Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 22:48, 03 lip 2014

anula_wn napisał(a)
Marzenka, a jak trawnik? mój też w tym roku (pomimo nawozów) słabo... żółknie, słabo rosnie... ;// może to te deszcze i zimno ? w końcu prawie lipiec a temperatury jak w kwietniu! eh

Diagnoza forumowa - niedobór potasu. Nie zdązyłam dzisiaj go opryskać bo póżno wróciłam a potem sadziłam szalwię finkową. Jutro też nie dam rady... Zatem poczekam do soboty.

A moze nadmiar nawadniania???

bartek_luberda 22:50, 03 lip 2014

Coraz piękniej
Madzenka 22:52, 03 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Dotarłam do przedpłocia .. I do cudnych incrediball , i żywopłotu grabowego .. Echh westchnęłam sobie , popatrzałam na rozkopaną rabatę i idę spać

Buziaki

Ela moje wiejskie przedplocie otoczone nieużytkami, zachwaszczone, skład odpadów z innych ogrodów.... Eh... Więc chociaż ten skrawek wyrwałam naturze.... I co dwa tygodnie wyrywam z niego chwasty po pachy... Bo roundapu ze względu na nasadzenia już tu nie używam od dwóch lat.....
I przynam się, ze o wyglądzie ogrodu w rownie dużym stopniu decyduje to co lrzed płotem i co za... Powiem, ze kolosalna róznica. Od kiedy zrobili nam droge, wszyscy wkoło zadbali o przedpłocie, brukują skrawki ziemi, żwirkują, wypalają chwasty a ja sobie powiększyłam ogrod Najbardziej lubię moje graby. Zebrinusy, kótre rok temu miały niemal 2 m. Po przesadzeniu na lrzedpłociu nie moga urosnąc... Za rok będzie ładniej
Madzenka 22:53, 03 lip 2014

ana_art napisał(a)
ładniutkie te hortki, oj ładniutkie, snuję właśnie plany co by koło placu dać hortki i się zastanawiam jakie...
dzisiaj w kwiaciarni widziałam kostrzewę śliczną dużą w donicy, ale jak mi Pani powiedziała 60zł to omal nie padłam....

A ja za 3 zł od Marty kupowałam
Sebek 00:43, 04 lip 2014

Dzisiaj pokazałem moje przedpłocie dziewczynom i cały czas myślałem o Twoim jak wygląda - no i tak jak myślałem - bosko! Już jest efekt, a co dopiero jak będzie żwirek
polinka 06:50, 04 lip 2014

Piękne przedpłocie, za rok będzie busz Ogród i jego otoczenie wiele zyskuje jak przedpłocie również zagospodarowane. Szkoda, że jeszcze tak mało osób zdaje sobie z tego sprawę. Ja moje przody zaczynam we wrześniu
Madzenka 06:57, 04 lip 2014

Czy macie jakiś sposób aby psy mi nie obsikiwaly bukszpanów przed furtką? Połozyłam wcześniej kamienie ale fatalnie to wygląda..... Opryskać je jakimś środkiem?
leon60 06:59, 04 lip 2014

Przedpłocie jak wszystko u Ciebie bardzo stylowe !
polinka 07:08, 04 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Czy macie jakiś sposób aby psy mi nie obsikiwaly bukszpanów przed furtką? Połozyłam wcześniej kamienie ale fatalnie to wygląda..... Opryskać je jakimś środkiem?

Stosowałam dwa środki do oprysku, targeta i drugiej nazwy nie pamiętam. Obydwa nie skuteczne. Są jeszcze w granulkach ale ja się boję o mojego psiaka, niby odstraszają ale ciekawość zwierząt nie zna granic. U znajomych pies się skusił na granulki.

nicol21 07:49, 04 lip 2014

Przedpłocie jak się rozbuja to będzie rewelacyjne! A incrediball jest post po prostu incredible!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies