Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:31, 06 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
A mogę zabrać do siebie?. Cudny widoczek

Kostrzewą mogę sie za rok podzielić trzeba będzie odmaładzać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:30, 06 lip 2014

Do góry
I jeszcze prośba do Robaczka. Czy moja NN to na pewno MariaTheresia? Moja jakoś inaczej wyglada a przede wszystkiem ma kiście oblepione kwiatami o tak

i jest samoczyszcząca, nie śmieci , kwiatki po zbrązowieniu wystarczy potrząsnąć odpadną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:27, 06 lip 2014

Do góry
To dla Ciebie Małgosiu lawenda z kostrzewą

i lilak palibin na tle róży aspirin rose

i ostatni raz ostróżkowo - przetacznikowe. Ulubiony obiekt fotografii dla mojego M
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:25, 06 lip 2014

Do góry
Wycięłam wczoraj wszystkie kwiaty liliowców... nie konweniowały...
Na tej rabacie w miejsce liliowca pojawi się piata kulka bukszpanowa... uporzadkowane rozmiarami. Dosadziłam tam szałwię nemorosa, ale dopiero zakwitnie

Bzyczki uwielbiają ostróżki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:22, 06 lip 2014

Do góry

Kiedyś ta ścieżka do domu się wyrówna i zagęsci ...

Przetaczniki i ostróżki szaleją
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:21, 06 lip 2014

Do góry
W przewie poobiedniej kilka fotek.
Moje ulubione miejsce - siadam sobie na tarasie i oglądam

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:47, 06 lip 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)

a widzisz! słuszna uwaga! będę o tym pamiętać i poszukam jej godnego miejsca

Na zachęte

i przetacznik christa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:46, 06 lip 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

Madzenko, bosko jak zwykle ja sie urlopuje, wiec mam czas, żeby czytac w całości Twój watek, mam Twój watek ustawiony na czytanie na bieżąco i od początku oczywicie mowie o tym wątku, a nie wcześniejszych
Kochana, ja jak zwykle,z pytaniami powiedz mi proszę ile krzewów jest na tym zdjęciu powyżej??? Ja mam zawsze problem z określeniem ile roślin powinnam zaplanować... I powiedz mi jeszcze, co to za bordowe kuleczki w Alnwick Rose?
A na koniec anegdotka pokazuje ostatnio mojej mamie ogrody z Chelsea, mama ogląda, mówi ze piękne, ale to tylko w Anglii i na pokazach możliwe... To mowie, ze zaraz jej pokarze prawdziwy ogród, polski, nie pokazowy... No i oczywiscie patrzy na Twój... Mama ogląda, zachwyca się, a na koniec mówi: no ale mialas mi ten ogród z Wrocławia pokazać haha chyba nie musze nic dodawać prawda???

Bordwe kuleczki w Alnwick to czosnek główkowaty. Jeśli bedziesz na bieżąco to jesienią bedę szalec ich zakupami i przypomnę Ci Można go też sadzić wiosną.
Na tej rabacie o którą pytasz rosną:
- trzy róże rabatowe NN, -
- 5 jeżówek secret romance,
- 3 monardy,
- 6 kulek bukszapnowych,
- 7 żurawek georgia peach
- Z tylu 5 gracillimusów (których nie widać),
- 5 zawilców japońskich, które nitorycznie padają i wychodzą 2-3...
- 5 astilbe (do przesadzenia bo za niskie, nawet wiem gdzie
Posadziłam 3 purpurowe róże, których jeszcze nie widać,
- Buk tricolor, który nie wybarwia sie w tm roku.
- 5 perovski
- dwa stożki bukszpanowe małe...
- dwa różowe pieciorniki, które są białe....
- dwie trawy od Irenki Variegata do przesadzenia w bardziej wykepsonowane miejsce
- hebe, carex montana, trytomy, lilie - wszytsko do wyciepania a w to miesjce róze

Hi hi busz cały do przerobienia jesienią Będzie się działo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:38, 06 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Perfekcja !

wykadrowana.... aby żółtkó nie było widać Oj do perfekcji to lata świetlne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:37, 06 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Pozachwycałam się! Widok z kanapy cudny! Te różowości z fioletami.. moje ulubione połączenie kolorystyczne I te buksikowe obwódki, takie równiutkie.. kiedy cięłaś bukszpany? Ja powoli kończę, jakoś dużo się ich porobiło, a u Ciebie to dopiero jest wyzwanie!

pozdrawiam serdecznie!

Karolina bukszpany brzydkie, ciełam je ok 3 tygodnie temu, w największe upały i mi je przypaliło. Wreszcie odbijają.
Wczorja ciełam cisy, jesli mi je dzisiaj przypali słońce to się potnę....'Cisy z wczoraj w tyle za trzmielinami, jeszcze dleikatnie czubeczki im podetnę aby się rozkrzewiały

i w oddali
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:34, 06 lip 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Marzenko bajeczka! Przy takiej ilości róż, jaką planujesz budleje do wyciepania koniecznie! Jak posadzisz przy tych bukach ciemne róże to dopiero będzie szał!
Na przedpłociu co raz fajniej
Jaka jest odległość między rurkami w przęśle?

Właśnie mam taki plan Budleje do wyciepania a bordowe buki bedą robić tło. Wiosną będę działać, lub jesienią, chyba nawet jesienią. Bo drzewa lepiej przesadzac jesienią
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:37, 06 lip 2014

Do góry
Izuś jak duży jest Leonardo w II sezonie, gdyż planuję dla niego miejsce na tron! I czy wytrzymuje w palącym słońcu?
U siebie złozyłam meldunek z kolejnych zakupów różanych.... No cóż na kawę w Rzymię będę tylko "paczeć" a nie degustować i bedę myśleć o moich różyczkach next year...
Ogród Magdalenka 12:35, 06 lip 2014

Do góry
Aha wykoncypowałam gdzie będzie stipa w kawdratach bukszpanowych jak na CHFSh
Ogród Magdalenka 12:34, 06 lip 2014

Do góry
noemi napisał(a)

Jak dobrze , że jesteś jedno Twoje słowo i rzuciłam się na czosnki … już przesadzone dziękuję .
I konieczny zakup długich rękawic do róż , mam już ładną szramę od Larissy …
Na jednej novalis jest pąk i odkryłam przy sadzeniu czosnków , że na tej rabacie jest bardzo sucho …zawijasek w tym roku jakoś słabo rośnie , ale od strony róż , gdzie podlewam raz na jakiś czas , sypię kawę , jest ładnie zielony a od drugiej strony jest bidny , żółty …. może ma za sucho ? bo że kawa mu służy to chyba nie bardzo … będę musiała grzebać w ziemi i sprawdzać czy podlewać czy nie , bo trochę się u mnie zmienia gospodarka wodna … wczoraj lunęło porządnie a tam dzisiaj sucho ….

Macham

Widoczki ogrodowe cudowne, kuelczki idealne jak kule do buli
Czosnku nie przesadzaj bo zwiędnie i nie będzie cieszył cie.... Jesienią kupujemy setki czosnkow główkowatych, prawda?
Ogród Magdalenka 12:32, 06 lip 2014

Do góry
noemi napisał(a)

Marzenko , jestem … co z rubrum ??? zaczyna mi się podobać u mnie

Mogę jutro na 5 min w drodze powrotnej od fryzjera???? mialam przyjechać dzisiaj ale się grillujemy i opalamy.....

Madzia jak wyglądają. Twoje wyżarte przez opuchlaki limki? Moje załe powyżerane ale jakos inaczej, bo nie maja koronek tylko inny kształt.
Pomijam, że na brzozach mam gąsienice płasta, ktore wyźeraja mi liście ale na hortensjach podejrzewam opuchlaki....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:29, 06 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Pięknie wygląda z czosnkiem główkowym

Zapraszam za rok rok na pokaz róz z czosnakmi główkowatymi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:28, 06 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Na rabatach panuje busz, ale jaki piękny!! Dlaczego nie mam przetacznikow?? Mus kupić

Też tego nie rozumiem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:28, 06 lip 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
zdjęcia jak zwykle burzliwe- burza kolorów i busz roślinności

uśmiechał się do mnie przetacznik w ogrodniczym ale oparłam się mu a teraz podziwiam u was i żałuję, że nie zabrałam go ze sobą :/

Nie opieraj sie, to piękna bezproblemowa roslina. Najlepiej wygląda gdy ma coś zimozielonego, co zasłania brzydkie nózki w II połowie lata. U mnie rosną za kulkami bukszpanowymi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:26, 06 lip 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
busz ... tak busz ale w tym buszu każde źdźbło zna swoje miejsce ...

Leo w wersji red piękny ... kolory wpisane w architekturę ogrodu ślicznie się przenikają i z tą purpurą to alleluja ! ... rzut oka z kanapy trafia na taki pejzaż, że polegiwanie na rzeczonej kanapie może być rozpatrywane w kategoriach czynów lubieżnie nieskromnych ...

bardzo dziękuję za kadr zbliżeniowy ... od pół roku mnie intrygowało jak połączyłaś kostrzewę z lawendą i berberysem ... kompozycja przedpłocia denerwująco idealna ... kostrzewa w tym srebrze ma siłę ... viva jak to viva uroczo poleguje ... wygląda na to, że jak panience z dobrego domu kazali jej "leżeć i pachnieć" ))) ...

Moja droga zapodaj czy Twój Leoś rosnie w pełnym słońcu, bo wymyśliłam dla niego najbardziej reprezentacyjne miejsce w ogrodzie I jaki ma wzrost w II sezonie u Ciebie ?
W ciągu 1 tygodnia zamowiłam kolejne 10 róż... iza nie naśladuj..... Bo miesjca zabraknie....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:24, 06 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Fotka jak z widokówki

Czytałam u Ewy, że szukasz wrotyczu? Zapraszam do mnie

Fotka zrekonstruowana po południu, żółtki (trytomy) tle wycięte, liliwoce uciete kwiatostany. Pszczółka i teśiowa sie ucieszą bo obiecałam im liliowce a ja wreszcie mogę patrzeć na tę rabatę

Wortycz mam w proszku, zamówiłam, muszę poszukać jak zrobić napar bo będę jutro lała
Mam całe wygryzione hortensje limelight, czyżby opuchlak?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies