Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 19:56, 03 maj 2019

Do góry

Susan

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:54, 03 maj 2019

Do góry
część dalii trzymam w donicach - to na wypadek gdyby z posadzonych coś wypadło to załatam dziury

pogoda w tym roku jest dobra dla tulipanów

coś z różami się dzieje

za to listki posadzonej jesienią róży Open Armas wyglądają rewelacyjnie - tylko czy to ta róża
Pamiętajcie o ogrodach 19:54, 03 maj 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Fajnie pooglądać takie dojrzałe już okazy. Działają na wyobraźnię. Ostatnio dumam nad rajską jabłonką, ale czy wydumam - nie wiem.

Kupuj ma ładne liście moja dwubarwne ciemno czerwone i czerwone a potem malutkie jabłuszka też czerwonawe

Te duże drzewa ogromnie lubię, tym bardziej że sam je sadziłem

Po nitce do kłębka ;) 19:53, 03 maj 2019

Do góry

Takie coś
Działeczka Asi :) 19:52, 03 maj 2019

Do góry
I kilka fotek z dzisiaj
Orlice już prawie, różaneczniki jeszcze chwilkę

Żurawka za chwilkę zakwitnie

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:50, 03 maj 2019

Do góry
zanim się liść hosty wykluł już niestety jakoś uszkodzony -

pieniążki z własnego siewu

wysiane martagony kilka lat temu stale czekają na pikowanie - jakoś stale to odwlekam bo nie chcę ich zmarnować

bardzo lubię szałwie - ta z nasionek bardzo mnie ciekawi jak się na rabacie będzie prezentować to szałwia szkarłatna

Działeczka Asi :) 19:48, 03 maj 2019

Do góry
Hehehe, kobieta zmienną jest Byłam na działce Pomimo dosyć niskiej temperatury nie było zimno i fajnie się pracowało. Truskawki wypielone

Oto dowód

Pamiętajcie o ogrodach 19:47, 03 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Rajska jabłoń piękna.Podobna do mojej.
Jak ci już pięknie orliki kwitną.Moje jeszcze w pąkach.
I to tylko niektóre.Inne jeszcze nie.
Dobrego świętowania

Aniu mamy bardzo podobne lub takie same jabłonki rajskie. U mnie dziś zimno ale różowe orliki powoli też sie otwierają

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:44, 03 maj 2019

Do góry
a ta donica będzie wypełniona ponownie dąbrówką która przetrwała zimę w donicy
jak ja lubię takie wypełnienia donic

te sadzonki lobelii z własnego siewu czekają - mam oszczędność więc kupiłam szałwię love and wishes do donic i na rabaty - jestem jej ciekawa bo nie miałam

w tej donicy kolejna oszczędność - w ub roku posadziłam małe różyczki w doniczkach - przetrwały i rosną - na razie mnie cieszą i są cudowne

kupiłam w markecie lawendę i piękny kolor aksamitki - ciemniejsza jest - zbiorę nasiona po to kupiłam

Nowocześnie z różAnką :D 19:39, 03 maj 2019

Do góry
O widzisz dziękuję za podpowiedź
Moja pomocnica Bunia
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 19:38, 03 maj 2019

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:36, 03 maj 2019

Do góry
bratki wielkokwiatowe powoli już się wyradzają a drobne są w doskonałej kondycji

lubią słoneczko

ten siedzi ze mną na ławeczce towarzyski

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:32, 03 maj 2019

Do góry
wreszcie em uporał się z huśtawką - praktycznie się rozleciała - bardzo lubię siedzieć na niej wieczorami - późno i słuchać np. wczoraj jeż ja szursza i sapie

wkoło niej sporo pracy - zlikwidowałam różę i to co pod nią - i jest nowe miejsce - trzeba trawę uzupełnić - tu też było kopanie wiosną wody

jest też dyskusja bo chciałabym tu sadzawkę a em coś większego no i się spieramy, a czas leci, i tak jest co robić bo u nas małymi kroczkami

huśtawka jest ustawiona teraz inaczej - bardzo mi skraca moją długą rabatę - nie wiem czy tak zostanie - ale jeśli tak to bym tam coś posadziła - jakieś niskie krzaczki takie do metra - może tawułę ? nie wiem sama

trawniki u mnie w opłakanym stanie - ja tu tuptam to raz a dwa tak grabiłam wiosną że mało co zostało

Nowocześnie z różAnką :D 19:27, 03 maj 2019

Do góry
Proszę połowa zdjeta

I już wiemy czemu poza suszą nie mamy trawnika
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:23, 03 maj 2019

Do góry
Dzisiaj chciałam zrobić zdjęcia w ogrodzie bo czasu więcej, jednak co wyszłam to rozpoczynały się kolejne deszczyki - siąpi cudownie i podlewa moje posadzone
dalie i wszystko cudownie rośnie.

W ogrodzie stale coś robię od lutego i wydaje mi się że całkiem sporo a stale mam multum do zrobienia - wszystko przez moje warzywnikowe działania i jagodnikowe. Tak samo przez zaniedbania z kilku lat.

Dochodzę do wniosku, że nie ma w ogrodzie szans na zluzowanie i odpuszczanie no chyba że się musi. Inaczej ogród zaczyna żyć swoim życiem - czasem to wychodzi na dobre ale bywa że tak nie jest.U mnie w wielu miejscach.

Dzisiejszy spacer po ogrodzie

w marcu ustawiłam stolik przed domem z bratkami i mi to zostało - dokładam co tam mam i pewnie tak zostanie na całą wiosnę

kuklikowi uległam - bo urok zniewalający

w kostce brukowej sieją się chwasty nie do opanowania - nie jestem wrażliwa ale mnie denerwują - jutro rano się rozprawię w sam raz robota

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 19:22, 03 maj 2019

Do góry

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 19:19, 03 maj 2019

Do góry
Wiosna w Carpinusie

Po nitce do kłębka ;) 19:17, 03 maj 2019

Do góry

a zapomniałam że z zakupów mąż upatrzył takie cudaki ;p
żeby trochę jednak osłonić taras od widoku i żeby wiosną po wycięciu rozplenic dołem coś tam grało jednak a nie było lyso ...
ta 3 cudaki mają być prowadzone na kulki tak jak coś jak te cyprysiki z zdjęć powyzej nie wiem czy to dobry pomysł no ale niech będzie ;p
co o tym myślicie ?
Podwórkowa rehabilitacja 19:08, 03 maj 2019

Do góry
A teraz raport w warzywnika.
Z powodu nadchodzącego ochłodzenia zabudowie uległy pomidory w skrzyni.
Najpierw tak...

ale stwierdziłam, że może to za mało i dołożyłam włókninę.

Do sypialni trafiły kalfasy 80 litrowe (!) sztuk 5 z pomidorami i paprykami.
Dwa drzewa brugmansjowe wróciły do szklarni. Szklarniowe pomidory i bakłażany muszą sobie radzić same. Jedynie uszczelniłam dziurę przy oknie.
Zastanawiam się jeszcze nad kobeą ale w tym miejscu gdzie je wsadziłam jest "za cichością" Zresztą z odciętych pędów tegorocznych zrobiłam sobie ukorzenione sadzonki, więc w razie czego mam zapas
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:08, 03 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Widzę, że u Ciebie też popadało. Wreszcie można wbić pazurki w glinę.
Sąsiedzi mi się upajają zapachem angielki.

No popadało super, powietrze oczyszczone, ziemia pięknie nasączona na jak długo nie wiem - cieszę się z tego

ha angielka upaja to fakt

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies