Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ana_art 07:51, 04 maj 2019

Bogdzia napisał(a)
Jeszcze taka azalia japońska kwitnie ale zdjęcie nieostre bo piwonie fotografowałam.Nazywa sie Gigi

wow już takie piwonie!
Margarete 10:57, 04 maj 2019

Koperkowe peonie wyglądają już cudnie.
Zazdroszczę ci ich Bogdziu. Myślę że dla fajnego efektu musi ich być duża ilość posadzonych obok siebie vs ja już nie mam miejsca
Ale u ciebie będę oglądać.
Kindzia 20:10, 04 maj 2019

Koperkowe u mnie też zagoszczą. Na salonowej. Ale muszę najpierw porządek zrobić z jeżówkami, bo rosną gdzie akurat miałam fantazję posadzić. To w lipcu, eM mi kwitnące potrafi przesadzić

Edelweiss zaczyna Bogdziu !!!

Waclaw 21:51, 04 maj 2019

U mnie rh jeszcze nie kwitną. Podlałem gnojówką z kurzeńca. Chyba nie zaszkodziłem?
Mala_Mi 00:02, 05 maj 2019

Bodzia, tym razem ja jestem w zimniejszym rejonie kraju.. a i odezwa się zapewne jeszcze zimniejsze..
Blue Tit lub podobny mi zasuszyło late-em. Kwietni tylko Pahjola. Koperki mniejsze... paskudna wiosna .. ale umówmy się, ze tym razem dałam ci fory.. i u ciebie szybciej
Ogólnie to jestem przeziębiona na antybiotyku, miałam Muminki.. i po opiece nad tym żywiołem znów mnie rozłożyło... ale Muminek serducho rozgrzał swoim zaangażowaniem do ogrodu.. byle mu nie przeszło... w mojej rodzinie takie wrażliwe dziecko to wyjątek..
A teraz uciekam do spania..
Bogdzia 15:36, 05 maj 2019

mirkaka napisał(a)
No widzisz, mówisz że mało a jednak już kilka kwitnie i możemy się nimi zachwycać:
Mam nadzieję że mróz już nie zawita do nas, u nas prognozy pogody pokazują jeszcze przez dwa dni około 1 st nad ranem. Oby się nie obniżyło Czego i Tobie życzę

Prognozy nie sa dobre . Dzis na trawie było trochę szronu ale na razie roslinki się trzymaja , tylko doniczkowe gorzej wyglądają ale az do srody jest zagrożenie, za długo jak na moje słabe nerwy.
Bogdzia 15:37, 05 maj 2019

ana_art napisał(a)
wow już takie piwonie!

Te są wczesniejsze od innych ale i Paula Fay juz ma duze paki i drzewiaste pokazuja kolorek ale u Małej Mi , Margarete i Rysia widziałam juz kwitnace.
Bogdzia 15:39, 05 maj 2019

Margarete napisał(a)
Koperkowe peonie wyglądają już cudnie.
Zazdroszczę ci ich Bogdziu. Myślę że dla fajnego efektu musi ich być duża ilość posadzonych obok siebie vs ja już nie mam miejsca
Ale u ciebie będę oglądać.

Tak masz racje lepiej wyglądaja w wiekszej gromadce. Mam jedną rózową i jedną pojedynczą i chyba trzy pełne , trzeba by dokupic lub rozmnozyc.
Bogdzia 15:40, 05 maj 2019

Kindzia napisał(a)
Koperkowe u mnie też zagoszczą. Na salonowej. Ale muszę najpierw porządek zrobić z jeżówkami, bo rosną gdzie akurat miałam fantazję posadzić. To w lipcu, eM mi kwitnące potrafi przesadzić

Edelweiss zaczyna Bogdziu !!!

No pięknie wygląda , warto było poczekac.
Bogdzia 15:43, 05 maj 2019

Waclaw napisał(a)
U mnie rh jeszcze nie kwitną. Podlałem gnojówką z kurzeńca. Chyba nie zaszkodziłem?

Wacus powiem tak , nigdy kurzeńcem nie podlewałam wiec z własnego doświadczenia nie mogę nic powiedziec ale z tego co piszą w książkach i artykułach to zrobiłaes najgorzej jak mogłeś, one nie znoszą takiego mocnego nawozu . Obawiam się że będą duze kłopoty.