Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Kasya 08:40, 26 cze 2020

inka74 napisał(a)
Mam już pierwsze lilie stipa nadaje miękkości ale i zjada mi rośliny. Z roku na rok wyższa jest.

Ale stipy nigdy za duzo
tulucy 08:42, 26 cze 2020

Kasya napisał(a)

Ale stipy nigdy za duzo

Zwłaszcza jak lubi się nią bawić pies
inka74 08:48, 26 cze 2020

Helen napisał(a)
Dobrze, że wrzucasz poranne zdjęcia, są cudne Wiem o czym piszesz, że za chwilę robi się trudne światło, mam tak samo w ogrodzie
Wrzucaj częściej, zwłaszcza szerokie kadry i donice piękne masz
dziękuję ale to jeszcze nie jest to co jest faktycznie. Zdjęcia zapachu ani roju bzyków czy ptaków śpiewających nie oddają. Magda Sarenka jak była u mnie dziwiła się, że tyle ich jest. A dla mnie ogród to połączenie tego wszystkiego.
Liczę na to, że jak drzewa podrosną to będzie więcej takiego rozproszonego cienia i łatwiej będzie złapać światło do zdjęć. Teraz już za chwilę patelnia będzie i ostre światło. Wtedy nawet dobry aparat nie pomoże. A rano, przyznaję się bez bicia, że wolę wypić kawę i posłuchać przyrody niż latać z aparatem.
TAR 08:48, 26 cze 2020

slicznie, nowa sciezka idealnie sie wpasowala i te detale, dodatki wypelniaja calosc. ławeczka przy domu bardzo mi sie podoba.
Stipy sie teraz przycina? w ogole sie przycina czy tylko wyczesuje? mam pierwszy sezon i nie wiem.
inka74 08:51, 26 cze 2020

Basia_KRK napisał(a)

To prawda, całość oprawy robi wrażenie, piękne odbicia we wodzie, itd.
Czy takie poidełko lepiej żeby było w słońcu czy w cieniu?

Muhlenbekia - ona chyba lubi słoneczko i wilgotne podłoże? Śliczna, muszę poszukać.
u Ani jest w takim rozproszonym cieniu. U mnie w sumie też i woda jest czysta.
Donice u niej są w cieniu. Nic nie wiem o tej roślince oprócz tego, że jest raczej do domu a nie do ogrodu. Ale urocza jest. Mnie też zachwyciła.
inka74 08:53, 26 cze 2020

Kasya napisał(a)

Ale stipy nigdy za duzo

tulucy napisał(a)

Zwłaszcza jak lubi się nią bawić pies
stipę namiętnie rozmnażam. U mnie kot poluje na nią. Śmiesznie to wygląda
inka74 08:56, 26 cze 2020

TAR napisał(a)
slicznie, nowa sciezka idealnie sie wpasowala i te detale, dodatki wypelniaja calosc. ławeczka przy domu bardzo mi sie podoba.
Stipy sie teraz przycina? w ogole sie przycina czy tylko wyczesuje? mam pierwszy sezon i nie wiem.
Tarcia, staram się jak mogę i znoszę różne przydaśki i roślinki. Mój portfel słabo to znosi ale ogród zyskuje a mi się serducho raduje jak na całość patrzę. Krok po kroku, element po elemencie i będzie spójnie, no powiedzmy bardziej spójnie

A stipę możesz wyczesać jak kołtun się zacznie robić lub możesz przyciąć, zależy jaki efekt chcesz uzyskać i ile rozsiać. Ja przycinam, dziewczyny czeszą.
TAR 09:02, 26 cze 2020

u mnie na strychu tez juz bizuteria ogrodowa czeka. jednak zdobic bede jak juz chociaz cześć ukoncze, na razie wszedzie rozwałka i czasu nie ma zeby pokonczyc.
jolanka 09:21, 26 cze 2020

Dziękuję pięknie za poranne zdjęciowe radości
sarenka 09:58, 26 cze 2020

Iwona,gdzie kupowałas w tym roku swoje donice? Ja jutro zamiast foteli które wpadły nie oko kupię chyba donice właśnie chciałam ze 3-4 donice tylko że ja mistrzynią łącznia faktur nie jestem
Co masz zimozielonego u siebie w donicach?

Dobrze pamiętam,że kupiłaś Alstroemeria? Jeśli tak to która? Gdzie ja będziesz sadzila?