Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój ogrodowy pamiętnik 00:42, 30 kwi 2020

Do góry
Wiedziałam, że jak zajrzę do Ciebie, to zobaczę zdjęcia
Nie wiem, co najpierw podziwiać, ale chyba nowy dereń
A za nim całą resztę, zwłaszcza rośliny, których nie znałam.
Super zakupy, zwłaszcza stipy, na które poluję, a jak trafiłam, to były mikrusy.
Em złamał mi 2 lilie, nie zauważył parocentymetrowych kłów
Rabaty kwiatowe 20:54, 29 kwi 2020

Do góry
Cześć
Poczynając od góry:
Lilie, chyba lantana, starzec, nagietki i chyba goździki.
Tu narazie jest ściernisko... 20:50, 28 kwi 2020

Do góry
Serduszka, lilie i orliki. No i czosnki które jak w piosence "idą w stronę słońca".
Mój ogród pod lasem 20:47, 28 kwi 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Mam w różach, miałam (bo wydałam) na wyspie, na której jest wszystko, inne byliny, trawy, lilie... Malutkie różowe mam z trawami przed dereniem... One wszędzie pasują

Aa doczytałam, że niebieskie - ja bym z Bronze Form posadziła.

Iza, wielki buziak. Akurat mam bronze form i nie wiem co z nią zrobić. Chyba będę non stop u Ciebie siedziała i zgapiała. Dziękuję.
Ogród z łezką II 15:29, 28 kwi 2020

Do góry
ze o poskrzypce nie mam pojecia to chyba dobrze bo lilie juz mam za sprawa Basi a orlikow tez mi nic nie zre.

Pliszek za to u mnie duzo takiesmieszne te ptaszki.

Piekna wiosna u Ciebie, ja tez poludnie wiec chyba na tym samym etapie jestesmy.

Urlopy niech sie udaja nie mam pojecia tez kiedy my do Polski pojedziemy.Towar mam zamowiony na czerwiec ale nie wierze, ze sie uda. No i w sumie tak malo sprzedalam ostatnio, ze nie potrzebuje
Ogród z łezką II 12:19, 28 kwi 2020

Do góry
Kasiu pozdrawiam..
.U nas bardziej przymroziło lilie drzewiaste oberwały i część czosnkow straciło pąki
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:55, 28 kwi 2020

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Też tak mam zawsze się śmieję, że przekopałam w nim dużo problemów i trosk, jak złapię doła to najlepiej pójść do ogrodu wracam do domu zmęczona ale już w lepszym humorze.
Też zbyt często nie jestem z siebie zadowolona ma takie miejsca gdzie zmieniałam już milion razy i ciągle dalej przekopuję. Ale cieszę się, że go mam zwłaszcza teraz kiedy przyszło siedzieć w domu praca w ogrodzie zdecydowanie robi lepiej niż słuchanie telewizji czy radio.
Cieszmy się ,że je mamy i róbmy swoje

W dzisiejszych czasach własny ogród to jak okno na świat. Można bez problemu i maseczki wyjść kiedy się chce. Zawsze można popracować na świeżym powietrzu, lub poleżeć na leżaku. Nie wszyscy mają taką możliwość, my mamy. Na razie jest tylko zielono, ale już niedługo zakwitną róże, lilie, jeżówki i cała reszta.

Mój ogród pod lasem 10:21, 28 kwi 2020

Do góry
Mam w różach, miałam (bo wydałam) na wyspie, na której jest wszystko, inne byliny, trawy, lilie... Malutkie różowe mam z trawami przed dereniem... One wszędzie pasują

Aa doczytałam, że niebieskie - ja bym z Bronze Form posadziła.

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:43, 28 kwi 2020

Do góry
kończą sasanki
kiedy nasiona zbierać i jak siać, aby nowe pozyskać?
lawendy po ostrym do ziemi cięciu już pokazują zielone

tamaryszki i kalina niebawem

lilie martagon, walka z poskrzypką trwa
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:19, 27 kwi 2020

Do góry
Pola napisał(a)
Świetnie wygląda okolica koło ławeczki, czytam że masz wątpliwości....Dorotko dla mnie najładniejsze są ogrody gdzie właściciele sami je tworzą, bo są niepowtarzalne
Teraz i ja jestem zadowolona z miejsca ławeczkowego. Pod nią są posadzone różne rojniki, floksy szydlaste i gęsiówka. Przy rynnie rosną pachnące lilie. Kiedyś miałam problem, bo musiałam tą ciężką ławkę przestawiać żeby skosić trawę. Teraz nie przestawia się jej wcale.
Dziękuję za słowa otuchy, uważam że sama wiem najlepiej co chcę mieć w ogrodzie. Skąd niby obca osoba miała by wiedzieć lepiej co mi się podoba. Na pewno było by bardziej profesjonalnie, nie było by błędów i wpadek, a ja sama metodą prób i błędów tworzę mój ogród i z każdą roślinką ganiam po ogrodzie zanim znajdę miejsce żeby gdzieś ją wcisnąć. Niby nie mam już miejsca, ale znów dokupiłam dwie róże w kolorze burgunda.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:34, 27 kwi 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)
W dzisiejszym ogrodzie urzekła mnie ta kompozycja Co to za białe kwiatuszki?
Obejrzałam zdjęcia które mi zacytowałaś, ilość kwiecia oszałamiająca, dziewczyny były u ciebie w pięknym okresie. Oprócz anabelek spodobały mi się pomarańczowe lilie z niebieskimi akcentami. Zmieniają mi się preferencje kolorystyczne
Te białe kwiatuszki to gęsiówka biała pełna, roślina wieloletnia.
Też lubię pomarańczowe lilie i granatowe ostróżki. Zresztą ja lubię prawie wszystkie kwiatki.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:55, 27 kwi 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Dorotko

Ja się powtarzać nie będę zawsze dobrze oceniam.
Powiedz mi co to takie piękne rośnie i kwitnie na bialo pod laweczka.
Może już gdzieś napisałaś a ja nie dostrzegłam.
Muszę i ja moje ptaki po ustawiać.

Pozdrawiam.
Pod ławeczką rośnie gęsiówka biała pełna, wieloletnia. Bardzo ją lubię, ale w moim piachu ona kaprysi, muszę ją regularnie podlewać. Wynoszę te moje przydasie, ale bardzo ostrożnie. Dziś sypnęłam nawóz pod róże, lilie i wszystkie cebulowe w pobliżu altany. Reszta musi czekać, brak sił.

Dwa ogrody 16:14, 27 kwi 2020

Do góry
szachownica, widać, jak się mnoży

Mam tę samą i też wokół pełno takich listków, myślałam że to jakieś lilie, bo inaczej wyglądają niż listki szachownicy, kolor też mają inny.
Ale skoro mówisz że się mnoży, to się cieszę
Ogród z łezką II 12:12, 27 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Piękna wiosna, a magnolie dają czadu
U mnie już poskrzypka liliowa szaleje, ale nie wszędzie dopadnę, bo lilie na całym ogrodzie, buziaki

U Ciebie to dopiero magnoliowo

U siebie dopiero jedną poskrzypkę znalazłam, jeszcze nie zaczęły u nas wielkiego żarcia. Natomiast lichy mi zaczęły żreć orliki, musowy oprysk był, nie dało rady inaczej opanować.

Macham Irenko, buziaki dla Was
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:48, 27 kwi 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Mój dzisiejszy ogród.
W dzisiejszym ogrodzie urzekła mnie ta kompozycja Co to za białe kwiatuszki?
Obejrzałam zdjęcia które mi zacytowałaś, ilość kwiecia oszałamiająca, dziewczyny były u ciebie w pięknym okresie. Oprócz anabelek spodobały mi się pomarańczowe lilie z niebieskimi akcentami. Zmieniają mi się preferencje kolorystyczne
Ogród z łezką II 07:08, 27 kwi 2020

Do góry
Piękna wiosna, a magnolie dają czadu
U mnie już poskrzypka liliowa szaleje, ale nie wszędzie dopadnę, bo lilie na całym ogrodzie, buziaki
Ogród z łezką II 18:35, 26 kwi 2020

Do góry
lilie drzewiaste już zaopatrzone w solidne podpórki, rosną do 2 metrów

Ogród bez reguł 16:22, 26 kwi 2020

Do góry
Parocja perska powoli przybiera na masie

Ola przekwita, jabłuszek powinno być multum

Odkrycie dnia - Royalty pachnie I to jak Bzy i lilie - coś przecudnego
Jeżówkowe-Love 10:33, 26 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
A lilie poskrzypka nie atakuje??
Fajnie działa mąż

Atakuje ..już dziady siedzą na liliach , wczoraj wyzbierałam kilkanaście sztuk,ciężka sprawa z nimi ..wyjąć je z kątów liści najlepszy byłby odkurzacz
Jeżówkowe-Love 06:20, 26 kwi 2020

Do góry
A lilie poskrzypka nie atakuje??
Fajnie działa mąż
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies