Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:14, 12 maj 2019

Do góry

Dwa ogrody 21:14, 12 maj 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Ależ masz gęsto na rabatach, a dopiero wszystko zaczyna rosnąć! Bosko nacieszyłam się zielenią Mmmm

Karolino, mamy wiele wspólnego, jeśli chodzi o zagęszczanie rabat
dla Ciebie truskawki, wyjątkowo dużo kwiatków mają, a to taka rabatka na przetrzymanie odmiany (nn) dopóki nie stworzę dla nich stałego miejsca

Moja codzienność - ogród Oli 21:14, 12 maj 2019

Do góry
Kilka fotek żeby się nie przeterminowały

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:13, 12 maj 2019

Do góry
Przy padającym deszczu ofociłam kilka host, wolno startują

Dwa ogrody 21:10, 12 maj 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Te narcyzy tez b lubie, przypominaja mi dziecinstwo.
Mam tez podobne wyzsze acatea, w celu przedluzenia sezonu, acatea kwitna chyba jako ostatnie, teraz wlasnie koncza poeticus recurvus, a acatea jeszcze nie zaczela. Tyle ze te ostatnie sa mniej wdzieczne, nie tak delikatne, ale cos za cos.

Jak znajdziesz nazwe tych pomylonych,z tego drugiego zdjecia, to sie podziel, prosze.

Zielone szafirki sa swietne! ja sobie poszaleje z cebulowymi, jak juz ustale b stale rabaty, zeby ich przypadkiem nie potracic niepotrzebnie.

Muszę dokładniej przeanalizować różnice pomiędzy acatea a recurvus, tak na szybko to znajduję sprzeczne informacje.
Te "pomylone" trzy lata temu kupiłam jako Thalie, jednak nimi nie są. Jeżeli natknę się gdzieś na nie, to dam znać. Sama też chętnie dokupiłabym ich, bo mi się podobają w tej czystej bieli.
Tutaj jeszcze kwitną r., ledwo je widać zza ciemierników

a na te narzekałam w początkowej fazie kwitnienia, że to nie Thalie, jednak nie jestem tego pewna, kwitną długo i obficie. Pszczółka ma ich dużo, może mogłaby je ostatecznie zweryfikować... brak Jej tutaj, myślę o Niej...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:09, 12 maj 2019

Do góry
Basiu cieszę się z deszczu, rośliny dopiero teraz nabierają blasku
Trochę żurawek mi wypadło ale te co zostały dają sobie radę, najlepiej trzymają się te ciemne

Problemy z tujami 21:09, 12 maj 2019

Do góry
Mazan napisał(a)
Mrokasia

Obie wersje są możliwe. Szkoda, że brak foto styku zielonej i brązowej części pędu. Za przesuszeniem przemawia dążenie do kwitnienia, za chorobą oranż przetykany białą obrączką. Sprawdź czy zmiana barwy nie jest spowodowana pleśnią być może różową.

Pozdrawiam

Mazan, dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze takie foto:

Jakie wskazówki co do postępowania? Jeśli to przesuszenie to co robić? A jeśli choroba to czym je potraktować?
Ogród wśród pól i wiatrów 21:08, 12 maj 2019

Do góry
iwonkap napisał(a)
Jolu masz moze zdjęcie amonogawy z dalszej perspektywy ?? zastanawiam sie jak one wyglądają na tej rabacie o tej porze roku z towarzystwie tego co tam rośnie/zaczyna sie pojawiać

Nie mam niestety pod ręką takiego, na którym byłby widoczny dół. Ale pewnie gdzieś w fotkach z ubiegłego roku znajdziesz. Ogólnie na dole zaczynają być widoczne hortensje, no i ciemierniki, seslerie, potem hosty.

Rododendronowy ogród II. 21:07, 12 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Uwiodło mnie to zdjęcie cudnie jest
Ogrodowe kreacje 21:06, 12 maj 2019

Do góry
Rodek 'Roseum elegans' i azalia 'Melina'

Ogrodowe kreacje 21:06, 12 maj 2019

Do góry
Nowa rabata - ciągle nie mogę jej skończyć..... na tyłach pusto.... myślałam o trawach - np szereg miskantów z tyłu, ale nie wiem czy pasują tam, nie chciałabym jakiś iglaków bo są już te nieszczęsne świerki, które i tak systemem korzeniowym wypijają wodę z tej rabaty

Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:05, 12 maj 2019

Do góry
Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc - w zeszłym roku, jakoś we wrześniu/październiku założyliśmy trawnik z roki. Był piękny jak z obrazka, a po zimie wyglada tak... jak mu pomoc? Pojawiły się plamy „skisłej” trawy i robi się ich coraz więcej ratunku! Zrobił się bardzo rzadki i wyglada biednie. Co robić? Wykonaliśmy już wertykulacje i nawoz(połowa kwietnia)
Ogród z rzeźbą 21:05, 12 maj 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Języczka Przewalskiego piękna, tylko wielka rośnie. Posadziłam mniejszą - Britt Marie, rośnie w słońcu i daje piękną ciemną plamę liści - kwiaty ma lekko pomarańczowe. Niestety ślimaki ją wielbią. Jednak nawet podziurawione stanowią ładny akcent w ogrodzie. Może wezmę się za jakieś opryski ekologiczne w tym miejscu.
Zauważyłam, że ślimaki zimują w ziemi i najmocniej okupują miejsce z którego wylazły

Właśnie mi chodziło o to, żeby była wysoka. Ona ma piękne strzeliste kwiatostany i kwitnie w lipcu, wcześniej niż Twoja. Ona ma się zgrać z białymi tawułkami. Języczkę pomarańczową też mam, ma cudne liście. U mnie ślimaków raczej nie widać a mimo to co roku liście są w dziurach.

W ogródku Iwony 21:05, 12 maj 2019

Do góry
W zastępstwie klona, który padł - leszczyna czerwonolistna i jej sąsiad - berberys.

Nowy- stary nabytek.

Działeczka Asi :) 21:04, 12 maj 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Kasiu, tak to sesleria jesienna
Też lubię tą rabatę

Też mi się podoba ta rabata,bo u siebie też posadziłam berberysy z seslerią jesienną
A poza tym to pięknie masz w ogrodzie Asiu trawnik zieloniutki,soczyste i wypielgnowane rabaty na 5
Moja codzienność - ogród Oli 21:04, 12 maj 2019

Do góry
Na pytania odpowiem moze jutro nieczasowa jestem wybaczcie...

W kamiennym kręgu od początku 21:04, 12 maj 2019

Do góry
GorAna napisał(a)

Niczym wysmakowany obraz.
Wyhaftujesz, Aniu?
Ogród wśród pól i wiatrów 21:03, 12 maj 2019

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Och jakie cudne masz ciemierniki! Amonogawy też urocze z kwiatuszkami.Wróciłam do fotek skarpy, całkiem fajnie już się prezentuje.

Lubię ciemierniki, już od paru sezonów rozświetlają mi wiosnę Amonogawy mają tylko jeden minus, zdecydowanie za krótko kwitną!! A skarpa mnie irytuje nieprzeciętnie chwastami!! Pomimo, że systematycznie staram się je usuwać, to wciąż przerastają przez irgę. Muszę znowu ją ogarnąć, nim irga zakwitnie. Chcę się cieszyć kwitnącymi na biało kwiatuszkami bez chwastów Ech.. syzyfowa praca..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies