Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:08, 10 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

hej, kurczę nie kojarzę nie odebranego połączenia.. ale i tak bym nie mogła jechać, bo byłam daleeeko

pozdrawiam!!

Nooo, nie wierzy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:04, 10 cze 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
turzyca bo ma być zimozielona? jakie masz priorytety?

zimozielona ... chodzi o to żeby było w tym miejscu minimalistycznie, ale też żeby ta trawka wyróżniała się nieco od zieloniutkiego ambrowca i bukszpanu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:32, 10 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ale czosnek kwitnie u Ciebie przed hortkami?
A myślisz, ze mogłabym dać czosnek między tujami a donicą we wgłębniku?
ja czosnki mam wsadzone albo za vanilkami albo pomiędzy limkami, każda lokalizacja zakrywająca przysychające liście jest mile widziana
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:40, 10 cze 2015

Do góry
Ana
Jaką trawę dałabyś na tej rabacie pod ambrowcem? Myślałam o całej powierzchni - dużej plamie z turzycy tylko jakiej?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=185
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:19, 10 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie miałabyś focha ... bo dzwoniłam do Ciebie przed wyjazdem, ale Karola zerwała kontakt z całym światem i, jak się okazało, uciekła na łono natury heeen daleko
Ale nie wykluczone, że jeszcze podjadę do naszego pana trawkowego
Pozdrawiam

PS Czasami trzeba wylogować się z naszej codzienności

hej, kurczę nie kojarzę nie odebranego połączenia.. ale i tak bym nie mogła jechać, bo byłam daleeeko

pozdrawiam!!
Moja "przyziemna" :) pasja 11:26, 10 cze 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Dziś

Jagoda
Co to za trawka?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:21, 10 cze 2015

Do góry
rozark napisał(a)
pozdrowienia zostawiam

Dziękuję
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:06, 10 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Do usług
Bodziszkowo

Wszystko śliczne
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:53, 09 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

No coś ty ?!! my sie tu wszyscy znamy...na Ogrodowisku, w tym tkwi dla mnie fenomen tego forum i tych zgromadzonych tu ludzi których połączyła pasja ogrodowa. A już kto jak kto ale Irenka to wierz mi jest osoba z uśmiechem i otwartym sercem dla wszystkich, dla całego świata....naprawdę. Przecież możesz zpytac czy by ci kupiła, kase wyslesz na konto a odbiór sobie jakoś zorganizujesz bo ty byś chciała kilka sztuk przecież wiec paczka byłaby na pewno kłopotliwa....

No to spróbuję
Dzięki
Tu ma być ogród :) 23:45, 09 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Dziś dzień dla ogrodu - sporo udało się zrobić - ubyło sporo doniczek z roślinami do podlewania

Zakątek brzozowy uzupełniony o kule bukszpanowe, berberysy, rozchodniki Stardust i rozplenice Hameln.
Brakuje jeszcze Gracków, które chcę dać od tyłu - dosadzę jak uda mi się je zakupić.

Kule oczywiście do retuszu - powstawały z egzemplarzy, które miały dziury i trzeba było puste miejsca ratować dodatkowymi sadzonkami - jak je przystrzygę może się wyrobią

Z czasem dosadzę tam jeszcze kwitnących bylin, może przetaczników Christa, czy ostróżek.

Bardzo ładnie wyszła ta rabata
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:43, 09 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję bardzo

Do usług
Bodziszkowo
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:35, 09 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wolą słoneczko, ale u mnie rosną i na słońcu i w prawie cieniu.
Długo kwitną i się sieją, ale siejasietylko na stanowisku suchym..u mnie na macie w kamieniach. Na rabacie się nie sieje.

Na cienistej dopiero zbiera sie do kwitnienia, a na słoneczku kwitnie już 2 tygodnie

Dziękuję bardzo
Ogródek Iwony 23:26, 09 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dziś zrobiłam parę zdjęć w zbliżeniu na tuje, napisałam do pana Piotra, ze jestem rozżalona sytuacją. Ciekawe, co odpisze. W słońcu widać jeszcze bardziej ich koniec. Niektóre są suche, inne zmieniły nieco kolor, ale są miękkie w dotyku. Trzy ostatnie na 100 % padły. Razem na 32 sztuki - 10 kaput Dwie z pierwszego rzutu i osiem z drugiego rzutu. A podlewałam codziennie. :

Doczytałam o tujach
Szkoda, bo tak się na nie cieszyłaś. U mnie, po marcowym przesadzaniu i dosadzaniu 2m tujek jedna wygląda tak jak Twoja pierwsza z lewej (nie jest żywo zielona tylko taka szarzejąca) ... czekam jeszcze tydzień dwa i chyba będę musiała wymienić
PS Czy "reaktywowałaś" je jakoś?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 23:14, 09 cze 2015

Do góry
Week- endu zazdroszczę ... mam nadzieję, że odpoczęłaś sobie, oczy nacieszyłaś i ... naładowałaś baterie

Ps Hosty przy tarasie fajnie wyglądają, róże śliczne (u mnie tylko kilka listków wyszło), naparstnice i ostróżki muszę zakupic na moją rabatę kwiatową
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:12, 09 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Dzięki wielkie
Nie wiem czy to wypada tak do Irenki ... my się nie znamy?

No coś ty ?!! my sie tu wszyscy znamy...na Ogrodowisku, w tym tkwi dla mnie fenomen tego forum i tych zgromadzonych tu ludzi których połączyła pasja ogrodowa. A już kto jak kto ale Irenka to wierz mi jest osoba z uśmiechem i otwartym sercem dla wszystkich, dla całego świata....naprawdę. Przecież możesz zpytac czy by ci kupiła, kase wyslesz na konto a odbiór sobie jakoś zorganizujesz bo ty byś chciała kilka sztuk przecież wiec paczka byłaby na pewno kłopotliwa....
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:04, 09 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Tak, takie wielkie kopiła nam Irenka - Miłka w swojej szkółce, i jak byłyśmy teraz wracając z Wojsławic i z Kromlau to od niej wzięłyśmy - pogadaj z nią może i dla ciebie uda jej sie kupic.
Kupowałam na wiosne w necie , były troszke tylko tansze niż te od Irenki ale o wiele mniejsze, wiec warto raczej te od Irenki brac.

Dzięki wielkie
Nie wiem czy to wypada tak do Irenki ... my się nie znamy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 09 cze 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Nic tylko teraz zraszać, modlić się o brak ulewy i czekać na zieloną mgiełkę. Teren przygotowany idealnie. Szacun.

Dziękuję kochana Trzymaj w takim razie kciuki, please
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:54, 09 cze 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Renia, ale super! Jakie to musi być fajne uczucie! Tylko teraz się nie denerwuj jakby ci małe chwaściki wschodziły. Teren dobrze oczyściłaś to i chwastów trwałych nie ma, a te co mogą wyjść to najwyżej z nasion jakieś jednoroczne. Piszę to "na zaś" bo ty nerwus i perfekcjonistka jesteś
Trochę się gniewam na ciebie wiesz za co tak się kobitko nie robi. Ale na kawkę w weekend zapraszam jakbyś miała chwilę.
A tego miskanta co ci pasuje sadź w półcieniu, najwyżej przesadzisz

No i realistka też ... chwasty będą na pewno wyrastały, bo to norma ... wyrwę je jak nadejdzie właściwa chwila
Aaa nie masz się co gniewać ... bo jak obiecałam i ceny nie uzgadnialam to ma się rozumieć prezent jest
Na kawkę wjechałabym chętnie i ... pogapiła się jeszcze na cuuudną kocimiętkę wśród brzóz, ale nie wiem czy czasem do znajomych nie pójdziemy Dam znać
Co do ML decyzja podjęta
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:47, 09 cze 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
No kochana trawnik będzie na cacy. Taki równy i w ogóle. Ja tak nie potrafię, zawsze narobię dołków.

Starałam się
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:45, 09 cze 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
pracy dużo włożyłaś w to podłoże
kilka dni i się zazieleni

Teraz pozostało mi tylko przepędzać chmury burzowe ... a trawniczek mi się odwdzięczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies