Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 15:01, 22 sty 2015

Tak paulinko wiem ze mozna spryskac i w domu i inne mocniejsz na zewnatrz ale chyba nie dalabym rady kazdego dnia tak psikac wokoł domu.....a zaczał takie meskie obsikiwanie bo siku wychodzi na łake ....
Ewa777 18:31, 22 sty 2015

Jolu, ale fajny miałaś pomysł z tym wątkiem ze skrótami nazw roślin
eda 19:23, 22 sty 2015

a ku ku co tam piszczy ? wrócił temat psi a u mnie to samo z kotami robią co chcą i mają swoją sikarnię kupkarnię a jak krzyknę to uciekają Wygląda na to że po zimie przed wiosną jeden mi został hi hi rozeszły się o
zbigniew_gazda 19:50, 22 sty 2015

Jolu obskubać trochę to co obsikane i zostaw. Od strony od której psina sika, wbij do ziemi paliki bambusowe tak do wysokości pół metra i to wystarczy. Też tak miałem ale u mnie to obce pieski podlewały. Teraz sikają na bambusowe paliki a tuje nie są zagrożone. Wszystko pięknie odrosło.
eda 19:52, 22 sty 2015

Zbysiu witaj Jolu dobra rada
Iwk4 20:26, 22 sty 2015

lojalna_ napisał(a)
No to juz wiemy czego na ogrodowisku brakuje ....prosze wiec jedna z lotniejszych ogrodowiczek o załozenie watku ......skróty ....jak w porzadnej ksiazeczce po bibliografiii i trosze dla poczatkujacych ułatwien sie znajdzie na poczatku warptku napisac zeby nie było tam zadnych podziekowan za pomoc a tylko pozliwosc dopisywania jeszcze kolejnych tworzacych sie skrótów ........

Jola, czytałaś mi chyba w głowie. Dziś w pracy o tym myślałam, ze taki wątek trzeba założyć i przychodzę z pracy, wątek założony. Brawo
Ciekawe, czy to działa też na inne rzeczy z tym myśleniem, hi, hi.
Musze przetestować.
Kacha123 20:29, 22 sty 2015

Jako "specjalistka od kamienia" powiem, że można poustawiać kamienie
siakowa 08:33, 23 sty 2015

Jola, sąsiadka rodziców tez miała taki problem . Ktos jej polecił żeby przed tujami posadziła rządek czegos niskiego, posadziła rozchodniki ,nie wiem czy ma to znaczenie co konkretnie to miało byc czy chodziło o to żeby było wlasnie niskie i pies niskiego nie obsikuje a do tuji ma daleko wtedy...DZIAŁA
lojalna_ 09:20, 23 sty 2015

siakowa napisał(a)
Jola, sąsiadka rodziców tez miała taki problem . Ktos jej polecił żeby przed tujami posadziła rządek czegos niskiego, posadziła rozchodniki ,nie wiem czy ma to znaczenie co konkretnie to miało byc czy chodziło o to żeby było wlasnie niskie i pies niskiego nie obsikuje a do tuji ma daleko wtedy...DZIAŁA

Ja tam problem rozległy .....Fido łazi tam pod cała długosc płotu i buega z drugim psem po długosci...... Musze odgrodzic całosc nasadzen bo jak odgrodze tylko tuje to mysle ze bedzie biegał przed tujami na mniejszych nasadzeniach i nie tylko o same siku chodzi. Normalnie mi sie wczoraj odechciało ....jak sobie pomysle ze chciałam przy płocie ksmyczki i tskie tam a ten tym ciezarem sie przeleci sprintem po tym to juz moge tego ogrodu nie robic tylko sam beton wylac ......
lojalna_ 09:22, 23 sty 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu obskubać trochę to co obsikane i zostaw. Od strony od której psina sika, wbij do ziemi paliki bambusowe tak do wysokości pół metra i to wystarczy. Też tak miałem ale u mnie to obce pieski podlewały. Teraz sikają na bambusowe paliki a tuje nie są zagrożone. Wszystko pięknie odrosło.

Dziekuje Zyszku za rade ...muszevsie dobrze zastanowic ...a co gorsza ogród tez ma jakos wygladac przy tych zabezpieczeniach a ja raczkuje z pomysłami