Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:45, 24 maj 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Asiu trafiłaś, pewnie też masz U mnie rośnie co najmniej od 40 lat (jeszcze z czasów mojej mamy)
W nagrodę maczek

Nie mam Alicjo, ale rósł kiedyś u mamy w ogrodzie
Ale piekną nagrodę dostałam. Dziękuję bardzo
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:43, 24 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

Overdam to jednak piękny jest .

Uniwersalny jest. Dobrze sobie radzi w półcieniu i nie wymaga takiego nawadniania i dokarmiania jak miskanty. Dumam nad wykorzystaniem go na rabacie przytarasowej (częściowo po okapem).

Molinie Variegata też są fajne, ale po zimie dosyć długo się zbierają.

Chciało się mieć tulipany, to teraz trzeba tolerować zasychające liście.

Z traw najbardziej widoczne są stipy.

Miskanty widać tylko tam, gdzie było wilgotno i słonecznie. Przy tarasie są najwyższe.

W półcieniu dopiero ruszają.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:42, 24 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ta dziura to może być dzieło kota, który odkrył, że gdzieś w okolicy skrzyni grasują myszki. Mój tak czasem działa.

Tak to możliwe bo jest kot sąsiada którym się czasem zajmuję i on znosi nornice może tam czatował

kolejna azalia za chwilkę rozgrzeje zimny i mokry ogród - a ja nie wiem gdzie dałam metkę i teraz się głowię jak się nazywa

Rododendronowy ogród II. 21:41, 24 maj 2019

Do góry
I pod oknem....

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:41, 24 maj 2019

Do góry
Andrzej_ napisał(a)

To kiścień

Ja tu widzę smaczne widoki na fotkach, a szczególnie wpadł mi w oko dyptam i łan irysów. Kalinom japońskim deszcz też zawsze w smak. Pozdrawiam

Andrzeju, dzięki łan irysów powstał nie wiadomo skąd zginęły natomiast prawie wszystkie kolorowe liliowce Również pozdrawiam
Podmiejski ogródek 21:41, 24 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Tak się wgłębiłam w to zdjęcie i najbardziej gryzie mnie tu hakone i miodunka. Bo ta wietlica to mi nawet pasuje do tiarelli (srebro wietlicy współgra mi z kwiatem tiarelli, a ciemne żyłkowanie tiarelli pasuje do ciemnego wietlicy) - chyba, że jestem ślepa i widzę kolory, których nie ma

Tak, wszystko to prawda, a miodunka mocno daje po oczach

Gosiek33 napisał(a)

ta tojeść rośnie u mnie w cieniu i dobrze sobie radzi, dąbrówkę mam i w słońcu i w cieniu, żurawki w zależności od odmiany lepiej lub gorzej tolerują brak światła

Już sprawdziłam i ta wietlica bardzo dobrze pasuje do ciemnych bordo/fioletów i zimnych różów. Teraz pozostaje mi tylko znaleźć dla niej dobrą miejscówkę. Myślisz że na kwaśnej będzie jej dobrze?

Helen napisał(a)

Też widziałam takie 3 metrowe.

Bardzo mnie to cieszy - zasłoni brzydką część gospodarczą i łysy pień świerka

jolanka napisał(a)
Asiu, te ciemne roślinki od Danusi to była bordowa komosa, chyba

Jesteś pewna? Nie przypominam sobie tej nazwy a ta roślina, którą pokazała Gosia wygląda bardzo podobnie do tego, co mi wyrosło na rabatce.

Gosiek33 napisał(a)
zestawienie Fragrance Bouqucet i żółtej citronelli... chyba https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/185/1855675/original.jpg

Super! rewelacja. Dokładnie o to chodziło. Jutro citronelka przelatuje pod hostę
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:40, 24 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Pora to zmienić

A wiesz że te się mają dobrze nadal ale zmienię tylko nie wiem na co - może lobelie bo mam ich sporo z własnego siewu

kilka azalii mam nowych z ub roku i tego

Nabucco ma cudowne pąki - azalie mają ładniejsze pąki niż kwiaty jak dal mnie

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:39, 24 maj 2019

Do góry
Moje pierwsze kompozycje donicowe Miks wszytskiego co mogłam uszczknąć z rabat

I jeszcze raz rabata do rozkminy w całości z innej perspektywy

Dla przypomnienia na obu końcach Hameln - nie wiem co mi strzeliło do głowy z tymi liatrami wokół Hameln, ale już zostawiam na ten sezon w ramach eksperymentu.. o ile pamiętam miałam zaplanowane, żeby liatry pod trzmieliną dać, więc nie wiem jak ja je wsadziłam

Rododendronowy ogród II. 21:38, 24 maj 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
O jejku jak pięknie. Ja jak sęp czekam na kolejną pożywkę, a tą pożywką są zdjęcia z Twojego ogrodu.

Dla Sępa....

Homebush

A tu przykład że róze i azalie moga rosnac razem, daję jedne i drugie nawozy (prawdę mówiąc raz do roku) a one nic sobie z tego nie robia i dobrze rosna i kwitna.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:38, 24 maj 2019

Do góry
Rabata się wycina

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:37, 24 maj 2019

Do góry
JoannA napisał(a)

Szparag.
Zachwycam się bujnością ogrodu. Cudowna i bujna zieleń Alicjo.

Asiu trafiłaś, pewnie też masz U mnie rośnie co najmniej od 40 lat (jeszcze z czasów mojej mamy)
W nagrodę maczek
W cieniu - zacieniona 21:36, 24 maj 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Bogusiu, A co robić, jak spać się nie chce, pies wyprowadzony, dom śpi. tylko buszować po wątkach. A zaglądanie na ulubione wątki to jak do rodzinnej kuchni, zawsze chętnie. Zdrowia życzę.

Ze snem mam podobnie.Do kuchni po 19-tej nie zaglądam...ale wieczorem trochę podglądam...
Podgladam też dzięcioła,który zagląda do karmników ze słonecznikiem.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:36, 24 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

To bogaty zestaw chyba za bogaty taką bylinówkę z wszystkiego robię z tyłu domu i wiem jak to ciężko dobrze skomponować.

W tym roku bez specjalnych szaleństw wysiałam:
stipę( już siedzi w gruncie),
trawę cytrynową ( mam 2 sadzonki bo ja pikuję rośliny w takie małe kupki),
Szałwię okręgową z nasion od Agatki ( też wyszły 2 sadzonki)
Pomidory do rozdania
Heliotrop ( próbuję 2 rok z rzędu i coś nie wychodzi, małe siewki nie za bardzo chcą rosnąć)

A przede mną: ogórki, cleome, kosmosy ( mam własne nasiona z tych żółtych i czekoladowego??), do gruntu cynie. W zeszłym roku nie udała się lobelia, nie powtarzam więc.

Wolę robić sadzonki rośliny z siewów z poprzednich lat fajnie się mają np. Kłosowce, przetaczniki.

Ula ja wysiałam ze 3 metry kosmosu i jakiś innych pierzastych i cudnie mi wzeszły - nasiona zbierałam chyba ze 2 lata od ludzi i miałam sporo
ja się patrzę dzisiaj a one pod wodą - były za małe więc nic z tego...trudno

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:36, 24 maj 2019

Do góry
Teraz zapytowywanko - czego koleżance brak.. w zeszłym roku baaardzo cierpiała porażona rdzą i widocznie słabiej sobie poczyna w tym sezonie - zawsze miała wielkie piękne pąki, teraz malusie.. Dysponuję magiczną siłą, gnojówką z pokrzywy.. czy coś z tych rzeczy może jej pomóc, czy raczej w inne specyfiki iść? Bo nie wiem, czy gnojówka za bardzo jej nie popędzi i nie zmęczy bardziej?

A to William podejrzany o zostanie dzikusem

Widoczek z sypialni

Ogródek Ewy 21:34, 24 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Ja też na powojnikach się nie znam, ale wyhląda jak Montana. Przez te cholerne deszcze to my się w tym roku piwoniami nie nacieszymy.

Jednak się znasz, Renatka potwierdziła że to Montana.
Co się tyczy piwonii to nawet tak nie mów, pogada ma być i już.

To fotka Twojej/mojej serduszki, mam wrażenie że ona wcale nie rośnie, czy ona taka ma być?
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:34, 24 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)

No muszę, muszę zacytować, bo jestem urzeknięta. Ślicznie!

Aha, na zagadkę nie znam odpowiedzi, nagrody nie wygram.

Aniu dziękuję, jestem zadowolona z powodu braku konieczności podlewania, to naprawdę spora oszczędność czasu.
Rododendronowy ogród II. 21:33, 24 maj 2019

Do góry
Napia napisał(a)
Zmoczony deszczem i przepiękny Nie można oderwać oczu. Dziękuję

??????????????????Naprawdę???
To jeszcze dam ....
Franceska

Duke of York

Fantastica

Ann Lindsay

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:32, 24 maj 2019

Do góry
No i mamy zwyciężczynię w konkurencji na pierwsze kwiaty róż LO

Jakaś niska ta lilia złotogłów - nie wiem czy to kwestia odmiany czy coś pomerdałam i za daleko wsadziłam w rabatę - wreszcie zobaczę kwiaty po 1,5 roku od posadzenia cebuli ciekawe czy nie pomylili odmiany

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:31, 24 maj 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Donic masz dużo, no i własnego wysiewu mnóstwo pikówek. Te cieszą najbardziej. Ja w tym roku wysiałam nasionka surfinii, które zebrałam w ubiegłym roku. Mam ze 150 małych pikówek. Część będzie w donicach i skrzyneczkach, a reszta powędruje na rabatki.

Podobno bardzo łatwo się właśnie sieją - w ub roku dostałam z takiego siewu sadzonki i super były

donic mam dużo i dużo pochowałam przed deszczem i całe szczęście

pomidory zgromadziłam przed wejściem i nie wiadomo kiedy je wysadzę

jutro pikuję 3-ci raz i część postawię pod domem - sadzić będę po deszczach w czerwcu - chyba kiedyś przyjdą suche dni

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:27, 24 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Dziwna dziura to znaczy fachowo ubytek, bo dziura by była na wylot
Może kot - jakby za czymś kopał, ale tak trochę to inaczej wygląda...

Tak słuszna uwaga - to chyba kot tam się wygrzewał

dzisiaj rano przez ogród płynęły strumyki - taki by mi pasował taki malutki i żeby nie wylewał

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies