładne

Były bardzo duże ilości lawendy

Ciekawa aranżacja wrzosów

Ja niestety nie dostałam nalewki więc nie było tak kolorowo ale ciekawie ( żart kolory były ylko mi się nie udało uchwycić)

hanka_andrus 19:03, 27 sie 2011

Te jasne listki co nie wiedziałaś-to serduszka
ana_art 19:11, 27 sie 2011

Na poczatku mialam problem z aparatem i niestety nie udało mi się sfocić ciekawej aranżacji na zewnątrz z trawami i wodą w formie 'strzelających' strumieni. Na zewnątrz spodobało mi się stoisko z aranżacjami wodnymi, fontanny szklane kule, ściany wodne, żygacze.. mam filmik zrobiony aparatem ale nie wiem jak załączyć.... Nic nie kupiłam bo stoisko z kiermaszem było na zewnątrz, kolejka oooogromna, a ja byłam z Jaśkiem i uciekłam czym prędzej bo prażyło strasznie.
Zapomniałam dodać że były fajne stoiska z donicami (niestety też hurt) i ciekawstka (jak dla mnie) jutowe osłonki na zime do ochrony rośliny w różnych formach np bałwany, skrzaty, mikołaje - też tylko hurt i wszystko było w katalogach, coprawda dostałam, ale z info że jak bym chciala coś zakupić to otrzymam kontakt do przedstawicieli
a i zobaczylam coś co pokazywał ostatnio Sebek i zastanawial się co to. Sfotografowałam erica gracilis
ana_art 19:13, 27 sie 2011

A na koniec taka śmieszna kompozycja
KasiaWB 19:20, 27 sie 2011

ana_art napisał(a)
A na koniec taka śmieszna kompozycja

takie zestawienie bardzo mi się podoba - budleje i hortensje (zdaje się, że oczywiście Limelight) takie połączenie wyobrażam sobie u siebie a podobne zestawienie widziałam u aliniak

Ana - dzięki za fajną relację ...okiem detalu ))) a ten regał z małymi sadzonkami to bym chętnie przyjęła, może być hurtem )
Pozdrawiam
ana_art 19:29, 27 sie 2011

Kasiu takich regalików było całe mnustwo z różnistymi roślinkami.
ana_art 19:32, 27 sie 2011

żauje że nie zrobiłam żadnej fotki na stoisku z metaloplastyką: ławki, krzesła, różne artykuły dekoracyjne (żabki, mrówki) były słodkie wziełam ulotkę bo bardzo spodobaly mi się romatyczne ławeczki
Sebek 19:59, 27 sie 2011

No super, ale te rozsadniki host mnie zachwyciły - chciałbym porwać kilka takich sadzonek
an_tre 19:59, 27 sie 2011

Dzięki Ana za przybliżenie realu z hurtem na takiej wystawie to detaliści powinni występować tylko w charakterze obserwacyjno-zwiedzającym dzięki tobie fajna i rzeczowa relacja
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies