Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 16:24, 08 cze 2016

Do góry
Kosić i poczekać co jeszcze wyjdzie. Albo dosiewać, masz dwa wyjścia, ja nie umiem zdecydować co masz robić, albo tak, albo tak.
Trawnik spalony / zniszczony nawozem 16:22, 08 cze 2016

Do góry
Pomoc na nic się zda, bo skoro spalony, to nic mu nie pomoże, nie ma zabiegu odwracającego spalenie nawozem Lanie wody a za jakiś czas dosiewki lub łatanie. Właściwie cały jest w plamy więc trzeba czekać i zobaczyć jak będzie wyglądał za 2 tygodnie. Ja tam takich wynalazków nie stosuję.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:22, 08 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj jest przesilenie różane u mnie
Zaczyna kwitnąć późna White Cloud, ale jeszcze nie rozwinęła w pełni ani jednego kwiatu. Z jego otwarciem mam apogeum róż.

Masakra!
Co za piękność!
Danusiu kiedyś miałaś jeszcze żółty kolor w swoim ogrodzie. Zrezygnowałaś z niego?
Zestawieniami i zdjęciami z CFS pozachwycałam się.
Dziękuję za relację.
Ogród na jutro... 16:03, 08 cze 2016

Do góry
Nie można wklejać nie swoich zdjęć, są wśród nich moje zdjęcia z realizacji. Tego nie można robić, można do nich linkować, a zdjęcia z ogrodowiska mozna jak najbardziej cytować z odpowiedniego wątku

Jak widzisz zostałaś niesłusznie posądzona o posiadanie tego ogrodu, a to zlepki z różnych ogrodów.

BasiaLT napisał(a)
Witaj
Ślicznie u ciebie. Ogród już taki dorosły. Super masz rośliny. Z przyjemnością będę zaglądać.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:20, 08 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wczoraj robiłam wygibasy na ulicy, przysiady i skłony, to najlepsza siłownia
Sąsiad się zatrzymał i powiedział, że znowu mu się dzień wspaniale zaczął, bo widzi mnie wśród róż Podziękował za wspaniałe widoki, jakie ma ze swoich okien

) jak miło, że inni widzą naszą pracę..kobieta anioł wśród róż to jak tu przejść obojętnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:50, 08 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sąsiad się zatrzymał i powiedział, że znowu mu się dzień wspaniale zaczął, bo widzi mnie wśród róż POdziękował za wspaniałe widoki, jakie ma ze swoich okien

ach tez bym chciala miec taka sasiadke. Na swoich wprawdzie nie narzekam ale do ich ogrodow mi trudno zagladnac, bo za daleko mieszkaja. Moj sasiedni ogrod to laka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:06, 08 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pewnie, że chcę

Dzień Dobry Kiedy to przeczytałam - to tak jak Twojemu Sąsiadowi - dobrze mi się dzień zaczął Kiedy będziesz? Upiekę coś dobrego!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:45, 08 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Danusiu jestem pełna podziwu tej letniej kompozycji, mistrzostwo świata, wszystkie rośliny ze sobą współgrają a kolorystyka cudowna zazdroszczę takiego zmysłu w tworzeniu tak pięknych kompozycji Pozdrawiam serdecznie

Dziekuję ogromnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:45, 08 cze 2016

Do góry
asica napisał(a)

Danusiu jak ma na imię ta róża? I te drobne kwiatki, które jej towarzyszą ?

Marzenka typowałą 'Burgundy Iceberg' a drobne kwiatki to Penstemon palczasty 'Husker Red'.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:41, 08 cze 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Mam dwie sztuki burgundy ice - jest przepiękna. I tylko na Twoich zdjęciach ma taki kolor, jak w rzeczywistości. Nie chciałabyś wpaść do mnie na sesję?

Pewnie, że chcę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:40, 08 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Widoczek niebiański..bieganie z aparatem to Twoja siłownia...co nie Danusiu ?

Sąsiad się zatrzymał i powiedział, że znowu mu się dzień wspaniale zaczął, bo widzi mnie wśród róż POdziękował za wspaniałe widoki, jakie ma ze swoich okien
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:11, 07 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Miło Was widzieć, dziękuję z całego serca A teraz sesja z arcydzięgielem czy arcydzięglem?

Oj tam - ozdobnym koprem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:23, 07 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rośliny miłe dla oka i nosa

Niesamowity kolor!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:02, 07 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rośliny miłe dla oka i nosa

Danusiu jak ma na imię ta róża? I te drobne kwiatki, które jej towarzyszą ?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 19:48, 07 cze 2016

Do góry
jason napisał(a)
Pani Danusiu, trawnik zasiany 30.04, 3 dni temu pierwszy raz skosiłem trawę na 7.5cm - nie wszystko nóż kosiarki podciął bo są miejsca gdzie trawa nie dobiła do 7.5cm (tam trawa najbardziej zółknie, ewidentnie brakuje składników w glebie, nie jest za gęsto wysiana, powiedziałbym, że wręcz za rzadko), ale w innych miała już ponad 15cm, no i chwasty zaczeły szaleć. Tam gdzie skoszone trawa rośnie w oczach, już spokojnie odbiła na 2-3cm.
Czy mogę już (po 3 dniach) przeprowadzić drugie koszenie na 5cm? Czy lepiej się wstrzymać?
Zależy mi na skoszeniu ponieważ chciałbym od razu sypnąć nawóz (Polifoska Plus) aby pobudzić gorzej rosnące/zółte miejsca bo z dnia na dzień jest gorzej.

Można po 3 dniach kosić.
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 11 czerwca 2016 19:36, 07 cze 2016

Do góry
Dzisiaj rozmawiałam z Joanną i okazuje się, że mają rodzinną uroczystość wyjazdową, ale będzie dla nas przygotowana kawa i herbata, stolik jakiś z pewnością zostanie przygotowany i niezawodna Pani, która za każdym razem serwuje nam napoje gorące, więc dziękujemy bardzo serdecznie.

Jeśli ktoś zdolny w pieczeniu, można pochwalić się przysmakiem

Napoje też mile widziane

Wystarczy jak każdy weźmie coś dla siebie i z myślą o paru osobach do poczęstunku. Jak zawsze będzie wszystko co potrzeba Z głodu nikt przy takim ogrodzie nie padnie najwyżej ze zmęczenia

My z Witkiem będziemy ewentualnie bez Witka - Michał ma wesele wyjazdowe, a miał chęć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:29, 07 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Widoczek niebiański..bieganie z aparatem to Twoja siłownia...co nie Danusiu ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:23, 07 cze 2016

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:22, 07 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ale fajowy Pokazesz w szerszej perspektywie z innymi roslinami?
ja stawiam na sesje z "arcydzieglem"

Tylko takie mam, z clematisem

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:20, 07 cze 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies