Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 15:31, 28 maj 2019

Do góry
Pada, znów, a to oznacza, że mam dużo wolnego czasu.
Zrobiłam paręnaście zdjęć przedogródka (telefonem).
Bardzo mi się w nim podoba, przesadzanie rozpoczęłam odkąd prowadzę wątek i w końcu ten skrawek ziemi mnie cieszy. Bardzo wolno działam jak widać, ale co tam

Liliowo i kolorowo:) 15:30, 28 maj 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Ciesze się, że Ci się podoba ale to dzięki Tobie Bozenko bo tyle się od Ciebie nauczyłam i zakochałam się w tych cudnych rodkach chodz też tak jak u Ciebie grunt piaszczysty to i wody ciągle potrzebują, teraz podlewa je bardzo z czego bardzo sie ciesze

Podlewanie jest pewnym problemem ale takiego kwitnienia zadne rosliny nie mają. Dla niektórych jest może aż jarmarcznie ale po zimie taka dawka kolorów mnie cieszy i niech tam sobie inni wybrzydzaja. Dokad woda w kranie mogę podlewac.
Liliowo i kolorowo:) 15:27, 28 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Danusiu , pięknosci pokazujesz. Ulubione rh mamy takie same

Ciesze się, że Ci się podoba ale to dzięki Tobie Bozenko bo tyle się od Ciebie nauczyłam i zakochałam się w tych cudnych rodkach chodz też tak jak u Ciebie grunt piaszczysty to i wody ciągle potrzebują, teraz podlewa je bardzo z czego bardzo sie ciesze

Ogród z wilkiem zamkn. 15:24, 28 maj 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Fajnie masz przed wejsćiem z tą ławeczką, a przypomnij mi Magda jak to wyszło,bo pamiętam , że chciałas ta ławeczkę pomalować na szaro...?

Daria dziękuję

a co do ławeczki - dziewczyny mnie przekonały ….a poza tym odniechciało mi się malować-za dużo rzeczy do przemalowania dodałam rdzawe puszki ,żeby kolorem do maty grały i chyba może być

i jeszcze rodkowa ,bo już jej ostatki

Liliowo i kolorowo:) 15:21, 28 maj 2019

Do góry
Orliki mam wszędzie i to w każdym kolorze.
A ten o limonkowych nakrapianych lisciach od Irenki jest cudny

Ogród z wilkiem zamkn. 15:17, 28 maj 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Oj ładnie masz, nawet bardzo ładnie. Wszystko spójne, zgrane.

I miło było zobaczyć Cię na zdjęciu )) nigdy u nich nie byłam, może kiedyś przy okazji mi się uda.

Iwona dziękuję bardzooo ….jeszcze czeka mnie dużo drobnych przesadzanek ,ale pomalutku...…….
-sama dla siebie dużo fotek cykam i myślę co mi nie gra

np. na pewno na tej rabacie -tam są hortensje ,miskanty memory ,rozchodniki i różne kwiatki ,które nie pamiętam jakie są -tą rabatę bym chciała róż ,fiolet i nie wiem sama co jeszcze -biały ,lub niebieski ...

a jak byś się wybierała do Kapiasa ,to zapraszam
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:15, 28 maj 2019

Do góry
kerii napisał(a)
Niezapominajki to były ulubione kwiatki mojej mamy z jednej kępki rozlazły się po całym ogrodzie, ja je średnio lubię ale bardzo nie tępię i rosną tu i tam ale w rozsądnej ilości, mają natomiast jedno miejsce azyl pod borówkami tam mogą się rozsiewać do woli

Rodki śliczne może i to lenistwo panów od przeprowadzek nie było takie najgorsze najważniejsze, że roślinki mają się dobrze, bo akurat z tymi to różnie bywa delikatne i kapryśne. Ja mam dwa d przeniesienia ale najpierw nie było kiedy, teraz o dziwo mają pąki więc na razie rosną gdzie rosły.

Też mam problem z serduszką mam jedną jedyną i chciała bym ją rozsadzić, rozmnożyć ale się boję żeby nie uśmiercić

Jolu niezapominajki już są na kompoście, trochę pusto się zrobiło Pozwalam, żeby w dużej mierze ogród żył własnym życiem, niekiedy mnie przerasta ))

Wygląda na to, że rododendronom w moim lesie jest dobrze. Bywa sucho, ale ten problem raczej nie występuje w tym sezonie. Można je przesadzić po przekwitnięciu. Oberwać przekwitłe kwiatostany, można lekko przyciąć, jeżeli jest potrzeba korekty i przygotować dla nich kwaśną, przepuszczalną glebę. Ja w tym sezonie przesadzałam kolejne sztuki sadzone przez poprzedniego i jeden to nawet zaczął "świecić w ciemnościach "
Przed przesadzeniem rósł na słońcu, dobrze go podkarmiłam i kwitł tak :

Przesadziłam go w bardziej cieniste miejsce i teraz ma taki żarówiasty kolor:

Chyba wcześniej mi się bardziej podobał

Mam nadzieję, że może znajdzie się ktoś kto nam poradzi co zrobić z naszymi serduszkami ))
Liliowo i kolorowo:) 15:12, 28 maj 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danuś masz tak bajecznie kolorowo że brak słówPozdrawiam

Bardzo Ci dziękuje, tak ostatnio myślałam, ze w sumie to juz u mnie jest najmniej liliowo ale kolorowo jeszcze bardziej Pozdrawiam

Ogród z wilkiem zamkn. 15:11, 28 maj 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Madzia no u ciebienaprawdę ślicznie
ale chyba zawsze się ma wrażenie że na fotach lepiej
u mnie na pewno

Kamila dziękuję ja zawsze mam wrażenie ,ze na fotkach lepiej

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:11, 28 maj 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Jestem już prawie zadowolona z mojej przerabianej z irgowo-szczawnikowej, słonecznej rabatki przy kamiennym kręgu.

Anitko, jestem zachwycona Twoimi kompozycjami.
Powiedz mi, proszę, co to za srebrne listeczki tu rosną? Czy to szałwia 'argentea', czy funkia 'mysie uszy', czy też jeszcze coś innego?

Agnieszko te duże srebrne liście to starzec "Angel wings" - Anitka w Jasionce na targach wypatrzyła Podobno będzie problem z przezimowaniem...

Ogród z wilkiem zamkn. 15:09, 28 maj 2019

Do góry
AnnaMS napisał(a)

Niesamowity widok, pięknie

Aniu dziękuję
dla odmiany brzozowy
Ogród z wilkiem zamkn. 15:07, 28 maj 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Ładną masz tę białą ławeczkę. Też szukam białej w rozsądnej cenie

mam ją dzięki Ewie za rozsądną cenę jak chcesz to linka z All Ci wyślę

a z nowości ogrodowych przesadziłam ellatę z wiśniowej do brzozowej

wiem ,że za gęsto ,ale jak się rozrośnie ,to co drugą wysadzę i będę powiększać poletko
Liliowo i kolorowo:) 15:05, 28 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)

Danusiu, u Ciebie jak zawsze piękne widoczki. Na tej fotce w lewym, górnym rogu widać przycięte drzewo. To wierzba płacząca? Jak często ją tniesz?

Ostatnio Basiu tne co co jesien, bo szybko rosnie ale tez i smieci bardzo, jak kiedys przeszla ta wichura przez ogród to cud, że auta nie uszkodziła bo bardzo ją połamało. Mam sentyment do niej
Bardzo teraz kolorowo w ogrodzie, mokro, parno to i trawsko rosnie jak szalone, wczoraj znowu pół dnia ciełam bo zarasta szybko, że przejśc sie nie da

Liliowo i kolorowo:) 14:56, 28 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Może w wakacje wpadnę

Fajnie by było, bede tez miec wnusie pod opieka ale jakos znajde czas na nasze spotkanie Ula, zobacz rodkowa ta nowa jak ona rosnie jak szalona, juz miejsca brak, tylko tam malo slonka to tez kwitnienie mniejsze ale cieszy bardzo.
Ale tylko czesc widac na tym zdjeciu.

Elaty bardzo ładnie u mnie rosną i bardzo je lubie, bo lubie tez ten kolor.

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:55, 28 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Pięknie
...uDany ogród 14:53, 28 maj 2019

Do góry

Miłego dnia!!
W ogródku emerytki 14:51, 28 maj 2019

Do góry
U mnie pada od wczoraj, dobrze, że zdążyłam zrobić obrzeże
Hosta kupiona jako Piedmont Gold?, była jesienią przesadzona.
Chyba miejsce jej pasuje, bo ma wreszcie duże liście.
Ale, czy to ona, przy ogonku ma niby trochę inny kolor zielonego, a ma wschodnie słońce do ok. 10:30.

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:50, 28 maj 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Rododendrony uwielbiam, u Ciebie piękne kolory mają i masz całą masę...
Pergola fajna , jak masz altankę z dachem tą imprezownię, a w ogrodzie dużo cienia to faktycznie zabudowany dach jest zbędny, a i podpora pod pnącza jak znalazł.

No mam ich, niektóre psy połamały, ale są, w sumie około 150 rodki, azalie japońskie i wielkokwiatowe
w tym roku bardzo różnie kwitną, susza, łamanie, podcinanie.
Dzięki za pergolę, będzie hitem
A cienia, to ja nie mam, mam prześwity cudownego światła, nigdy nie miałam cienia.
Imprezownia, to wrzód na tyłku, nie chcieliśmy robić, bo koszty, no ale po 7 latach zrobiona i jest cudotaras ma 13m w długości i 3m szerokości, całość koło, 100 może więcej, nigdy nie mierzyłam.
tam jest wszystko, o czym się marzy, zaczarowane miejsce

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:49, 28 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wieści z frontu.

Haniu, w parku mieszkasz?

U mnie łubin po raz pierwszy taki dorodniejszy kwitł, uwielbiam ten jego kwiatostan!! Trafił mi się fioletowy (od mamy dostałam z ogródka wykopany ) Twoje mają piękny łososiowy kolor
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:38, 28 maj 2019

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Pergola piękna I bardzo pomysłowo zrobiona, zazdroszczę takie go budowlańca w domu

Bez dachu, nie jest potrzebny, do 16 drzewa chronią, potem skwar
dach mamy na imprezowni...jak pada, tam jesteśmy.
....no i idą powojniki, hym, nie wiem czy to chcę na opergoli

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies