No to posadzę Myślę, że trzy sztuki będzie wystarczająco. Słoneczko tam troszeczkę dociera w końcu
Jeśli chodzi o tuje to przycinałam je wczesną wiosną, jak jeszcze nie było rabat
W przyszłym sezonie coś się wymyśli
Mówisz, że mam dużo przestrzeni?
Dziękuję za pochwały
Nie miałabyś focha ... bo dzwoniłam do Ciebie przed wyjazdem, ale Karola zerwała kontakt z całym światem i, jak się okazało, uciekła na łono natury heeen daleko
Ale nie wykluczone, że jeszcze podjadę do naszego pana trawkowego
Pozdrawiam
PS Czasami trzeba wylogować się z naszej codzienności
Jak taki ekspansywny to go może w doniczce bez dna posadzę ... czytałam, że tak się praktykuje ... ale fakt ... jest piękny
Uwijam się tak, bo chciałabym latem trochę "posmakować" ogrodu
Wolą słoneczko, ale u mnie rosną i na słońcu i w prawie cieniu.
Długo kwitną i się sieją, ale siejasietylko na stanowisku suchym..u mnie na macie w kamieniach. Na rabacie się nie sieje.
Na cienistej dopiero zbiera sie do kwitnienia, a na słoneczku kwitnie już 2 tygodnie
Carex The Beatles, wydawał mi się jakiś nijaki, ale w drugim roku od posadzenia bardzo się rozrósł i chyba jednak polecam. Raczej do półcienia.
Śliczny ten carex
Zastanawiam się nad jakąś turzycą pod ambrowca.
Dorodnie wygląda Twoja tylko nie wiem czy mi się wszystko nie zleje w jednolitą plamę zieleni
Danusiu
Mogłabyś mi doradzić jaką trawę posadzić na rabacie przy ambrowcu (str 185)? Myślałam o tym żeby stworzyć całą rabatę trawkową. Dalej za tą rabatą jest wąska rabatka bylinowa bordowo-różowa więc mogłoby być w tym miejscu minimalistycznie