Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:25, 26 sty 2015

Do góry
Wygrzebałam się spod sniegu i odpisuję:

1. strefa wypoczynku jeszcze przed nami.
2. Donice to pewnie nie prędko bo trza misy prawie idealne znaleźć
3. Wszytskim ujawnionym podglądaczom macham i dziękuję
4. nieujawnionych zapraszam do ujawnienia
5. Wszycy mogą wzdychac i kopiować i zmawaiać
6. małgosiu - z jarzmianki jestem zadowolona -postaam się w wolnej chwili wstawic kikla fotek jej.
7. ilonek123 -kuchnia na zamównie tutaj; http://www.grodex.com.pl/
8. Mała mi - masz rację z tymi stozkami (idą w niepamięć)

Miejsko & sielsko 18:02, 26 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Ewcia no taki Pled Pleciony Dziergany Loft Skandynawski Warkocz KNIT zwany

całkiem fajny
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:45, 26 sty 2015

Do góry
Ja również się ujawniam, by powiedzieć że obserwuję Twoje poczynania od kilku miesięcy, bardzo mi się podoba konsekwencja, z którą tworzysz ogród. Mam pytanie widziałam, że rośnie u Ciebie jarzmianka większa. Jesteś z niej zadowolona? Na zdjęciach w internecie prawie zawsze jest zbliżenie tylko na kwiaty.

malkul napisał(a)

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:11, 25 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kochana Szefowo, to wszystko przez Ciebie Zaśpiewam "ona temu winna, ona temu winna"
To dzieki Tobie poznałam to wspaniałe miejsce. Na forum trafiłam dzieki "bukszpanowemu" , czytałam z wypiekami na twarzy Twój wątek, poznawałam kolejne nowe osoby.

I chciałam podkreślic, ze burgundom tez jesteś winna najpierw bordowe żurawki na rabacie kuchennej, ot tak mimochodem rzucone przez Ciebie slowo nadalo koloru rabatom, potem ujrzałm u Ciebie roże Munstead Wood i juz mam 3 MW i kilkanaście innych burgundowych pokochałam u Ciebie tuliopany Queen of Night i przepadlam wiosną ... A z powodu Twojej ubieglorocznej wizyty u mnie mam 8 purpurowych bukow
Zatem te purpury i swietne samopoczucie dzieki Tobie.

Bez Ogrodowiska nie spotkalabym moich przyjacioł, bo tak traktuje Małą Mi, z którą jestem od początku Kocham Mała, widziałyśmy się tylko 4 razy a mi się wydaje jakbysmy sie znaly od przedszkola. Nie wyobrazam sobie tego forum bez Ciebie, Pszczołki, Sebka, Any Art, Irenki, Izy, Bogdzi Ani Monte, Zbysia. To juz prawie weterani , ktorzy Tworzą klimat tego forum. Po pewnym czasie pojawiłu się tak wiele "nowych" cudownych osób : Ola, Aga Jurajska, Ciocia, Łukasz, Malkul,Magda70, Ewa z Katowic, Jagoda, Kindzia. Każda osoba inna, ogrody odmienne, osobowosci za kazdym razem ciekawe.
I powstaje nowa historia tworzona przez "świezynki" Kaskię z Zg, Kataiax, Ewkakonewka, Iwonka Lwk, Siakowa i za chwile wyłania sie kolejne grono pasjonatów, ktorych ogrodu, pomysly, poczucie humoru
Wybaczcie że kogolwiek pomijam, ale jest nas już tyle na forum, ze nawet nie sposob wymienić tych osob, ktore odwiedzam

Nie ukrywam, ze bardzo tesknie za stała obecnościa Noemi, Wieloszki, Gabisi, Enya, Zety, Kwiatkaholandii. Dziewczyny pojawiają się i znikają

Dziekuje wszystkim za tak miłe powitanie mnie w nowym wątku i zapraszam w sezonie 2015 na purpure, w szczegolnosci roze

I co tu dużo mówić?, pozostaje się brać do roboty Dziewczyny
Moja codzienność - ogród Oli 19:08, 24 sty 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Magnolia pokazywała ostatnio u kogoś swoją seslerię i chyba pisała coś o sadzeniu. Jak znajdę dam znać

Na pewno sesleria była u Gosi malkul ale o sadzeniu nic nie doczytałam pewnie u kogoś innego widziałaś
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 02:37, 24 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
apropop seslerii to popatzr jak u Magnoli to wygląda , pokazwała u mnei w wątku ma ja w kulach bukszpanowych (4 zdjecie od dołu) https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=654

Oglądam na bieżąco, ale nie zawsze piszę bo ja wiedzy konkretnej dużo nie mam, ale mi się to podoba, tzn. nie mój brak wiedzy mi się podoba tylko te bukszpany Magnolii. Hm ... tylko ja myślałam o seslerii Heufflera bo ona chyba wyższa jest.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 02:03, 24 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kochana Szefowo, to wszystko przez Ciebie Zaśpiewam "ona temu winna, ona temu winna"
To dzieki Tobie poznałam to wspaniałe miejsce. Na forum trafiłam dzieki "bukszpanowemu" , czytałam z wypiekami na twarzy Twój wątek, poznawałam kolejne nowe osoby.

Bez Ogrodowiska nie spotkalabym moich przyjacioł, bo tak traktuje Małą Mi, z którą jestem od początku Kocham Mała, widziałyśmy się tylko 4 razy a mi się wydaje jakbysmy sie znaly od przedszkola. Nie wyobrazam sobie tego forum bez Ciebie, Pszczołki, Sebka, Any Art, Irenki, Izy, Bogdzi Ani Monte, Zbysia. To juz prawie weterani , ktorzy Tworzą klimat tego forum. Po pewnym czasie pojawiłu się tak wiele "nowych" cudownych osób : Ola, Aga Jurajska, Ciocia, Łukasz, Malkul,Magda70, Ewa z Katowic, Jagoda, Kindzia. Każda osoba inna, ogrody odmienne, osobowosci za kazdym razem ciekawe.
Nie ukrywam, ze bardzo tesknie za stała obecnościa Noemi, Wieloszki, Gabisi, Enya, Zety, Kwiatkaholandii. Dziewczyny pojawiają się i znikają

Marzenko.
Ja u siebie na pierwszym miejscu stawiam najpierw pasję do ogrodów, a dopiero później do ogrodnictwa. Choć to tylko pasja, to przez lata wykształciłem już w sobie pewną wizję ogrodów w różnych stylach. Ci co mnie znają dobrze wiedzą, że moją bajką są ogrody zbliżone do natury. Jednakże, nie przeszkadza mi to w niczym, aby zrozumieć koncepcję formalizacji ogrodu przez jego właściciela. Trzy lata temu poszukując na ,,Ogrodowisku" geometrycznej perfekcji natrafiłem na Twój ogród w którym realizowałaś założenia symetrycznego rozkładu małej architektury i roślin. Ład, porządek i harmonia cechujące ten sztuczny krajobraz, w Twoim wydaniu podkreślone atrakcyjnymi i trafnymi kompozycjami, są dla mnie w odbiorze wizualnym na wysokim europejskim poziomie. Myślę, że zakładane przez Ciebie kosmetyczne zmiany tego miejsca dodatkowo spotęgują i podkreślą jego formalny perfekcyjny styl.
Bycie na forum zobowiązuje nas nie tylko do dzielenia się swoimi osiągnięciami i powodzeniami, lecz także do dzielenia się z innymi swoją wiedzą i nabytym doświadczeniem. Zarówno Ty jak i Danusia potraficie sprawnie połączyć obie te cechy.
Życząc Tobie Marzenko dalszego przyjemnego wypełniania planu ogrodowego i pomyślności w jego realizacji, przy okazji krótkiego podsumowania przez Ciebie życia ,,ogrodowiskowego", również i ja chciałem podziękować wszystkim wymienionym powyżej osobom, za zbudowanie solidnych fundamentów, do których teraz każdy z nas może dokładać swoją zieloną cegiełkę.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:15, 23 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lecę po bukiet tulipanów (burgundowych jakby co)

I chciałam podkreślic, ze burgundom tez jesteś winna najpierw bordowe żurawki na rabacie kuchennej, ot tak mimochodem rzucone przez Ciebie slowo nadalo koloru rabatom, potem ujrzałm u Ciebie roże Munstead Wood i juz mam 3 MW i kilkanaście innych burgundowych pokochałam u Ciebie tuliopany Queen of Night i przepadlam wiosną ... A z powodu Twojej ubieglorocznej wizyty u mnie mam 8 purpurowych bukow
Zatem te purpury i swietne samopoczucie dzieki Tobie.

I powstaje nowa historia tworzona przez "świezynki" Kaskię z Zg, Kataiax, Ewkakonewka, Iwonka Lwk, Siakowa i za chwile wyłania sie kolejne grono pasjonatów, ktorych ogrodu, pomysly, poczucie humoru
Wybaczcie że kogolwiek pomijam, ale jest nas już tyle na forum, ze nawet nie sposob wymienić tych osob, ktore odwiedzam

Dziekuje wszystkim za tak miłe powitanie mnie w nowym wątku i zapraszam w sezonie 2015 na purpure, w szczegolnosci roze

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:34, 23 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
pszczółko własnei ja nie chcę w calosci zasłonic tylko owrócic czymś uwage oraz troszkę przysłonic.

A może stozki z cisa po sztuce na każdą stronę.?

Stożki będą bardziej przyciągać wzrok.. to ma być coś co nie będzie rzucało się w oczy.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:32, 22 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)

własnie dlatego że się boję grzyba i ciągłej pielęgniacji oraz przemarzania na skarpetke wybrałam cisa.

Gosiek u mnie odpukać jeszcze nic nie przemarzło a z pielęgnacją w tym moim ogrodzie mikro też nie mam problemu, wręcz czasami muszę sobie wymyślać robotę
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:09, 21 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Ania zawsze trzeźwo myśląca, realistka nasza szalona , -jak jej nie kochać?!

Wooow.. wyznanie miłosne Miłość odwzajemniona, wiec będzie Hapy End

Piotr_ napisał(a)
Ale masz cudne trawy podziwiam i macham i lecę dalej

Było miłośnie, będzie dowcipnie.... czyli odpowiem jak w dowcipie.. "Leć synku leć , tylko nisko być se krzywdy nie zrobił" rzekła Babcia do wnuka pilota

Kosolka - bo siedzi jedno na drugim.... i trawy zarosną hortki. I jak korzonki się splączą, to sam diabeł tego nie rozdzieli. Ale trzeba trzymać ręke na pulsie i w porę przesadzić.

Makkasiu, Jola lojalna, Iwona, Krys, Kacha - wzajemnie składam życzenia....... dobry dowcip.. ja babcia...... ha, ha, ha, ha... do czego to doszło..... Babciom jestem!!!!! Szok!!!!

siakowa napisał(a)
Ania wycalowalam Cie juz u mnie ale jeszze tu Ci cmoka dam :*

Gosia... teraz Ty.... . może to dziś Walentynki a nie dzień Babci????

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:00, 21 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Będę chciala zrobić (rękami męża) takie donice do domu - mąż jeszcze nie wie
https://www.pinterest.com/pin/421579215093491451/
...

Z-A-J-E-B-I-S-T-E
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:40, 21 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Będę chciala zrobić (rękami męża) takie donice do domu - mąż jeszcze nie wie
https://www.pinterest.com/pin/421579215093491451/

i szukam odpowiednich mis - nie musza być ładne bo i tak pójdzie to do lakierni, czy ktos ma pojęcia gdzie szukać?

Wow, znowu Lassen na warsztacie Ja jestem w kolejce do zamówienia, jak Wam się uda. Myślę, że na misy to by trzeba gdzieś odlew zamówić. Ale jak gdzieś trafię coś podobnego, to dam Ci znać

Buziaki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:14, 21 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)

rozumiem wybacz

rozumiem ze to żart
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:11, 21 sty 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
błahahahaahahaha nie przepadam

rozumiem wybacz
Ogród zmyślony 11:04, 21 sty 2015

Do góry
myszorek napisał(a)
Dziękuję bardzo. Dzisiaj wracam z kolejnym kawałkiem mojego świata. Jak wiecie ja monotematyczna jestem- stipa, lawenda...

Coś wspaniaego!
mam nadzieję, że razem z wiosną wrócisz do nas i będziesz nas dalej czarowała
Mój kawałek planety 11:00, 21 sty 2015

Do góry
nie zostawiaj nas tak Katarzynko
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:57, 21 sty 2015

Do góry
hihihihi mam nadzieje że lubisz żarty
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:46, 21 sty 2015

Do góry
ty paskudo podmieniłas słowo
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:37, 21 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
motyle to czekaj idę edytowąc posta na motyle
slad pozostał, zacytowałam Cie zbereźniku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies