Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:40, 24 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Zajrzałam i co widzęwarzywnik pod wodą. Jesteś wspaniała z tym optymizmem, aż mi się humor ciut poprawił po Twoich wpisach i wstyd mi, że ja taką załamkę prezentuję.

u Ciebie dalie nie wyszły, a moje wyszły i pod woda się znalazły, wygnija pewnie, choć w warzywniku udało się trochę ziemię już wypracować i jest bardziej przepuszczalna, więc na cud liczę.

Sylwia - susza na wiosnę w ub roku - suchy kwiecień maj i kawałek czerwca tak mi dał do vivatu i popsuł humor, że teraz już się nie daję aż tak zawirowaniom pogodowym. Owszem nie czuję się dobrze bo jak taka pogoda to ja senna ale na takie wariactwa trzeba być nastawionym - nic nie poradzimy.
Dalie mam pod wodą - kilka bo mam w rożnych miejscach - nadmiar wody mam akurat przy skrzyniach - teraz mogę obserwować jak woda sie przemieszcza po ogrodzie -
wnioski mus wyciągnąć i musze ten kawałek zmienić

tu zrobiło mi się rozlewisko - dumam co tu będzie kiedyś - nie skończylam tego obsadzać i cale szczęście

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:31, 24 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Moje samosiejki kosmosów były też pod wodą. Ale muszę powiedzieć że w zeszłym sezonie zaobserwowałam że kosmosy uwielbiają wilgoć i rosną olbrzymie. A wcześniej myślałam że to rośliny na suche i ciepłe miejsca. Zobaczymy, może nasze przetrwają tę powódź.

moje były chyba za małe - juto sprawdzę bo tam woda szybko się obniżyła
niemniej dobra wiadomość - Ula ja widzę że wszystko lubi wodę
jakie wielkie mam żelexniaki - a myślalam,że mają mieć sucho

Ogród z wilkiem zamkn. 23:18, 24 maj 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)

Magda, jestem w szoku, byłam przekonana że to trzcinniki Overdam a to ML!!! Ale grubasy .

I wiesz co, przejrzałam ostatnie fotki - gigantyczna prace wykonałaś, wszystkie zmiany na froncie i z tyłu na wielki plus! BRAWO!!!
piwonie różowe za inne kolory 23:15, 24 maj 2019

Do góry
Witajcie,czy moze ktos pomoc?co to jest za choroba?
Wśród brzóz i dębów 23:11, 24 maj 2019

Do góry
Ewuś, myślę, że warto zapytać Wojtka o tę kalinę, na pewno będzie pomocny w identyfikacji.

Aniu, dziękuję w imieniu piesia.

Grażynko, masz rację margerytki wdzięcznie się prezentują, choć u mnie to akurat nie łączka, lecz zarośnięta nimi różanka. Wysiały się tam. Muszę je wyplewić, niestety.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:10, 24 maj 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Przykro patrzeć jak pracę własnych rąk zmywa padający obficie deszcz dobrze że chociaż warzywa nie zalane,
Pomidory w donicach mogą marnieć , chyba trzeba szukać dla nich suchego miejsca, prognozy pogodowe się poprawiają
Mazowsze pozdrawia zalaną Małopolskę

PS a głóg - szaleństwo, piękności

Alicjo dziękuję za pozdrowienia - masz chyba inna pogodę .

Pomidory w donicach zadbane bardziutko - emy na grzyba, algi, ciut pokrzywy a teraz dostaną żywokost - fakt do ziemi muszą ale w tej pogodzie nie wysadzę bo ja do gruntu to nie ma co

Podmiejski ogródek 23:07, 24 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Śmieszna sprawa: rabata, której poświęcam najmniej czasu i wysiłku. Zwykle tutaj lądują wszelkie siewki, które dostaję od dziewczyn.
Jedyna rabata, na którą patrzę bez obrzydzenia

Asia, ta kompozycja jest CUDOWNA!!!
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:06, 24 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pod wpływem lektury spora część Twej majowej radości spłynęła na mnie. Bardzo, bardzo klimatycznie jest teraz na froncie. Ten klon to mój ulubieniec.

wilowo
Jak się cieszę że radość majowa spłynęła na Cię, ja chwilowo zgaszona, choc wieczorem byłam trochę w ogrodzie - powietrze jest cudowne dla mnie - wilgotne
ślimaki zbierałam, wodę wlewam do dużego zbiornika, nastawiłam dziś gnojówki kolejna z pokrzywy i żywokostu

Ciesze się że lubisz mojego klona bo to takie zwyczajne drzewo - kiedys się zastanawiałam co bym posadziła dzisiaj - i nie wiem

do fryzjera musi pilnie

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:03, 24 maj 2019

Do góry
mira napisał(a)

He he - nie było - chyba utknęłam na 2018 i zostawiam to na kolejny rok.
Mam tez nauczkę z moimi wysiewami - przychodzi kwiecień i odstawiam wszystko- już wiem że wtedy to galop ogrodowy

Świetny pomysł na piwonie chyba zgapię w przyszłym sezonie
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:02, 24 maj 2019

Do góry
mira napisał(a)

I to jest klon jesionolistny żaden rarytas - uchodzi za byle co

trzeba ciąć mocno i często

już jest do cięcia

No to masz najładniejdszy okaz jesionolistnego jaki w życiu widziałam
Ja jednego u siebie w kolumnę tnę
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:01, 24 maj 2019

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Relację z Twojego ogrodu z przyjemnością przeczytałam i czekam dalej. Jakoś też mi zamaiło się w sercu i robię co mogę Trawy nie mam jak skosić, trudno. Z chwastami na bylinowych nie ma kiedy wyplewić, trudno. Drugie zmiany teraz mam, więc jak nie leje to godzinkę-dwie wygospodaruję rano dla ogrodu i biegnę do pracy. Dzisiaj w końcu wsadziłam pory i seler naciowy z wysiewów, pierwszą porcję szpinaku wyrwałam, bo zakwitła i już mi deszcz lał po plecach. Kolejne nasiona przygotowałam na jutro. Kupiłam z ciekawości sadzonkę karczocha.

Szpinak trzeba wyrwać - taki jakiś mam olbrzymi zimowy -pychotka - rwę listki i razem z salatą zajadam

ja mam sporo nie zrobione na bieżąco co trzeba - trudno i już

plewić na kolanach na razie nie mogę

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:00, 24 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Asia czosnkowo cudownie

Dziękuje Madzia!
No to trochę brzozowej na dobranoc

Zielony zakątek z Antonówką 22:59, 24 maj 2019

Do góry
Byłam w mieście i tylko tyle uniosłam w rękach bo doniczki bardzo nasiąknięte:
- buk kolumnowy 35zł.
- hosta 'Satisfaction' za 25zł.
- 3 Trzcinniki białozielone po 5zł.
I tyle, wszystko o dziwo planowane, wiem gdzie posadzić, jak nigdy
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:58, 24 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Też tak myślę,u mamy też zmroziło młode przyrosty i tak wyglądają

super dzięki

może tę ćmę woda pogoni oby

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:56, 24 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Miro a to coś co nie wiesz, to może chaber białawy?

hmm może, sama nie wiem nadal, coś wysiewałam w ub roku to moze się ujawnia
dzięki za podpowiedź

Co się stało kwiatom ... 22:55, 24 maj 2019

Do góry

Trawnik grube źdźbła 22:53, 24 maj 2019

Do góry
Bylo rozsiane wiecej - na 200m2 dzialki ok 300m2 nasion bo tak doradzil mi wtedy sprzedawca w sklepie ogrodniczym.
ph przed siewem 6.5
ok 7kg nawozu granulowanego florovit agro complex npk 12-11-18 04.04.2019
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:53, 24 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie, moim zdaniem to nic groźnego, podmarzły te młode przyrosty, ja mam tak samo. Obetnij i się nie martw. To żadna z wymienionych chorób, po prostu przymrozki

Bardzo dziękuję Danusiu - to świetna informacja - na razie nie przyciełam bo pada już trochę i nadal ma padać

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:45, 24 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Ja to tak nieśmiało się podpytam, czy był zakończenie opowieści Ogrodowiskowej "historycznej" Twojej? bo albo jestem taka i mi umknęło albo - nie było a tak się dobrze czytało...

He he - nie było - chyba utknęłam na 2018 i zostawiam to na kolejny rok.
Mam tez nauczkę z moimi wysiewami - przychodzi kwiecień i odstawiam wszystko- już wiem że wtedy to galop ogrodowy

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:42, 24 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Mireczko przypomnij mi co to za drzewko Ci tu rośnie? Z koloru liścia i trochę kształtu klona jesionolistnego mi przypomina, ale pewnie jakis rarytas to , a nie pospolity gatunek

I to jest klon jesionolistny żaden rarytas - uchodzi za byle co

trzeba ciąć mocno i często

już jest do cięcia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies