Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 12:20, 06 lip 2014

Hortensja napisał(a)
wow! ze też wcześniej tu nie trafiłam. Dom i ogród rewelacja! bardzo mi się podoba całokształt Twojej pracy. Będę wracać i zapraszam do mnie.

Witaj
Ja już do Ciebie lookałam bez wpisu, gdyż zaintrygował mnie tytuł wątku. Ostatnio nie nadązam za forum bo ogród wzywa
noemi 12:21, 06 lip 2014

Oglądam zdjęcia po raz któryś i nie wiem co napisać … pięknie u Ciebie Marzenko, można naładować akumulatory na cały tydzień
Madzenka 12:21, 06 lip 2014

Lena napisał(a)

Lenko Twoje wizyty niedzielna jakże miłe. Widok miał być okraszony miskantami gracillimus... Ktore jednka nie chcą rosnąć na zacienionej rabacie
Madzenka 12:23, 06 lip 2014

stychaz napisał(a)

Dziewczyny i chłopaki - zastosowałam się do rady i podsypałam jesiennym - efekt widoczny. Trawa już nie pędzi ale nie jest już "zdechła".
Magnolio, dzięki za radę.

Edit: Madżeno, możesz mi na prv napisać gdzie kupowałąś green carpet?

To nie jest tajemnicą, że u Finki
Zakupię nawóz jesienny i będę sypać. Na razie tydzien temu dałam biohumus i mam jeszcze jedną dawke. Wczoraj pół dnia szukalismy wałka od areatora... Niemal pół garaźu posprzątalismy.... I nie ma... Zatem trawa nie zaerowana.....
Madzenka 12:24, 06 lip 2014

polinka napisał(a)

Fotka jak z widokówki

Czytałam u Ewy, że szukasz wrotyczu? Zapraszam do mnie

Fotka zrekonstruowana po południu, żółtki (trytomy) tle wycięte, liliwoce uciete kwiatostany. Pszczółka i teśiowa sie ucieszą bo obiecałam im liliowce a ja wreszcie mogę patrzeć na tę rabatę

Wortycz mam w proszku, zamówiłam, muszę poszukać jak zrobić napar bo będę jutro lała
Mam całe wygryzione hortensje limelight, czyżby opuchlak?
Madzenka 12:26, 06 lip 2014

Konstancja30 napisał(a)
busz ... tak busz ale w tym buszu każde źdźbło zna swoje miejsce ...

Leo w wersji red piękny ... kolory wpisane w architekturę ogrodu ślicznie się przenikają i z tą purpurą to alleluja ! ... rzut oka z kanapy trafia na taki pejzaż, że polegiwanie na rzeczonej kanapie może być rozpatrywane w kategoriach czynów lubieżnie nieskromnych ...

bardzo dziękuję za kadr zbliżeniowy ... od pół roku mnie intrygowało jak połączyłaś kostrzewę z lawendą i berberysem ... kompozycja przedpłocia denerwująco idealna ... kostrzewa w tym srebrze ma siłę ... viva jak to viva uroczo poleguje ... wygląda na to, że jak panience z dobrego domu kazali jej "leżeć i pachnieć" ))) ...

Moja droga zapodaj czy Twój Leoś rosnie w pełnym słońcu, bo wymyśliłam dla niego najbardziej reprezentacyjne miejsce w ogrodzie I jaki ma wzrost w II sezonie u Ciebie ?
W ciągu 1 tygodnia zamowiłam kolejne 10 róż... iza nie naśladuj..... Bo miesjca zabraknie....
Madzenka 12:28, 06 lip 2014

aleksandra_g napisał(a)
zdjęcia jak zwykle burzliwe- burza kolorów i busz roślinności

uśmiechał się do mnie przetacznik w ogrodniczym ale oparłam się mu a teraz podziwiam u was i żałuję, że nie zabrałam go ze sobą :/

Nie opieraj sie, to piękna bezproblemowa roslina. Najlepiej wygląda gdy ma coś zimozielonego, co zasłania brzydkie nózki w II połowie lata. U mnie rosną za kulkami bukszpanowymi
Madzenka 12:28, 06 lip 2014

Sebek napisał(a)
Na rabatach panuje busz, ale jaki piękny!! Dlaczego nie mam przetacznikow?? Mus kupić

Też tego nie rozumiem
Madzenka 12:29, 06 lip 2014

monteverde napisał(a)

Pięknie wygląda z czosnkiem główkowym

Zapraszam za rok rok na pokaz róz z czosnakmi główkowatymi
popcorn 12:32, 06 lip 2014

Pozachwycałam się! Widok z kanapy cudny! Te różowości z fioletami.. moje ulubione połączenie kolorystyczne I te buksikowe obwódki, takie równiutkie.. kiedy cięłaś bukszpany? Ja powoli kończę, jakoś dużo się ich porobiło, a u Ciebie to dopiero jest wyzwanie!

pozdrawiam serdecznie!