Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 20:55, 03 maj 2019

Do góry
Kasya, obiela o kolumnowym pokroju? Będzie super. Moja wyekspediowana do przedogródka, miejsce ma, rośnie bez problemu.

jeszcze jakieś tulipany

Ogród do odnowy 20:46, 03 maj 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

dziś zakwitł psiząb

Z tojeścią tez walczę od lat i ciagle przegrywam. Te roslinki na zdjeciu to bożykwiat.
...uDany ogród 20:44, 03 maj 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Grzesiu miło mi bardzo
Cieszę się, że Ci się u mnie podoba i chcesz u mnie przebywać

Cuudne poduchy
Ogród w remoncie 20:43, 03 maj 2019

Do góry
Mam dylemat z glicynią. Miałam zamiar ją wyciepać. Rośnie tersz na środku przyszłego trawnika przed altaną i na pewno tam nie zostanie. Miałam ją wykopać ale tak jakoś zeszło a ta wypuściła tyle kwiatów, że zwątpiłam. Kombinuję jak tu ją oszczędzić i na razie przychodzi mi do głowy jedno rozwiązanie tylko czy to będzie dobrze wyglądało? Skoro zrezygnowałam ze ścianki wodnej to w miejscu gdzie miała być postanowiłam dać ławkę. Między magnoliami by pasowała, tylko, że to dość słoneczne miejsce więc może by nad tę ławkę dać jakąś pergolę i na nią puścić glicynię? Znalazłam kilka pinów mniej więcej pokazujących o co mi chodzi. Żazden nie do końca mi odpowiada ale sam zamysł może mógłby być
1
2
3

To miejsce, gdzie trochę mało widoczny niebieski prostokąt. Myślicie, że ma to sens?
...uDany ogród 20:40, 03 maj 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Izuś zgadzam się są urocze
Cieszę się, że już się dobrze czujesz! U nas też pada i bardzo się ochłodziło.

no, no tych floksikow to ty masz!
Ja też zamierzam ich trochę powiększyć
Mój ogrodowy pamiętnik 20:38, 03 maj 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
O widzę, że szkółking trwa w najlepsze
Znalazłaś jakieś nowe punkty? Umarł mi biały wawrzynek zjadły go ślimaki i chyba już nie puści , może gdzieś spotkałaś?

Byłam Danusiu w tej Limbie w Żorach. Nadspodziewanie wielka ta szkółka i pełno klientów. Ale mieli raczej standardowy asortyment, o perełki chyba byłoby trudno. Kupiłam jedną żurawkę. Nic innego ciekawego nie znalazłam chociaż roślin mieli mnóstwo różnych.
Mieli np. formowane bukszpany .

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:37, 03 maj 2019

Do góry
nie skończyłam spaceru to dalej
moja rabata bylinowa - wreszcie dojrzałam do nie i wiem czego chcę - wcale nie musi być na wiosnę - ma być na poźne lato i jesień i tak ją pomodeluję

nabiera masy, a ja jeszcze muszę doplewić i to już będzie na tyle plewienia na tej rabacie w tym sezonie - no może jeszcze jesienią
kancików jeszcze nie mam - jakoś nie lubię takich kancików świeżych ale muszę zrobić bo potem się już nie da

zadowolona jestem z tych bratków i już obmyślam jakie w kolejnym roku posadzę - hehe na nic to - potem jadę i kupuję co jest ale czasem się udaje realizować pomysły

co może takie dziurki robić

i to tyle moich opowieści ogrodowych - znikam i jutro ogród koniecznie
bo dzisiaj świętujemy

pozdrawiam serdecznie
Nowocześnie z różAnką :D 20:33, 03 maj 2019

Do góry

Orliki i zaraz będą irys

Podoba mi się połączenie koloru liści róż z liscmi kocimietki
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 20:32, 03 maj 2019

Do góry
anna_t napisał(a)
Uwielbiam!
Rabarbar mistrz
I ile nowego po lewej od bramy

No rabarbar szaleje na całego. Zaraz będzie kwitł!

No nowa rabata mężnieje.

ogarniamy ostatni kąt

deski na taras się malują.

Nowocześnie z różAnką :D 20:30, 03 maj 2019

Do góry
Mam miejsca gdzie trawnik jest piękny, te robale się przemieszczają? Mogą cały trawnik załatwić?

I parę fotek. Rodki powoli się szykują

Tutaj będą hakone
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:26, 03 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Fajny ogród i te Twoje wysiewy i 47 dalii Wiem, że dużo pracy, ale i tak zazdraszczam pozytywnie

A przy płocie to cień czy słońce? Sucho?

przy płocie sucho raczej bo ogranicza kostka i taki świetlisty cień

moje wysiewy są wszędzie - dobrze że to lubię

a przedwczoraj tak było cieplutko - wytargałam paczki z daliami - trochę się postrofowałam, że trzeba te zachcianki ograniczać - lae potem sobie przypomniałam że tak stale jest z wszystkim i nie marudzić tylko sadzić
bukiety się fajnie robi

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 20:25, 03 maj 2019

Do góry

Nowocześnie z różAnką :D 20:18, 03 maj 2019

Do góry
Asia ja w sumie cały czas coś działam ale jakoś tak mam wrażenie że nie ma się czym chwalić
Idzie
[img ] [img
size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/183/1837499/original.jpg[/img]
Przedogródek pod dębem 20:17, 03 maj 2019

Do góry
i jeszcze taka donica:
Przedogródek pod dębem 20:14, 03 maj 2019

Do góry
Zakupy z Wojsławic znalazły swoje miejsca. Wczoraj do donic z tulipanami przybyły nowe nasadzenia:

W tej donicy chcę jeszcze zmieścić floksa szydlastego. Zmieści się?

W tym pieńku w dziupli zmieściłem małego gościa

tu zamieszkały złotnice
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:06, 03 maj 2019

Do góry
mira napisał(a)

Ja mam zbiorników 3 na deszczówkę - ten pod domkiem to beczka 320 litrów no i cały dach w dwóch studniach ale ile tam jest nie wiem na pewno dużo że hoho
i już mi o podlewanie nie chodzi ale widzę że jak nawet mały deszczyk popada to inaczej

Dalie sadziłam ostatecznie 1 i 2 maja i raptem posadziłam 47 dalii z tym że jeszcze coś plewiłam opisywałam, zastanawiałam się jutro chcę skończyć i wtedy dowiem się ile mam

zastanawiałam się czy sadzić dalie bo było bardzo mokro i nawet jedna w donicy pod domem przy tych deszczach mi zgniła a może wcześniej moja troska ją załatwiła

byłam w szoku jak zaczęłam kopać bo okazało się że ziemia wcale nie taka przemoczona do tego wczoraj wiał wariacki wiatr i suszył dodatkowo - więc nie podlewałam dalii bo to robi dziś deszczyk choć raz coś mam za darmo

Zrobiłam dziś dla Ciebie mój kącik i beczkę ta na 320 litrów - no kącika to chyba nikt nie poznaje - maj a tu taki bajzel co? - jutro em wymienia mi deski na półkach - jak się cieszę

będę mieć miejsce na kolekcję pelargonii

Dziękuję Ci bardzo za to zdjęcie Widzę, że ta beczułka na podwyższeniu tak jak namawiam eMusia, będzie argument
Na zimę ją opróżniasz?
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:06, 03 maj 2019

Do góry
laki z mojego siewu- mam kolejne nasiona czas wysiać

sadzenie tulipanów w świetlistym cieniu nie jest złe - mam przedłużony sezon

potrzebuję Waszych podpowiedzi

co wsadzić tu zaraz przy płocie - trudne miejsce - nie iglak coś rosochatego - już o hortensji bukietowej myślalam ale co innego

mamy z Małą Mi takie same deszczomierze
Działeczka Asi :) 20:02, 03 maj 2019

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:01, 03 maj 2019

Do góry
kupiłam malutką lilię wodną do mojego oczka - myślałam o tym już dawno - byłam w tygodniu w Rzeszowie u Pana bylinowego - omotał mnie no i mam

tych igieł ślimaki nie zjadają

Działeczka Asi :) 19:57, 03 maj 2019

Do góry
Kwiatuchy z bliska

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies