Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 07:03, 04 lip 2014

Do góry
Gabi przepieknie ! Z różami będzie jak w raju. Już mnie zachwyciła śnieżynka a co będzi ejak nowe zakupy dadzą czadu? Wytłumacz mi dlaczego carexy cię zdraźniły, przecież były przepiękne.
Zbrązowały od nadmiru wody?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:57, 04 lip 2014

Do góry
Czy macie jakiś sposób aby psy mi nie obsikiwaly bukszpanów przed furtką? Połozyłam wcześniej kamienie ale fatalnie to wygląda..... Opryskać je jakimś środkiem?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:55, 04 lip 2014

Do góry
Sebek gdzie to przedpłocie?
Wejście do domu boskie!! Pokaż proszę przed (rewolucją) i po (strzyżeniu)
Ogród Magdalenka 23:56, 03 lip 2014

Do góry
Madzialena gdzie jesteś?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:55, 03 lip 2014

Do góry
Kurcze rdza na trzcinniku... Czym pryskałaś?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:50, 03 lip 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
no nie! Tyle napisałam i mi zeżarło!
Uch, musze znowu.
O donicy była przydługa epistoła.
Zakładam że ona ma mieć kilka metrów dłg i ok ok 0 5 szer.
Rozchodniki okazałe jako szkelet- super. Popytaj np Ankę Małą Mi o odmiany, których nie żrą mszyce. Np Matrona jest ok, ale ciut wysoka, choć i ona może być.
Do nich szałwia omszona. ja najbardziej lubie niską- Deep Blue Sensation, spodobała mi się po rekomendacjach Finki i jest naj, naj.
Możesz ją spytać o wyższa odrobinkę, ale tez zwartą. Ale i ta jest ok.
Do tego kilka kępek trawy carex umbrosa( jej zieleń jest ciemna, to taki spory mop)
Resztę wypełnić dzwonkiem dalmatyńskim- będzie się zwieszał, długo kwitnie ( tylko ślimaki go lubią, ale w donicy łatwiej z nimi walczyć)

Jesli coś być do tego chciała jeszcze, to 2- 3 szt mikołajka Blue Hobbit- uwielbiam go!

Ha dzisiaj posadziłam 10 szt finkowych deep blue sensation
Postawić trawkę nad i... 23:47, 03 lip 2014

Do góry
No tak ! Zakupy zrobione a fotek nadal brak? Czyżbyś chciała zostać mistrzynią epistolografi pisując do nas? Uprasza się o artyzm fot
Roztoczańskie klimaty 23:44, 03 lip 2014

Do góry
Zeta ślicznie wszytsko pokomponiwałaś.
Czy M zadowolony z rabaty Madżenkowej?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:41, 03 lip 2014

Do góry
Ajaj jaj jak pieknie, nie tylko stiopa ale wszystkie trawki przepiękne!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:06, 03 lip 2014

Do góry
Dobrze, ze mi orzypomniałaś o cięciu żywopłotu cisowego,
Cudowne metamorfozy, pokazuj więcej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:53, 03 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ładniutkie te hortki, oj ładniutkie, snuję właśnie plany co by koło placu dać hortki i się zastanawiam jakie...
dzisiaj w kwiaciarni widziałam kostrzewę śliczną dużą w donicy, ale jak mi Pani powiedziała 60zł to omal nie padłam....

A ja za 3 zł od Marty kupowałam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:52, 03 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dotarłam do przedpłocia .. I do cudnych incrediball , i żywopłotu grabowego .. Echh westchnęłam sobie , popatrzałam na rozkopaną rabatę i idę spać

Buziaki

Ela moje wiejskie przedplocie otoczone nieużytkami, zachwaszczone, skład odpadów z innych ogrodów.... Eh... Więc chociaż ten skrawek wyrwałam naturze.... I co dwa tygodnie wyrywam z niego chwasty po pachy... Bo roundapu ze względu na nasadzenia już tu nie używam od dwóch lat.....
I przynam się, ze o wyglądzie ogrodu w rownie dużym stopniu decyduje to co lrzed płotem i co za... Powiem, ze kolosalna róznica. Od kiedy zrobili nam droge, wszyscy wkoło zadbali o przedpłocie, brukują skrawki ziemi, żwirkują, wypalają chwasty a ja sobie powiększyłam ogrod Najbardziej lubię moje graby. Zebrinusy, kótre rok temu miały niemal 2 m. Po przesadzeniu na lrzedpłociu nie moga urosnąc... Za rok będzie ładniej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:48, 03 lip 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)
Marzenka, a jak trawnik? mój też w tym roku (pomimo nawozów) słabo... żółknie, słabo rosnie... ;// może to te deszcze i zimno ? w końcu prawie lipiec a temperatury jak w kwietniu! eh

Diagnoza forumowa - niedobór potasu. Nie zdązyłam dzisiaj go opryskać bo póżno wróciłam a potem sadziłam szalwię finkową. Jutro też nie dam rady... Zatem poczekam do soboty.

A moze nadmiar nawadniania???

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:46, 03 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Masrzenko a pokażesz nam przedpłocie?
wiesz jak lubimy fotki

Pokazałam a efekt, wizualny jeszcze trzeba poczekać.... Ale jak sobie orzypomne chwastowisko za płotem, to teraz lubię sobie ten skrawek ziemi pooglądać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:44, 03 lip 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Marzenko, w jakim towarzystwie rosną Twoje ambrowce? Kupiłam za grosze z litości trzy sztuki "niedobitków" - raczej uratowałam przed niechybną śmiercią. Teraz zastanawiam się co z nimi zrobić. Co obok posadzić, żeby się w oczy nie rzucały . A może pamiętasz na której stronie masz zdjęcia. Próbowałam sama znaleźć, ale przecież nie sposób Pozdrawiam

Moje ambrowce maja posadzone w nogach kule bukszpanowe, szałwie, przetaczniki i ostrózki. Ostrozki niebyt konweniują ale nie miałam gdzie upchnąć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:42, 03 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no widzisz a ja myślałam że to jesień... nie wiem co gorsze
dzisiaj ma nie padać (prawdopodobnie) to psiukne je tylko aż takiej wielkiej lancy nie mam, chyba z drabiny będę musiała...

Ja rok temu myślalam, ze w lipcu jesien... Bo żółkły mi liście brzozy... Teraz już wiemy że nie jesień tylko TOPSIN.... Jeszcze mam brązowawe liście na niektórych liściach kiku-shidare. Wysłama jednak już tyle maili dzisiaj do ipo, że o wisniach zapomniałam....
Ogród w skali mikro cz.II 22:40, 03 lip 2014

Do góry
Jeśli nie będziesz miała chętnych na kilka workow to ja przyjadę, kiedyś się kulnę na Sląsk
Pszczelarnia 22:36, 03 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Od lewej: 'Home&Garden' (za nią skrawek Cottage Rose), NN powtarzająca, pachnąca, o zdrowych ciemnozielonych liściach, 'Rapsody in Blue'.

Niemożliwe! Rapsody na zdjęciach jest taka dziwna a u Ciebie ma cudowny kolor, idealny!!! Jak mlzesz nie znać tak pieknej NN.?
Pszczelarnia 22:34, 03 lip 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Na dobranoc jeszcze zdjęcia z tej samej sesji zdjęciowej:

Ewo szybko zdradz nazwy tych pieknych soczystych roz!
Jak zdradzisz trytomy i liliowce Twoje
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:32, 03 lip 2014

Do góry
Syla my czekamy na kolejne zjęcia z pieknościami.
Napisz jak ty takie kanciki na bukszpanach robisz? Mi zawsze wychodzą brzegi zaokrąglone....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies