Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Kosolkowa Pasja 20:34, 22 sty 2015

Do góry
A u was wtedy nie było? Ja myślałam, że jest wszędzie, a to wychodzi na to, ze tylko ja miałam prezent, hi, hi
Kosolkowa Pasja 20:32, 22 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ola, czy ty masz podgrzewanie ziemne założone w ogrodzie? U mnie śnieg leży wszędzie. Mokry i zbity.

U Was taki mikroklimat.. Jak do Was jechaliśmy to też śnieg się nagle przed Waszą miejscowością zaczął..
Lawendowy zawrót głowy 20:26, 22 sty 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
No to juz wiemy czego na ogrodowisku brakuje ....prosze wiec jedna z lotniejszych ogrodowiczek o załozenie watku ......skróty ....jak w porzadnej ksiazeczce po bibliografiii i trosze dla poczatkujacych ułatwien sie znajdzie na poczatku warptku napisac zeby nie było tam zadnych podziekowan za pomoc a tylko pozliwosc dopisywania jeszcze kolejnych tworzacych sie skrótów ........

Jola, czytałaś mi chyba w głowie. Dziś w pracy o tym myślałam, ze taki wątek trzeba założyć i przychodzę z pracy, wątek założony. Brawo
Ciekawe, czy to działa też na inne rzeczy z tym myśleniem, hi, hi.
Musze przetestować.
Ogródek Iwony 20:20, 22 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iwonko nie deminizuj mojej siły oddziaływania bo się zastanowię nad przebranźowieniem
Ja nie nadążam za Twoim wątkiem, nieczasowa jestem, ale obiecuje czytać ze zrozumieniem od lutego

O losie, Marzenko. W dobie dzisiejszego używania słownika języka polskiego cieszyłam się, że znam dużo słówek synonimów. Ale mnie przebiłaś
Musiałam sprawdzić w SJP słowo deminizuj
Nie robię tego.
A nieczasowa chyba jesteś faktycznie, bo jak w lutym wiosna się zacznie, to jak ty wtedy nadążysz, ha, ha ?
W Kosolkowej Pasji widziałam dziś rozplenicę, co ma zielone przyrosty. Tam chyba w ogrodzie są jakieś podgrzewacze, albo jakieś piekiełko pod ziemią
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:14, 22 sty 2015

Do góry
Kasiu, tu masz link do wątku dość fajnego o ciętym ligustrze. Może jednak? Tylko niech dziewczyny nie biją
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3586-wedlug-wlasnych-pomyslow-ligustr-nie-tylko-jako-ogrodzenie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:10, 22 sty 2015

Do góry
Kasia, mam nadzieję, że z ligustrem się rozmysliłaś ? Ja mam na tyłach żywopłot z ligustru. potrafi wypuścić półmetrowe przyrosty. Myślę sobie, ze na kostkę się nie nadaje Zbyt szybko odrasta nierówno po cięciu. Nie mam fotek, musisz na słowo uwierzyć.
Kosolkowa Pasja 20:05, 22 sty 2015

Do góry
Ola, czy ty masz podgrzewanie ziemne założone w ogrodzie? U mnie śnieg leży wszędzie. Mokry i zbity.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 19:43, 22 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czytam, nic nie rozumiem.
Jak dla mnie, po co trzymać drzewa, które ciągle chorują i nie ma z nich pożytku?
Po drugie, czy chcesz wszystko mieć w cieniu? Cień masz przez drzewa.
Po trzecie racją jest, by w przedogródku połączyć obie rabaty w całość. Wspólna linia dla tych rabat potrzebna.

Jak M się uparł to nie ma rady, wrr, na wojnę nie pójdę, są ludzie i ludziska

Cień jest nie tylko przez moje drzewa - przez szeregowiec sąsiada, przez 30m wysokości drzewa za ulicą, od jarzębu którego nie wolno mi wyciąć, od swojego domu:
jak wytnę np. brzoskwinię to i tak zastaje cień od mojego domu i od drzew z ulicy
wycięcie lilaków by mi dało dużo i oto jeszcze powalczę, broni nie złożyłam, dopingujecie mnie

jak połączyć obie rabaty? jakieś sugestie?

ja jestem kwiatowa ... mało wiedzy ... stąd i mało pomysłów
Co z tym ogródeczkiem począć 19:40, 22 sty 2015

Do góry
No to czekamy w kolejce ...
Ogródek Iwony 19:37, 22 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Fajnie poczytać Pozdrawiam

Faktycznie Edytko, można się nauczyć. I plan mi wyszedł. Ciekawe, jak wyjdzie w realu ? Teraz tylko dopilnować, by było wszystko z planu
Ogródek Iwony 19:36, 22 sty 2015

Do góry
Viola napisał(a)

Łukasz ma oczywiście

O, ja u ciebie Violu, ty u mnie
Poczekam na Łukasza, późno wchodzi na O.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:34, 22 sty 2015

Do góry
Violu, zapytaj się u Małej Mi albo u Any-atr.
Ja nie mam jeszcze doświadczenia.
Ana nie sadziła naprzemiennie, tylko trawy np. po 3 sztuki, obok hortensje, albo hortensje na tle traw sadzą. Trawy z tyłu, hortki z przodu. Rozplenice są niższe, ale cudownie kwitną. Miskanty raczej wysokie. Joasia też ma różne trawy w ogrodzie (Ogród Joanny ... ). Kiedyś mi pokazywała zdjęcie, jak roślinka wygląda. Zapytaj się
Ogródek Iwony 19:25, 22 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
No to się cieszę, psze Pani
Tym razem jak nie znajdę jej w szkółce razem z gwarancją nazwy - kupię chyba w necie Jak ktoś ma namiary na pewne żurawki, to poproszę

Łukasz ma oczywiście
Ogród tworzony z pasją 19:18, 22 sty 2015

Do góry
Karolu, a gdzie są zimowe fotki?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:45, 22 sty 2015

Do góry
A ja idę jeszcze raz obejrzeć twój Ogród w Mai.
http://majawogrodzie.tvn.pl/237,Ogrod-Malej-Mi-odc-522,odcinek.html
Aniu, dziękuję za pomoc
Ja prawie po reanimacji jestem Nawet wiem, do którego wagonu muszę wsiąść.
Pozwolę sobie wkleić plan twojego ogrodu:
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 18:25, 22 sty 2015

Do góry
Czytam, nic nie rozumiem.
Jak dla mnie, po co trzymać drzewa, które ciągle chorują i nie ma z nich pożytku?
Po drugie, czy chcesz wszystko mieć w cieniu? Cień masz przez drzewa.
Po trzecie racją jest, by w przedogródku połączyć obie rabaty w całość. Wspólna linia dla tych rabat potrzebna.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:57, 22 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Weekend zaczynam w niedzielę wieczorem i zawsze w piatek zazdroszczę wszystkim którzy kończą tydzień w pracy

Po 4 kawie bez cukru podniebienie chyba się przyzwyczaiło

O kurcze, to kiedy kończysz weekend?
Kawa bez cukru? Hm. Ja robię zamieszanie o cukier, jak go nie mam, potem wsypuję do kawy tak ciut na koniec łyżeczki dla złamania smaku.
Gorzej z herbatą - gorzkiej nie wypiję.
Życzę przyjemnego odchudzania. Ja jestem po efekcie jojo, więcej nie będę
Ogródek Iwony 17:48, 22 sty 2015

Do góry
No to się cieszę, psze Pani
Tym razem jak nie znajdę jej w szkółce razem z gwarancją nazwy - kupię chyba w necie Jak ktoś ma namiary na pewne żurawki, to poproszę
Ogródek Iwony 16:55, 22 sty 2015

Do góry
Tu wklejam link do ogrodu Sylwii. Znalazłam opis żurawek na słońce. W wolnej chili zrobię spis.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=185
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=186
Dotarłam do tych stron przez wygooglowanie żurawki Obsydian. To dzięki Małej Mi.
Bo bym nawet nie wiedziała, czego szukać w sieci. To jest poważny powód, by używać właściwych nazw roślin. Po nazwach odnajdujemy je w sieci i na Ogrodowisku
Ogródek Iwony 16:51, 22 sty 2015

Do góry
Aniu, przyszłam z pracy i czytam. I serce mi się raduje. Plan zatwierdzony Wiem, ze na bylinówce, jak coś nie pasuje, to się przesadza. Pomysł z rozmnożeniem żurawek - ciekawy Zapytam się Łukasza.
Tak swoją drogą fajnie, ze tu na forum są specjaliści:
Ty Aniu - od bylinowego, Łukasz - to żurawki, rododendrony - to Bogdzia
Jak człowiek poczyta na tych wątkach, to potem wie, kogo się pytać. szefowa sama nie dałaby rady. A tak - ma was.
Cieszę się bardzo, ja też szczerze mówiąc zmusiłam się do rysowania po raz pierwszy. Na rysunku łatwiej poprzestawiać. Na rabatce roślinki chorują, jak by mi się zachciało tak w środku lata je przekopywać

Aniu, dziękuję za pomoc i za to, że deklarację w sprawie roślinek podjęłaś. Nie wiem jeszcze, jak się odwdzięczyć.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies