Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:38, 29 maj 2019

Do góry
Bez niezapominajek

Tu jeszcze resztki

Kokoryczki i bodziszki rządzą:

Ciąg dalszy rozkwitu kępy rododendronowej

jeszcze w pąkach

w tym roku hosty są monstrualne, musze im znaleźć inne miejsce

Ogrodowy song 15:36, 29 maj 2019

Do góry
frezja napisał(a)
Jeszcze białe czosnki.

To sa naprawde biale czosnki czy one takie przeklamane sa ?
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:32, 29 maj 2019

Do góry
Patrzcie co dzisiaj dostałam od kogoś kto remontuje balkon i wystawił na wystawkę

Okno na ogród 15:12, 29 maj 2019

Do góry
HannaR napisał(a)

Haniu wielkie dzięki za takie fajne zdjęcia Bardzo mnie natchnęły, a szczególnie właśnie to. Mam podobny zakątek i już wiem jak bym go chciała zagospodarować. Zapisuje sobie ta fotkę, jeśli pozwolisz.
Jurajski Ogród 15:03, 29 maj 2019

Do góry
Danusiu, dziękuję. Miło, że zaglądasz

marzenie na dzisiejsze, deszczowe popołudnie...

Pamiętajcie o ogrodach 15:00, 29 maj 2019

Do góry
Kasiu tam z tyłu za hostami posadziłem tojeść orszelinową i świecznice groniastą.

Basiu mną w tym roku funkie zawładnęły już mam miejsce na kolejną rabate z nimi do nich brunery i języczki przewalskiego

Bogusiu ach z chęcią bym przyjechał gdyby tylko można było pstryk i już jestem ale może kiedyś wybierzemy się w Twoje strony na jakieś małe wczasy.

Aniu może i są posadzone za blisko siebie ale to w razie czego podzielę i przesadzę

Dorotko oto i warzywnik i płot za nim, który stopuje wiatry z pól.

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:52, 29 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

No mam ich, niektóre psy połamały, ale są, w sumie około 150 rodki, azalie japońskie i wielkokwiatowe
w tym roku bardzo różnie kwitną, susza, łamanie, podcinanie.
Dzięki za pergolę, będzie hitem
A cienia, to ja nie mam, mam prześwity cudownego światła, nigdy nie miałam cienia.
Imprezownia, to wrzód na tyłku, nie chcieliśmy robić, bo koszty, no ale po 7 latach zrobiona i jest cudotaras ma 13m w długości i 3m szerokości, całość koło, 100 może więcej, nigdy nie mierzyłam.
tam jest wszystko, o czym się marzy, zaczarowane miejsce

Cały rok czekam aby zobaczyć widok wyspy rododendroniwej i nie tylko. 150 to bardzo dużo Bogdzie chcesz pobić?

Ty masz czas na imprezy, kurza stopą ja nie mam. Ciągle coś robię znowu dzisiaj nakupilam swiecznice wczoraj 3szt przemyślałam że trzeba więcej więc rano poleciałam i dokupilam. Kupiłam też dziewannę.
Kiedy ja zacznę chodzić z opaska na oczach.

Ten biały z cętkami piękny nic minie szkodzi nawet rzęsisty deszcz. Chyba nawet szybko rośnie

U nas przestali pada nawet słonko zza chmur zagłada, ale wczoraj dało czadu.

Pozdrawiam
Mokradło... i mój ogród 14:36, 29 maj 2019

Do góry
MalgosiaW napisał(a)

W tym roku za nowinkę uważam skarpę. Cześć zrobiona, reszta na razie w budowie tu stoję na skarpie i próbuję złapać równowagę: czekam aż się rozrosną trawska

Podoba mi się Twój pomysł na skarpę, fajnie będą wyglądać piętrowo te brązowe trawki. Kosodrzewinie poduchy masz wielkie, wow!
„Pod dębem i jesionem” 14:17, 29 maj 2019

Do góry
Kochani, posiadam ogród od 2015 ale tak naprawdę to od dwóch lat sadze rośliny i kopię nowe rabaty. Pierwsze dwa lata to była zabawa i szukanie inspiracji jak urządzić ogród. Dzisiaj mniej więcej wiem co chcę i czego mi potrzeba. Dużo do was zaglądałam i podziwiałam roślinne krainy. Podzielę się zatem moją pasja nie tak jeszcze bujna i ukwiecona jak niektóre tu ogrody ale jest już spory zalążek tego co chce osiągnąć w ogrodzie.

Wkrotce pokaże resztę mojego zielonego świata ... nie wiem tez czy warzywniak można tu pokazać ... hm

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 14:07, 29 maj 2019

Do góry
Bogusiu z ziemi wychodzi taka łodyga,z jakby zawiązkami liści.Ona wychodzi trochę obok zdrewniałej części.U mnie już jest wysokości tej obciętej starej łodygi ,po jej prawej stronie.Choć też wychodzi ze starej łodygi przy ziemi.Bogusiu jeszcze poczekaj ,może coś wypuści.Wstawię ci zdjęcie mojego,jak zobaczysz mogę usunąć.
Ogrodowo zakręcona. 14:03, 29 maj 2019

Do góry
Środkowa wiśnia ma takie już listki

i szałwia, całkiem, ale ta wcześniej posadzona

Przycinanie - cięcie iglaków innych niż tuja 13:49, 29 maj 2019

Do góry
wierzchołek Hoopsii - szykuje się kilka przewodników sekator na długiej tyczce będzie miał robotę

Koster miał podobne zapędy teraz jest spoko, te dwa boczne pąki i trzeci z tyłu wycięte

Spek też miał problemy - zastąpiłem go bocznym ciut krzywy ale sie wyrówna
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:31, 29 maj 2019

Do góry

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:26, 29 maj 2019

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:24, 29 maj 2019

Do góry
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:17, 29 maj 2019

Do góry
Troszkę zielonego
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 13:06, 29 maj 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Dlaczego hibiskus nie wypuszcza żadnych liści ?ma zieloną cześć łodygi ,był dobrze okryte na zimę co mu jest ?nie ma tam mrówek etc

Ponieważ widze, ze dookoła ma czyściutko wypielone to tylko jedno mi do głowy przychodzi, skoro był okryty, wypieliłaś go chyba
One nie odbijają nowych łodyg jak krzewy na zeszłorocznych tylko wszystko idzie spod ziemi i w pierwszej fazie bardziej przypomina szparagi cieniutkie niż hibiskusa, dlatego wokół moich nie pielę, aż się liście nie pokażą już właściwe żeby nie pomylić.
Późno startuja zawsze bo pod koniec maja. Moje wystartowały i znalazły sie pod mułem, czy wyżyją nie wiem
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 13:01, 29 maj 2019

Do góry
To jest ten

Migawki z ogródka 12:58, 29 maj 2019

Do góry
Chwile grozy dziś najpierw walnięcie w okno - potem taki gość na parapecie i kilkanaście kawek latających dookoła, pilnowały młodego. Uczył się latać i trafił w okno. Po kilku minutach odleciał na gałąź, a po jeszcze kilkunastu - doszedł całkiem do siebie i odfrunął. A już prawie szukałam telefonu do ptasiego azylu

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 12:49, 29 maj 2019

Do góry
Dlaczego hibiskus nie wypuszcza żadnych liści ?ma zieloną cześć łodygi ,był dobrze okryte na zimę co mu jest ?nie ma tam mrówek etc

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies