Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:12, 20 sty 2015

Do góry
A co? Związałaś się z frankiem? Ja tyż Nie martw się, musi być lepiej. Gorzej już chyba nie może.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:07, 20 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Joasiu, ale masz chyba kilka koleżanek w pracy i jeszcze jakiś kierownik, czy co ... tylko wymyśl okazję.
Bo w styczniu jakoś ciężko.
W lutym są walentynki, ale wtedy byś od kolegów mogła dostać,
w marcu - dzień kobiet ...
Zawsze możesz powiedzieć, ze wszystkim dawali kwiatki, ale dziewczyny nie chciały i dały tobie

Coś się wymyśli Iwonko Ale póki co lepiej nie drażnic lwa, mam szlaban na kwiatki.
A wszystko wina franka
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:52, 19 sty 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Tessiu,
dawno się tak szczerze nie uśmiałam
Dziewczyny w pracy mi podpowiadają żeby powiedzieć eMusiowi że od nich dostałam takie kwiatki...pomyśli jeden tak, ale cztery...podejrzana sprawa...
A w tamtym roku przez moje przesadzanie eM się do mnie nie odzywał cały dzień bo nie daję roślinkom urosnąć
pozdrawiam Tessiu

Joasiu, ale masz chyba kilka koleżanek w pracy i jeszcze jakiś kierownik, czy co ... tylko wymyśl okazję.
Bo w styczniu jakoś ciężko.
W lutym są walentynki, ale wtedy byś od kolegów mogła dostać,
w marcu - dzień kobiet ...
Zawsze możesz powiedzieć, ze wszystkim dawali kwiatki, ale dziewczyny nie chciały i dały tobie
Ogródek Iwony 23:42, 19 sty 2015

Do góry
Agatko, nie ty jedna. Jak nie kiepski, to ciężki. Można było to zauważyć.
Ale jutro wstanie nowy dzień.
Ogródek Iwony 23:31, 19 sty 2015

Do góry
No to masz ambitną córcię.
Moje dziecię takie nie jest.
Ogródek Iwony 23:27, 19 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, dzięki za pocieszenie, z kannami też tak myślę, że zawsze można manipulować ilością.
Ale z tą matematyką o tej porze - to w każdym przypadku - przegięcie

Po szkole popędziła na zajęcia taneczne. Wróciła o 19. Ma jutro szczegółowy test z "Tajemniczego ogrodu" więc szukała tych szczegółów aby się na czymś nie wyłożyć, potem z religii napisała wypracowanie o św. Piotrze i Pawle i od 21 robi zadania z maty, bo ma 5 opisowych i licho jej idzie ze zmęczenia. A to tylko szósta klasa.
Ogródek Iwony 23:20, 19 sty 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Iwonko nie martw się tak tymi kannami. Je i tak wykopuje się na zimę więc elastycznie je umieścisz w następnych latach pod warunkiem, że będą Ci się jeszcze podobały. Mnie po latach się wyrodziły i je wywaliłam. Wytrwałości przy sprawdzianach. My z Julią matematykę jeszcze robimy. Buziak

Reniu, dzięki za pocieszenie, z kannami też tak myślę, że zawsze można manipulować ilością.
Ale z tą matematyką o tej porze - to w każdym przypadku - przegięcie
Ogródek Iwony 23:07, 19 sty 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

Eeee tam Nie wierze w pierdoly Ja tylko trochę śpiąca byłam w poludnie, Noe depresyjna Dobranoc Iwonko!
PS. Wiesz że ja nie pomogę i nie doradze, bo nawet u mnie mi nie idzie, ale kibicuje bardzo i wierzę że wyjdzie tak jak chcesz

Ha, ha , dobranoc, a ja mam dalej koszmar sprawdzianów
Ogródek Iwony 23:05, 19 sty 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Iwonko - firletkami w dużych ilościach mogę się podzielić. Potem same ci się będą jak głupie wysiewać tak jak mnie. Ale Ania ma rację - one są biskupie... Mogą nie pasować.

Ewuniu, pewnie masz taką:
http://www.ogrodniczyraj.pl/photos/1281272527_3.jpg
Ja kiedyś miałam taką:
http://kwietnik.com.pl/userdata/gfx/304a0d3c41f88f34376da47583f36a4f.jpg
O tej czerwonej myślałam na tą rabatę. Biskupia pasowałaby mi na rabatę różową z przodu domu. Chętnie przyjmę, jak masz ochotę się podzielić. Dzięki Ewuniu
Ogródek Iwony 22:54, 19 sty 2015

Do góry
Violu, dzięki wielkie wg wzoru matematycznego, hm ... powinnam to wiedzieć
Ogródek Iwony 22:52, 19 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O ... a co to znaczy?
wg wikipedii

Blue Monday – wprowadzone przez Cliffa Arnalla określenie najbardziej depresyjnego dnia w roku, przypadającego jakoby w poniedziałek ostatniego pełnego tygodnia stycznia.

Pseudonaukowy termin Blue Monday (ang. Smutny, przygnębiający poniedziałek) wprowadził w 2004 roku Cliff Arnall – brytyjski psycholog, pracownik Cardiff University. Arnall wyznaczał datę najgorszego dnia roku za pomocą wzoru matematycznego uwzględniającego czynniki meteorologiczne (krótki dzień, niskie nasłonecznienie), psychologiczne (świadomość niedotrzymania postanowień noworocznych) i ekonomiczne (czas, który upłynął od Bożego Narodzenia powoduje, że kończą się terminy płatności kredytów związanych z zakupami świątecznymi).
Ogródek Iwony 22:43, 19 sty 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Iwonko, nic dziwnego, dzisiaj "blue monday"

O ... a co to znaczy?
Ogródek Iwony 22:42, 19 sty 2015

Do góry
Violu, zawsze kanny podziwiałam u kogoś, wreszcie dostałam kłącza. Zobaczę przy sadzeniu, najwyżej wyselekcjonuję większe kłącza, resztę dam do jakiej donicy.
Miskanty tam mają urosnąć, będzie zimą ładnie, jak kanny wykopię
Ogródek Iwony 22:42, 19 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś chyba nikt nie ma głowy do planów. Ciężki ten poniedziałek.
Ja jeszcze nad sprawdzianami siedzę, jak mi się dziś nie chce sprawdzać
Wolno mi dziś idzie...

Iwonko, nic dziwnego, dzisiaj "blue monday"
Ogródek Iwony 22:28, 19 sty 2015

Do góry
Dziś chyba nikt nie ma głowy do planów. Ciężki ten poniedziałek.
Ja jeszcze nad sprawdzianami siedzę, jak mi się dziś nie chce sprawdzać
Wolno mi dziś idzie...
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:28, 19 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu, byłaś dziś może u mnie? Narysowałam, a dziś nikt nie ma głowy do planowania. Tylko Sebek napisał, ze może być i tyle pomocy.

Lecę Iwonko
Pomóżcie wyczarować mi ogród 22:26, 19 sty 2015

Do góry
Violu, byłaś dziś może u mnie? Narysowałam, a dziś nikt nie ma głowy do planowania. Tylko Sebek napisał, ze może być i tyle pomocy.
Podwórkowa rehabilitacja 22:21, 19 sty 2015

Do góry
Reniu, fajnie łapałaś kroplę wody Mi się jeszcze nie udało
Ogródek Iwony 22:18, 19 sty 2015

Do góry
eda napisał(a)
Macham Iwonko i spadam jakiś dziś przesilający dzień był paaa

Edytko, a ty coś zmęczona jesteś ? Odmachuję do ciebie
Ogródek Iwony 22:16, 19 sty 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Iwonko, ja te fotki kilka razy oglądałam i też coraz więcej piękna widzę w tych uschniętych badylkach. Ja jeszcze dokupię hortensję limelight ( nie jestem pewna czy poprawnie napisałam)bo zimą ma cudne ażurkowe płatki kwiatków. Pięknie to pokazuje "Wilczyca". Napisz mi jaka jest odległość od okna z którego robiłaś zdjęcie na drzewo z ptaszkami i karmnikiem. Trochę mnie zaniepokoiło to zbliżenie.

Dorotko, to drzewo jest daleko, tzn. ok. 15 m od okna. Ja się tego spodziewałam, ze w takiej odległości zbliżenia się nie da zrobić. Ale ciekawostka, ze ilość pikseli dość wysoka jest, bo jak przycięłam zdjęcie gdzieś do 1/5 części, to nie straciło na wyrazistości. Ładnie można kadrować w komputerze. A jeszcze nie mam ustawionej najwyższej rozdzielczości.
Hortensję limelight kupiłam jedną w zeszłym roku, bo potrzebowałam przy tarasie w rogu. Mam w planie jeszcze 4-5 kupić. Uwielbiam właśnie ją. posadzę w szpalerze przy ławeczce.
O losie, tyle planów zakupowych, czy ja dam radę?
Choć z drugiej strony, ważne, że są plany, jak nie teraz, to później. Ważne, ze nie pojadę do szkółki i nie wydam pieniędzy pochopnie. Tym razem pojadę z listami roślin na poszczególne rabaty. Wszystkiego przecież nie muszą mieć w jednej chwili.
A ja już nie kupię czegokolwiek, tylko wg listy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies