Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 16:29, 19 cze 2019

Do góry
Elu, Izabelko, jakoś daję radę w te upały. Wczoraj pod wieczór wylądowałam na plaży, był wiaterek i było cudnie. A dziś w ogrodzie wspomagałam rośliny. Dobrze, że woda jest, do woli. A teraz - pies wyprowadzony, trzeba coś na ząb, ale mi się nie chce pichcenia. Wypiłam kefir i na razie dość.

Jeszcze jutro ma być upał, a potem 3 dni ochłody, przynajmniej u mnie.

Ogród w dolinie 15:49, 19 cze 2019

Do góry
Sylwia myślisz, że tak blisko domu może być taka śliwa? A może powtórzyć tulipanowca? Tyle, że on spory urośnie, widzieliśmy w szkółce dorosły okaz.
Mam takie zdjęcie z zeszłego roku, jeszcze z wierzbą, postaram się dodać nowe bez wierzby.
Maj 2018

Graby "nie dziękują"
Obecnie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:25, 19 cze 2019

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:22, 19 cze 2019

Do góry
Elu odpozdrawiam goraco hihi ufff

znacie ten kwiatek?? u nas nazywa sie Spiegeleiblume - kwiat jako sadzone. Niestety jednoroczny wiec musze koniecznie zamowic nasionka na przyszly rok.
Ciekawa jestem czy sie rozsiewa hmmm

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:18, 19 cze 2019

Do góry
i odrobinę egzotyki w niebieskim kolorze,jako wspomnienie z Wysp Zielonego Przylądka:

Zdaje sobie sprawę, że passiflora, czyli męczennica, to olbrzymie pnącze, ponieważ widziałam rosnące je w "naturze" czyli w sprzyjających warunkach na wyspie Santo Antao. Pewnie nie dochowam się takich owoców marakuji jak na zdjęciu Passiflora nie zimuje u nas i traktuję ją jako jednoroczne pnącze, które będzie zdobić na razie pusty trejaż. Jeżeli będzie jej u mnie dobrze, to spróbuję ją przechować w garażu..

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:18, 19 cze 2019

Do góry
Mariola zapraszam mozemy razem sie na te widoki pogapic

Goraco ufff
udalo mi sie rano zdrapac i zagruntowac garaz przy wjezdzie. Malowanie musi poczekac na lepsze temoeratury.
Pomalowalam (odnowilam) jeszcze stol i krzeselko to przy wjedzie na niebiesko i poleczke. Na poleczce ustawie sklepikowe doniczki.
Wczoraj byl fotograf z gazety przygotowac artykul. Ach to juz w sumie za chwile bedzie sie dzialo. Zaczynam miec treme

troche obchodu zrobilam i klika fotek w upale

kwitnie slaz
Mialam go dwa lata temu od sasiadki. Kilku osobom z O wyslalam nasionkai i w zeszlym roku moj slaz nie zakwitl.Juz myslalam, ze sobie poszedl. A t wczoraj niespodzianka. Mam znow slaz. Pewnie jakies nasionko, ktore wrzucilam dwa lata temu w zimie albo samo spadlowlasnie teraz postanowilo zaszalec. Szkoda, ze tylko jeden ale piekny jest i ma duzo kwiatow

na tej samej rabatce kroluje teraz (bo malwa jest roche z tylu schowana i trzeba jej poszukac) firletka nazywana u nas "planaca milosc" hihi Emus mi ja kupil w tym roku jest wyjatkowo piekna

wogole to duzo roslin w tym roku pokazalo co potrafi, jakby wiedzialy, ze przyjdzie duzo ludzi je ogladac
Kłopoty - problemy z trawnikiem 15:09, 19 cze 2019

Do góry
Angela napisał(a)
Dzień dobry
Proszę o pomoc. Pod nowy trawnik byla nawieziona ziemia, posialismy trawę i pieknie urosla. Przed siewem był rozsypany nawoz. Niestety stało się coś okropnego. Czy to przez upaly ? Co mamy robić? Nawoz ?

Podlewacie ten trawnik ???
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:02, 19 cze 2019

Do góry
Eden Rose
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:02, 19 cze 2019

Do góry
Wygospodarowałam kawałek rabaty gdzie jest słońce i wprowadziłam do ogrodu więcej niebieskiego koloru: ostróżki, które uwielbiam:

przetaczniki, szałwie, wilce..
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:56, 19 cze 2019

Do góry
Mrs. John Laing i Baron Girod de L'ain
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:52, 19 cze 2019

Do góry
Summer Song

Astrid Grafin Von Hardenberg i Acropolis

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 14:40, 19 cze 2019

Do góry
A miało dzisiaj padać Dobrze że wczoraj wieczorem podlałam ogród.
Jak narazie to tylko spiekota taka na zewnątrz, że robótki ogrodowe musiałam narazie odłożyć.
Artemis poszalała w tym roku.

Mary Ann
Ogród z rzeźbą 14:34, 19 cze 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Heidi Klum:

Uwielbiam ją. Mam od kilku lat ale trzy lata temu z przymusu zostala przesadzona i dwa ostatnie sezony strasznie "biedowała". Miała po dwa kwiaty a potem ogałacała się z liści W tym roku widzę, że już lepiej. Jest mocniejsza i obficiej kwitnie (do tej pory kwiatów 6 ). Mam nadzieję, że już się jej polepszy, bo to moja ulubienica - chociaż maleńka. U Ciebie jest cudna. Czy masz ją posadzoną w pełnym słońcu ?
Między polem, a lasem. 14:13, 19 cze 2019

Do góry
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:11, 19 cze 2019

Do góry
Nie mam łączki, ani preriowego ogrodu, ale lubię takie niespodzianki

Czytałam, że rośliny mają podobnie jak inne stworzenia, mocną wolę przetrwania. Podobno najlepiej jest, gdy w naszym ogrodzie rosną bujnie niczym chwasty. Wtedy wiadomo, że im u nas dobrze
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:04, 19 cze 2019

Do góry
Jeszcze Wam mikołajka zostawię i lecę sypać korę póki Kaja śpi
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 14:03, 19 cze 2019

Do góry
Wszyscy robią ładne rabatki, a mnie się same wysiewają kwiatki

już zaczynam mówić wierszem

W moim ogrodzie, na razie kompozycje układają się same..sadzonki maków dostałam od mamy, gdy się wprowadzałam, dwa lata temu i wydawało mi się, że zmarniały. W zeszłym roku nie kwitły, zapomniałam o nich. Maciejka też wysiała się sama i pachnieeeeeee..
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:59, 19 cze 2019

Do góry
A teraz z serii znajdź różnicę I nie mówię o soczystości zieleni, bo ze względu na suszę może dość znacznie się różnić

Miejscówka nr 1

Krok pierwszy

Krok drugi

Miejscówka nr 2 -

Co prawda mam obawy, czy ta kulka nie za duża, ale w innym miejscu jak rosła, to zasłoniła ją hortensja - jakoś to miejsce automatycznie mi się nasunęło dla niej, tym bardziej, ze mała kulka na taras się przesunęła. No i stipę muszę wziąć, bo w obecnym miejscu ciut ciasno, ale na pewno na tej rabacie zostanie

I widok z kanapy - zgodnie z sugestiami doszły kuleczki buksowe - muszą się wyrównać, bo narazie trochę niepodobne

Przedziwny Ogród 13:56, 19 cze 2019

Do góry

Pięęęękny ogródeczekPoprostu bajka
Pozdrawiam.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:45, 19 cze 2019

Do góry
sarenka napisał(a)
Kasiu, wysłałam Ci wiadomość, zerknij proszę

A propo Twojego pytania wrzucam zdjęcia tkaniny - kupowana jako woal - sztuczna w każdym razie i dość łatwo się zmywają deszczem zabrudzenia - szkoda by mi było kupować coś drogiego i musieć patrzeć jak coś się ubłoci i prać co chwilę

Z racji, że miałam to robić sama i zależało mi na tym, żeby nie stracić kasy jak nie wyjdzie, to trochę się narobilam, ale wyszło po taniości - nie kupowałam taśmy do firan, tylko zaszewki robiłam sama. Mocowanie na żabki jeżdzące po lince ze stali nierdzewnej. eM najchętniej dla lepszego komfortu używania linki wymieniłby na szyny jakieś, tylko jeszcze nie wiemy jak ugryźć temat ich mocowania do poprzeczek pergoli

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies