rodek z Jasionki coraz bardziej się rozwija. Cudny będzie
azalia od Kasi dosłownie oblepiona kwiatami. I tak co roku - coś pięknego. A jesienią płomienne czerwienie
ta też ładnie kwitnie
Z kolei niezapominajka wysiała się jak zwykle to bywa w nieoczekiwanym miejscu
Zagłębie roślin "do wydania" - część obiecane nieogrodowiskowej koleżance, ale co najmniej połowa szuka domu - ktoś coś? Są Carexy Silver sceptre, liriope (nie widać na fotce), turzyca frosted curls, hosty, floksy białe, jeżówki bezodmianowe, jakaś wysiana szałwia
Przy okazji widać jaki mam "piękny trawnik" przy furtce.. na razie tego nie ruszamy, może jakąś ścieżkę tam w końcu machniemy. Jeszcze Kuba tam ciągle leje wodę, robi sobie kałużę do chodzenia w kaloszach
dzień bez katowania glicynią, to dzień stracony
takie ma warkocze
kwiaty tego rodka kojarzą mi się z dzwonkami . Nietypowe jak on sam (liście ma fajne, takie mało rodkowe )
dla wszystkich, którzy boją się dużych drzew dowód na to, że nawet dużego, dzikiego klona można trzymać w ryzach . Wystarczy solidne cięcie dwa razy w roku
Przyłapałam i już wiem co mi rozgrzebuje spróchniały obornik na rabatach to kosy i sroki
No to jak ptaki to jeszcze pokażę grzeczne kopciuszki i makolągwy.
jak się dobrze przyjrzycie, to zobaczycie 3 siewki ciemierników. Kiedyś będą piękne roślinki . Poczekam
a tu mi się ślicznie ciemiernik cuchnący powysiewał . Uwielbiam tą roślinę
dostałam go jako ładną już, podrośniętą sieweczkę od Małej mi, a teraz i mnie się wysiewa
te się nie wysieją
Witaj. Dziękuję . Przy tej ilości róż: kopczykuję. No może młodsze okazy przykrywam stroiszem. Wszystkie ładnie mi przezimowały. Zobaczymy jakie będzie lato, to i kwiaty
No mam i smuteczka. Nahema przesadzana jesienią nie chce ruszyć: