Wiec tu powinny dac rade - jest sporo słońca, gleba u mnie wszedzie dość lekka ale tu blisko do kranu
Widze że przesadzone niedawno drzewka daja radę i nawet kwitna (choc złotokap ledwo, ledwo
Glediczia
A brzoskwinka ozdobna zawiązuje owocki, nie wiem czy jadalne, zobaczymy
Czosnki białe świetnie wzeszły - bedę co roku pilnować by sadzic
Witam cię Wojtku w moich skromnych progach.
A teraz relacja z soboty, bo pogoda dopisała. Wprawdzie rano myślałam, że nie pojadę, bo padało, ale potem zaświeciło piękne słoneczko, a i temperatura zachęcała do rekonesansu.
Widok na rabatkę z funkiami, hortensjami i narecznicą czerwonozawijkową. Część sadzona w tamtym roku, a część w tym. Funkie nadgryzione trochę przez ślimaki.
Tu ma powstać kolejny leśny zakątek. Pluskwica Brunette posadzona 2 tyg temu urosła z 10 cm. Fakt, że ładne sadzonki były. Trochę za nią paprocie od Kasi z Mojej Bajki. Całkiem niedaleczko rosną już paprocie, które rozmnożyły się z jednej sadzonki.
W innym miejscu sadziec purpurowy mimo, że dość późno wychodzi ładnie ruszył, a już się bałam czy go aby coś nie podjadło.
Acha..Ale wiem,ze na hosty na ich pięknu i ich właściwe rozmiary trzeba poczekać, czasami 3, czasami 4, czasami 5 lat.
Hmmm wszystkich swoich host jeszcze nie pokazałam,W wiekszosci tak.
Sa ładnie i ładniejsze.
Kazdy znalazły dla siebie ta swoja
Tej roślinki tez nie znam nazwy .Moze ktoś ja rozpozna ??
Bodziszek
Z tego co u mnie widzę to ostróżki kochają słońce, nie lubią braku wody, ani zalanych korzeni, sasiedztwo na którym mogą się wesprzeć wskazane, a podłoże trudno powiedzieć bo u mnie rosna w ciężkim, ale wysiewają się w piasek na ścieżce
Kilka aktualnych zdjęć.
Widok z prawej i lewej strony rabatki. Zdjęcia robione w innych dniach.Doszła brzoza szczepiona na pniu.
Różanecznik i lilak się rozszalały w tym roku.
Ja bardzo lubię kolorki
Trawka rośnie.A teraz taka młoda świeża, soczysta, taka jasno-zielona,piękna
Tylko deszcze padają i traw kosić trzeba co tydzień.
U mnie clemetiski zaczynają.U mnie tez sporo jeszcze kilka w paczkach.
Irysowa mam tylko kilka.I wystarczy.