Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Basi 09:06, 13 maj 2019

Do góry

Ścianka i oczko rewelacja, a wspinająca się żaba obłędna po prostu.
Ogród z rzeźbą 09:03, 13 maj 2019

Do góry
Hahaha Świetne są, ulewa nie ulewa, stoją jak żołnierze.

Zana napisał(a)

No dzięki Oto one, jeszcze z szafirkami się załapały.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:01, 13 maj 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Piękne grona Miałaś już kiedyś? Ja takie po raz pierwszy w tym roku zauważyłam u mojego zielonego dissectum, słodkie to U czerwonego jeszcze nie mam. Poszłam Anitka w klony na tej mojej rabacie przy pergoli. Jestem mega zadowolona. Trzymaj kciuki za Shirasawę, przesadziłam tam gdzie mówiłaś Dokupiłam jeszcze czerwonego i zielonego na pniu Ryusen, który fajnie stonował oba. Fotki wkrótce
Twój zielony to też strzał w 10 przed wejściem. Cudo!

Nie wiem czy kwitł, bo w sumie to nawet za bardzo się tymi kwiatostanami nie ekscytowałam. Nie maiłam już czemu zdjęć robić to zrobiłam

Trzymam kciuki za klona. Ja tego mojego uwielbiam. Też już ostatnio prawie wyjechałam ze szkółki z klonem, ale się zawróciłam. I zmieniłam decyzję. W innej szkółce kupiłam dwa bzy czarne - kolumnowy 'Black Tower' i o pokroju krzaczastym 'Gerda'.

Ten kolumnowy będzie przed domem, a ten drugi w końcu zapełni pustą dziurę po jałowcu, z którą od dłuższego czasu się męczę. Będzie tłem dla bordowych i pomarańczowych dali. Na wiosnę tulipany pomarańczowe i bordowe. W tym roku to chyba za dali nie będzie widoczny

Musze tylko zaczekać, bo ta żółta kula, która w połowie jest sucha, jest do usunięcia, a ptaszek zrobił sobie w niej gniazdo. Już szłam do niego z sekatorem dobrze, że od tyłu, jak mi prawie w twarz z gniazda wyleciał. Wiec i u mnie tez wymiany trwają.

Buk pospolity - Fagus sylvatica 08:58, 13 maj 2019

Do góry
Teraz to musztarda po obiedzie, już zdążyłem wykonać cięcie jak poniżej. Zdjęcie jest płaskie i nie oddaje dokładnie kształtu drzewka.

Na razie chciałbym aby wybrany przewodnik stał się faktycznie przewodnikiem i ruszył w górę, a reszta się okaże za jakiś czas.
Dziękuje za cenne uwagi.

Mój mały ogródeczek :) 08:49, 13 maj 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ale masz zaparcie, ja nie miałam siły zabezpieczać, na szczęście u nas przez dwa dni było tylko leciutko poniżej zera.
Po koszeniu ogród wygląda prześlicznie

Na szczęście już u mnie nie zapowiadają przymrozku

Powoli zaczyna
Ogród Małej Mi 2017 08:49, 13 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Nie do wiary jak to leci. Ostatnio wspominałyśny z Kasią, że jak byłam u niej pierwszy raz to jeszcze w dwupaku, a teraz już prawie 5 lat Młoda ma. Pamiętam, że z młodszym Muminkiem (nie pamiętam który jest starszy, Feliks, czy Olaf?) Świętują tego samego dnia, tylko Iga rok starsza.

To Iga rocznik Feliks a dzień Olafa.
Wczoraj wszyscy robili bukiety z konwalii...
Po nitce do kłębka ;) 08:40, 13 maj 2019

Do góry
malinia napisał(a)

pierwsze kwitnienie mojej wisterii

Śliczne zdjęcia. Piekna jest gdyby tylko nie rosła taka wielka.
W weekend zobaczyłam u sąsiadów jak wysoko wspięła się po tui i oczom nie wierzyłam.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:40, 13 maj 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Piękne ujecie

Nie było już co focić. Z nudy powstało

Dziś buro i ponuro. Ale deszczyk tez bardzo potrzebny.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:36, 13 maj 2019

Do góry
Agi2006 napisał(a)

No niemozliwe. ja swojego ma 6 lat i nigdy takich kwiatostanów nie miał Muszę uzbroić sie w cierpliwość ....

Mój cały w kwiatostanach. Jakoś na nie nigdy nie zwracałam uwagi. Zielony miał w zeszłym roku kwiaty, a później takie fajne noski. W tym nie mam

Po nitce do kłębka ;) 08:35, 13 maj 2019

Do góry

pierwsze kwitnienie mojej wisterii
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:31, 13 maj 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

A ja właśnie sobie kupiłam jedną małą gledziczję Sunburst .
Czy ją się tnie bo to w zasadzie na razie takie dwa patyczki są.

Myślę, że na początku nie mam sensu. Ja swoje sporadycznie przycinam, bardziej korygująco. Na początku wcale nie cięte, więc moje takie ażurowe. Ale są osoby, które bardzo mocno przycinają.

Zielonym do góry... 08:27, 13 maj 2019

Do góry
no i bidny ambrowiec posadzony + inne takie na rabacie co jeszcze kształtu nie ma ustalonego...

Mój ogród pod lasem 08:24, 13 maj 2019

Do góry
malgol napisał(a)
Dziewczyny, powiedzcie mi co robię żle ,że nie mogę ukulkować tawuł jakońskich?Co roku wiosną ciacham nisko wszystkie gałązki w kulke a one wypuszczają takie długie odrosty jak widać na niektórych zdjęciach. Mogłabym tak ciachać co tydzień i kulki nie uzyskam a na dodaek nie uświadczę tych pieknych kolorowych przyrostów

Gosiu, mam to samo. W tym roku cięłam je dopiero niedawno, były ładnymi kulkami przez 2 tygodnie i już wypuszczają pojedyncze dłuższe gałązki wystające z kuli. One mają raczej kulisty pokrój ale pozostają takie trochę potargane po wierzchu. Ja te niesforne końcówki przycinam jak akurat mam sekator w ręce.
Zobacz potem usunę zdjęcie:
Zielonym do góry... 08:22, 13 maj 2019

Do góry
rodzki dwa kupioe Nova Zembla i posadzone... ale jeszcze dwa to muszę dosadzić ale może juz inne? (na razie tam miejsce na przechowywanie roslin było więc jeszcze cos tam jest )

Moje królewskie tez juz powoli ise otwierają...

Szmaragdowy Zakątek 08:18, 13 maj 2019

Do góry
Oooo, przypomniało mi się...
Dziewczyny, teraz jest najlepszy czas, żeby ukopać...więc
Zielonym do góry... 08:17, 13 maj 2019

Do góry
coś tam posadziłem...
moge terar napisac..wszyscy mają Olę mam i ja a tak naprawde to u Sylwi w jesieni widziałem i super więc jak Glediczji nie było to wiadomo
jeszcze linie rabaty do poprawienie ale juz nie zdążyłem w sobotę...
żurawki mi niestety wypadły napierwszym planie i czyms musze je zastapić...zastanawiam się czy Red barona nie pociągnąć do końca...

Tu za Ola też coś pustawo więc coś us tam wsadzić bo hosty przenoszę bo je za bardzo przypalało rok temu w tym miejscu...

donice zaczynam obsadzać..

Rododendronowy ogród II. 08:15, 13 maj 2019

Do góry
No i najpiękniej pachną teraz bzy

I to tyle , idę podlewac bo od kilku dni czekałam na deszcz który nie spadł, a kwitnące rh potrzebuja wody.M juz podlewa.Miłego dnia.
Zielona przestrzeń 08:15, 13 maj 2019

Do góry
Dla Ciebie

Zielonym do góry... 08:12, 13 maj 2019

Do góry
no wpadłem w sumie bo tez cos sie udało w ogrodzie zrobić... w końcu wiec u pokażę..nie tak spektakularnie jak u Was ale mnie cieszy

zakupy sobotnie...niestety nie udało mi sie kupic glediczji..tylko czewrone były a jakoś na sunburst mi bardziej pasuje...

Rododendronowy ogród II. 08:11, 13 maj 2019

Do góry
Zaczynają moje ulubione Narcissflory (pachnące)-zanudzę Was teraz.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies