Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 12:08, 06 lip 2014

stychaz napisał(a)
Też liczę na "luzy" i brak kryzysu, bo normalnie smutno troszkę bez Cię
Chyba teraz możesz kopać bez obaw - o tej porze jakby co to dopiero są jajka
Tak, wiem że mało śmieszne ale ja mam tak samo. Jak sadziłam, to najpierw robiłam "research" ziemi a potem dopiero łopatą

Myślę, że róże zakwitną. Te które kupiłam u Pani Beaty, już ponownie jedna z nich ma pąki (ta którą na razie zadołowałam w donicy).
Co do czosnku to się nie znam ale bym przesadziła.

Macham

Jak dobrze , że jesteś jedno Twoje słowo i rzuciłam się na czosnki … już przesadzone dziękuję .
I konieczny zakup długich rękawic do róż , mam już ładną szramę od Larissy …
Na jednej novalis jest pąk i odkryłam przy sadzeniu czosnków , że na tej rabacie jest bardzo sucho …zawijasek w tym roku jakoś słabo rośnie , ale od strony róż , gdzie podlewam raz na jakiś czas , sypię kawę , jest ładnie zielony a od drugiej strony jest bidny , żółty …. może ma za sucho ? bo że kawa mu służy to chyba nie bardzo … będę musiała grzebać w ziemi i sprawdzać czy podlewać czy nie , bo trochę się u mnie zmienia gospodarka wodna … wczoraj lunęło porządnie a tam dzisiaj sucho ….

Macham

noemi 12:14, 06 lip 2014

Front z pożyczoną rubrum Madżenki i prezentem od Gabiś, piękną donicą

Kuleczki wykulkowane

I na moje umbrelce są owoce … zdjęcie zrobię jak przestanie tam grzać słoneczko …

Miłego dnia

Madzenka 12:32, 06 lip 2014

noemi napisał(a)

Marzenko , jestem … co z rubrum ??? zaczyna mi się podobać u mnie

Mogę jutro na 5 min w drodze powrotnej od fryzjera???? mialam przyjechać dzisiaj ale się grillujemy i opalamy.....

Madzia jak wyglądają. Twoje wyżarte przez opuchlaki limki? Moje załe powyżerane ale jakos inaczej, bo nie maja koronek tylko inny kształt.
Pomijam, że na brzozach mam gąsienice płasta, ktore wyźeraja mi liście ale na hortensjach podejrzewam opuchlaki....

Madzenka 12:34, 06 lip 2014

noemi napisał(a)

Jak dobrze , że jesteś jedno Twoje słowo i rzuciłam się na czosnki … już przesadzone dziękuję .
I konieczny zakup długich rękawic do róż , mam już ładną szramę od Larissy …
Na jednej novalis jest pąk i odkryłam przy sadzeniu czosnków , że na tej rabacie jest bardzo sucho …zawijasek w tym roku jakoś słabo rośnie , ale od strony róż , gdzie podlewam raz na jakiś czas , sypię kawę , jest ładnie zielony a od drugiej strony jest bidny , żółty …. może ma za sucho ? bo że kawa mu służy to chyba nie bardzo … będę musiała grzebać w ziemi i sprawdzać czy podlewać czy nie , bo trochę się u mnie zmienia gospodarka wodna … wczoraj lunęło porządnie a tam dzisiaj sucho ….

Macham

Widoczki ogrodowe cudowne, kuelczki idealne jak kule do buli
Czosnku nie przesadzaj bo zwiędnie i nie będzie cieszył cie.... Jesienią kupujemy setki czosnkow główkowatych, prawda?
Madzenka 12:35, 06 lip 2014

Aha wykoncypowałam gdzie będzie stipa w kawdratach bukszpanowych jak na CHFSh
noemi 12:43, 06 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Mogę jutro na 5 min w drodze powrotnej od fryzjera???? mialam przyjechać dzisiaj ale się grillujemy i opalamy.....

Madzia jak wyglądają. Twoje wyżarte przez opuchlaki limki? Moje załe powyżerane ale jakos inaczej, bo nie maja koronek tylko inny kształt.
Pomijam, że na brzozach mam gąsienice płasta, ktore wyźeraja mi liście ale na hortensjach podejrzewam opuchlaki....

Super , będę czekać … bardzo mi zależy żebyś zobaczyła moje graby , jedne i drugie , bo ja ciągle się o nie bojam , ucięłam ze trzy gałązki … taka odważna jestem …

Na limkach brzegi liści zjedzone , koronki to nie są … jutro zobaczysz , bo część już poobrywałam , ale część jeszcze jest.

noemi 12:48, 06 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Widoczki ogrodowe cudowne, kuelczki idealne jak kule do buli
Czosnku nie przesadzaj bo zwiędnie i nie będzie cieszył cie.... Jesienią kupujemy setki czosnkow główkowatych, prawda?

Czosnek już przesadziłam , będzie co będzie, bo tam gdzie rósł, pod magnolią , był biedny, miał półcień i się wyginał jak mógł , żeby się dostać do słoneczka … podlałam po przesadzeniu …

oj tak, lista chciejstw rośnie, główkowate dostałam w prezencie od Wieloszki nie wiedzialam , że one są takie cudne

Kondzio 12:48, 06 lip 2014

Ale równe kulki widze na zdjęciach
noemi 12:49, 06 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aha wykoncypowałam gdzie będzie stipa w kawdratach bukszpanowych jak na CHFSh

Wow … stipa jest dla mnie mega odkryciem będzie pięknie
noemi 13:06, 06 lip 2014

Kondzio napisał(a)
Ale równe kulki widze na zdjęciach

Dziękuję, starałam się … miałam też super nauczycielkę i pomoc w 2012 r.

Madżenko ❤ ❤ ❤