Gabi przepieknie ! Z różami będzie jak w raju. Już mnie zachwyciła śnieżynka a co będzi ejak nowe zakupy dadzą czadu? Wytłumacz mi dlaczego carexy cię zdraźniły, przecież były przepiękne.
Zbrązowały od nadmiru wody?
Czy macie jakiś sposób aby psy mi nie obsikiwaly bukszpanów przed furtką? Połozyłam wcześniej kamienie ale fatalnie to wygląda..... Opryskać je jakimś środkiem?
Ela moje wiejskie przedplocie otoczone nieużytkami, zachwaszczone, skład odpadów z innych ogrodów.... Eh... Więc chociaż ten skrawek wyrwałam naturze.... I co dwa tygodnie wyrywam z niego chwasty po pachy... Bo roundapu ze względu na nasadzenia już tu nie używam od dwóch lat.....
I przynam się, ze o wyglądzie ogrodu w rownie dużym stopniu decyduje to co lrzed płotem i co za... Powiem, ze kolosalna róznica. Od kiedy zrobili nam droge, wszyscy wkoło zadbali o przedpłocie, brukują skrawki ziemi, żwirkują, wypalają chwasty a ja sobie powiększyłam ogrod Najbardziej lubię moje graby. Zebrinusy, kótre rok temu miały niemal 2 m. Po przesadzeniu na lrzedpłociu nie moga urosnąc... Za rok będzie ładniej
Diagnoza forumowa - niedobór potasu. Nie zdązyłam dzisiaj go opryskać bo póżno wróciłam a potem sadziłam szalwię finkową. Jutro też nie dam rady... Zatem poczekam do soboty.
Pokazałam a efekt, wizualny jeszcze trzeba poczekać.... Ale jak sobie orzypomne chwastowisko za płotem, to teraz lubię sobie ten skrawek ziemi pooglądać
Ja rok temu myślalam, ze w lipcu jesien... Bo żółkły mi liście brzozy... Teraz już wiemy że nie jesień tylko TOPSIN.... Jeszcze mam brązowawe liście na niektórych liściach kiku-shidare. Wysłama jednak już tyle maili dzisiaj do ipo, że o wisniach zapomniałam....