Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 18:23, 24 cze 2019

Plany miałam wielkie i nic z nich nie wyszło...pierwsze szkoła z Małym, potem pranie, obiad i zrobiło się późno. Jest tak gorąco, że nie można nic zrobić na podwórku. A podobno dopiero od jutra ma być upał...
Rano jadę z Dużym , on do pracy na 6, a ja do ogrodu. Może nim M wróci z pracy coś porobię w przyjemnej temperaturze.
Ogród zarósł niemiłosiernie i aż się boję, czy mi tygodnia wystarczy na jego wypielenie.
Wakacje nam się obsunęły i jadę dopiero za miesiąc , więc mam sporo czasu na ogród. Cieszę się bardzo, tylko żeby jeszcze było mniej komarów...

Trochę wody dla ochłody

tak wygląda staw za mostem

a tak przed

Irysy kwitną przepięknie w tym roku

dana1s 18:27, 24 cze 2019

Zrobiłam trochę fotek z daleka

moje krajobrazy

tu nasz domek do wykończenia, myślę że wstawimy tam łóżko i jakiś stół będzie można się przekimać po ognisku

AniazUroczyska 02:05, 25 cze 2019

Danusiu, jakie są uwarunkowania, z jakiego powodu nie ma zgody na wybudowanie większego domu?
Z okazji imienin- życzę wszystkiego kwitnącego i odpowiedniego domku
dana1s 05:39, 25 cze 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Danusiu, jakie są uwarunkowania, z jakiego powodu nie ma zgody na wybudowanie większego domu?
Z okazji imienin- życzę wszystkiego kwitnącego i odpowiedniego domku

Aniu, bo to nie jest działka budowlana. Dostaliśmy pismo kilka lat temu, że w studium to tereny mieszkaniowe, zlecilismy do przekształcenia z łąk, terenów zielonych na budowlaną i tak czekam już 5 rok...

Dziękuję za życzenia
pestka56 15:56, 25 cze 2019

Danusiu, niech się to czekanie skróci jak najbardziej. Uściski imieninowe i różany "bukiet"
TAR 16:02, 25 cze 2019

dana1s napisał(a)

Aniu, bo to nie jest działka budowlana. Dostaliśmy pismo kilka lat temu, że w studium to tereny mieszkaniowe, zlecilismy do przekształcenia z łąk, terenów zielonych na budowlaną i tak czekam już 5 rok...

Dziękuję za życzenia

A powiedz mi czy np. nie mozna tego potraktowac jak siedlisko? wtedy WZ sa od ręki.

I najlepszego życze

greg66 21:45, 25 cze 2019

Danusiu wszystkiego naj....
BasiaLT 14:44, 26 cze 2019

Danusiu wszystkiego naj naj... przede wszystkim zdrowia i spełnienia marzeń, zwłaszcza tych mieszkaniowych.
dana1s 18:13, 26 cze 2019

pestka56 napisał(a)
Danusiu, niech się to czekanie skróci jak najbardziej. Uściski imieninowe i różany "bukiet"

Kasiu dziękuję, niestety nie skróci.
Dzisiaj było wyłożenie czekałam na nie 5 lat i... niestety moja działka nie została ujęta Byłam w urzędzie i o mało mnie nie wynieśli.
Wściekłam się , bo obok przerobili połowę działki i sąsiedzi zamiast 3 oddzielnych postawią sobie szeregówkę dla trójki rodzeństwa. A u nas zrobili pas ochronny dla cieku wodnego...
Z drugiej strony o 1 metr od mojej działki jest działka budowlana i po drugiej stronie ulicy 4m tez jest budowlana. A u mnie nie.
Dobrze, że mnie M trzymał...
będziemy reklamować, pani inspektor zamiast odpowiadać dziwnie mruczała a jak zapytałam dlaczego to powiedziała "bo mogą"
Koszmarny dzionek mam...

Róże wspaniałe Buziaki!!
dana1s 18:14, 26 cze 2019

TAR napisał(a)

A powiedz mi czy np. nie mozna tego potraktowac jak siedlisko? wtedy WZ sa od ręki.

I najlepszego życze

Nie siedlisko musi mieć ponad 6500 m2
U nas nie działa WZ, bo mamy plan a wg niego mam teren zielony.

Dziękuję!!