Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Viola 22:53, 19 sty 2015

No to, żeby szybciej zakończyć ten dzień, idę spać. Pa
Iwk4 22:54, 19 sty 2015

Violu, dzięki wielkie wg wzoru matematycznego, hm ... powinnam to wiedzieć
zabaewa 22:55, 19 sty 2015

Iwonko - firletkami w dużych ilościach mogę się podzielić. Potem same ci się będą jak głupie wysiewać tak jak mnie. Ale Ania ma rację - one są biskupie... Mogą nie pasować.
kosolka 23:05, 19 sty 2015

Viola napisał(a)
wg wikipedii

Blue Monday – wprowadzone przez Cliffa Arnalla określenie najbardziej depresyjnego dnia w roku, przypadającego jakoby w poniedziałek ostatniego pełnego tygodnia stycznia.

Pseudonaukowy termin Blue Monday (ang. Smutny, przygnębiający poniedziałek) wprowadził w 2004 roku Cliff Arnall – brytyjski psycholog, pracownik Cardiff University. Arnall wyznaczał datę najgorszego dnia roku za pomocą wzoru matematycznego uwzględniającego czynniki meteorologiczne (krótki dzień, niskie nasłonecznienie), psychologiczne (świadomość niedotrzymania postanowień noworocznych) i ekonomiczne (czas, który upłynął od Bożego Narodzenia powoduje, że kończą się terminy płatności kredytów związanych z zakupami świątecznymi).

Eeee tam Nie wierze w pierdoly Ja tylko trochę śpiąca byłam w poludnie, nie depresyjna Dobranoc Iwonko!
PS. Wiesz że ja nie pomogę i nie doradze, bo nawet u mnie mi nie idzie, ale kibicuje bardzo i wierzę że wyjdzie tak jak chcesz
Iwk4 23:05, 19 sty 2015

zabaewa napisał(a)
Iwonko - firletkami w dużych ilościach mogę się podzielić. Potem same ci się będą jak głupie wysiewać tak jak mnie. Ale Ania ma rację - one są biskupie... Mogą nie pasować.

Ewuniu, pewnie masz taką:
http://www.ogrodniczyraj.pl/photos/1281272527_3.jpg
Ja kiedyś miałam taką:
http://kwietnik.com.pl/userdata/gfx/304a0d3c41f88f34376da47583f36a4f.jpg
O tej czerwonej myślałam na tą rabatę. Biskupia pasowałaby mi na rabatę różową z przodu domu. Chętnie przyjmę, jak masz ochotę się podzielić. Dzięki Ewuniu
Iwk4 23:07, 19 sty 2015

kosolka napisał(a)

Eeee tam Nie wierze w pierdoly Ja tylko trochę śpiąca byłam w poludnie, Noe depresyjna Dobranoc Iwonko!
PS. Wiesz że ja nie pomogę i nie doradze, bo nawet u mnie mi nie idzie, ale kibicuje bardzo i wierzę że wyjdzie tak jak chcesz

Ha, ha , dobranoc, a ja mam dalej koszmar sprawdzianów
ryska 23:13, 19 sty 2015

Iwonko nie martw się tak tymi kannami. Je i tak wykopuje się na zimę więc elastycznie je umieścisz w następnych latach pod warunkiem, że będą Ci się jeszcze podobały. Mnie po latach się wyrodziły i je wywaliłam. Wytrwałości przy sprawdzianach. My z Julią matematykę jeszcze robimy. Buziak
Iwk4 23:20, 19 sty 2015

ryska napisał(a)
Iwonko nie martw się tak tymi kannami. Je i tak wykopuje się na zimę więc elastycznie je umieścisz w następnych latach pod warunkiem, że będą Ci się jeszcze podobały. Mnie po latach się wyrodziły i je wywaliłam. Wytrwałości przy sprawdzianach. My z Julią matematykę jeszcze robimy. Buziak

Reniu, dzięki za pocieszenie, z kannami też tak myślę, że zawsze można manipulować ilością.
Ale z tą matematyką o tej porze - to w każdym przypadku - przegięcie
ryska 23:27, 19 sty 2015

Iwk4 napisał(a)

Reniu, dzięki za pocieszenie, z kannami też tak myślę, że zawsze można manipulować ilością.
Ale z tą matematyką o tej porze - to w każdym przypadku - przegięcie

Po szkole popędziła na zajęcia taneczne. Wróciła o 19. Ma jutro szczegółowy test z "Tajemniczego ogrodu" więc szukała tych szczegółów aby się na czymś nie wyłożyć, potem z religii napisała wypracowanie o św. Piotrze i Pawle i od 21 robi zadania z maty, bo ma 5 opisowych i licho jej idzie ze zmęczenia. A to tylko szósta klasa.
Iwk4 23:31, 19 sty 2015

No to masz ambitną córcię.
Moje dziecię takie nie jest.