Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:17, 02 cze 2016

Do góry
Czasem człowiekowi się nie chce iść po ten wózek, ale jak wiadomo- to, co budzi naszą ciekawość, wywołuje natychmiast zainteresowanie innych. Więc rada brzmi:

jeśli nie masz wózka, a coś stoi ładnego - nie podchodź i nie oglądaj,a natychmiast leć po wózek i odstawiaj. Potem odniesiesz jeśli zrezygnujesz
Marzy mi się elegancki kącik z iglaczkami 16:13, 02 cze 2016

Do góry
Przeniosłam wątek.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:57, 02 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Te róże zauważyłam, dotknęłam, powąchałam, pachną. Odeszłam. Natychmiast przy niej pojawiła się pewna pani. Myślę sobie, jak nic kupi..ale pewnie jedną, ja wezmę resztę

Odeszła, poszła w trawy, a ja hyc! i róże moje Szkoda, że tylko 3.

Pięknie!!! Zakochałam się w takich rabatach bez maty, za to z mnogością roślin. Cudne, wspaniale inspirujesz
Co kupiłaś do swoich zestawów bylinowych, bo w telefonie słabo widzę a ciekawość mnie zżera...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:43, 02 cze 2016

Do góry
jambosana napisał(a)
Maleńka zmiana w ogrodzie, a jak cieszy, piękny kolor róży, urocze, modne nieco"chwastowate" byliny i mamy namiastkę Chelsea. Danusia dała znak! Ruszajmy do ogrodów i zróbmy swoje choćby maleńkie Chelsea ! Inspiracje już mamy, cudne są zwłaszcza w wątku "umiejętne zestawianie roślin".

Te róże zauważyłam, dotknęłam, powąchałam, pachną. Odeszłam. Natychmiast przy niej pojawiła się pewna pani. Myślę sobie, jak nic kupi..ale pewnie jedną, ja wezmę resztę

Odeszła, poszła w trawy, a ja hyc! i róże moje Szkoda, że tylko 3.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:41, 02 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
nowa rabata inspirowana Chelsea?

a kiedy mozna sie spodziewać kolejnych relacji z wystawy?

Takie i podobne rabaty tworzę ciągle inne z własnych zestawów Inspirowanie Chelsea oczywiście od dawna, więc to teraz to tylko malutka cząsteczka Idę, patrzę, kupuję i sadzę i jest dobrze Na wóżku już widać czy doskonała, czy jej coś brakuje, dostawiam i widać, czy dobrze, czy za mało.

Kolejną relację zaczęłam, ale żyć też trzeba. Coś robię, i dwa art. wysmarowałam do czasopism. Jednemu odmówiłam, ktoś inny zrobi sobie reklamę.
Marzy mi się elegancki kącik z iglaczkami 15:14, 02 cze 2016

Do góry
Iwona - Marzy mi się elegancki kącik z iglaczkami

Zrób cytuj i skopiuj to co napisane bez słow quote
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:54, 02 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mucha nie siada.

3 szt. 'Iceberga' tam masz? Śliczne kolory i pokroje tej rabatki letniej - kwietnej.

Co do uli angielskich, zawsze zastanawiam się jaki to jest typ i jak się na nich gospodaruje? Bo ja tylko "leżaki" (ule "leżaki") ograniam.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:16, 02 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu dzień dobry Co to za białe kwiatuszki jednoroczne czy wieloletnie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:12, 02 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rano, znaczy przed południem udało mi się skosić. Potem robiłam nową rabatę

Nowa rabatka jestem ciekawa co stworzysz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:10, 02 cze 2016

Do góry
Czas pożegnać się z ciemiernikami, jeszcze trwają, ale większość posadziłam na tyłach. Teraz petunie, ale tylko na chwilkę bo za mało ich mam.

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:09, 02 cze 2016

Do góry
Można tak zrobić. Przysypać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:07, 02 cze 2016

Do góry
Tak, to penstemon.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:01, 02 cze 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:00, 02 cze 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:59, 02 cze 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:58, 02 cze 2016

Do góry

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 08:37, 02 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak to już jest, w tak długim okresie gdy trawa ma wzejść, nie ma siły żeby nie było ulewy. Dlatego nie zakładam trawników z siewu. Ciągle miałabym ten sam problem.

Trzeba wyrywać to co popłynęło w rabaty. To mordercza praca, ale kto powiedział że trawnik to łatwizna? Nikt, to najbardziej wnerwiająca "rzecz" w ogrodzie. Jak nie łysieje, to pleśniej. Jak nie pleśnieje, to rzednie, albo chwasty..Same problemy.

A więc, czekaj aż wsiąknie, potem wyrywaj tam gdzie nie powinno jej być, potem dosiewaj, a wałki nasion próbuj rozgarniać.
Wyrwaniem tego co popłynęło w rabaty i parkign przy ulicy, to ja już się zajmę, trudno, dodatkowa praca.
Ale mąż myślał, żeby w sobotę dosiac trawę, bo przy ulicy, to juz prawie nic z niej nie zostało. I myślał, żeby dosiać i walcem znowyu przejechać, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Połamie to co wyrosło. Może dosiać i przysypać ziemią taką z worka?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:50, 02 cze 2016

Do góry
Ja bym skosiła, tylko szybko przeleć kosiarką.

Na kąpiel i co będzie nie masz wpływu, więc tym się nie przejmuj.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 05:52, 02 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Może być Graminex Wembley. A co dostaniesz tego nikt nie wie i co z tego wyjdzie. Ten rynek jest tak nieprzewidywalny i tam mało pewny, że robi się ludzi w balona często. Nie ma to jak naiwny amator trawnika, który "łyknie" wszystko co mu się wciśnie. Sporo czasu upłynie zanim będziesz zadowolona ze swego trawnika. Te działy o trawnikach i piętrzących się problemach z nimi są u nas najbardziej oblegane, a ja tutaj najczęściej doradzam.

Bardzo dziękuję za odp, no tak nigdy niewiadomo,pewnie gdyby zestawić ze sobą 5 trawników z tej samej trawy, na każdym wyglądałaby inaczej Ale zawsze to rada od kogoś doświadczonego,bo ja właśnie taki amator... Czyli wembleyka...tylko czy ona nie będzie cięższa w utrzymaniu niż te uniwersalne, które podobno i wytrzymałe i wyglądające, tylko czy nie sprawdzi się tu powiedzenie" ze jak coś jest do wszystkiego...to jest..."
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 00:36, 02 cze 2016

Do góry
Tak to już jest, w tak długim okresie gdy trawa ma wzejść, nie ma siły żeby nie było ulewy. Dlatego nie zakładam trawników z siewu. Ciągle miałabym ten sam problem.

Trzeba wyrywać to co popłynęło w rabaty. To mordercza praca, ale kto powiedział że trawnik to łatwizna? Nikt, to najbardziej wnerwiająca "rzecz" w ogrodzie. Jak nie łysieje, to pleśniej. Jak nie pleśnieje, to rzednie, albo chwasty..Same problemy.

A więc, czekaj aż wsiąknie, potem wyrywaj tam gdzie nie powinno jej być, potem dosiewaj, a wałki nasion próbuj rozgarniać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies