Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Pszczelarnia 14:16, 09 cze 2015

Borbetka napisał(a)

Świetne to przejscie po lewej, kulki, co się wysypały na zakręcie na żwir. Bardzo fajna kompozycja. Ale u Ciebie w ogrodzie takich udanych pokazowych kompozycji jest dużo. Można czerpać garściami.
Borbetka 14:16, 09 cze 2015

Mysza napisał(a)
Moniko gdybym miała wybrać najładniejszą rabatę to miałabym ogromny problem.
Wszędzie jest ładnie, idealnie

Oj, nie wszędzie. Wiesz, co fotki potrafią .
Jest sporo miejsc bez zagospodarowania. Nie ma chętnego do pracy u mnie w ogrodzie. Potrzebny ktoś do rozwiezienia ziemi i próżne szukanie. Nikt nie chce przyjść. Dobrobyt normalnie.
Borbetka 14:17, 09 cze 2015

Pszczółko, a tak się zastanawiałam czy tę ścieżkę przedłużyć. Chciałam ją w ramach oszczędności "skończyć" wcześniej, w miejscu spotkania się z żywopłotem bukszpanowym pod oknami, ale jednak rozmyśliłam się, bo by to głupio wyglądało. Musiałam zrobić kamień tak "do końca". Cieszę się, że Ci się podoba.
MirellaB 14:22, 09 cze 2015

Moniko tak mało odwiedzasz mój wątek szkoda. Zakładam nową rabatę igiełkową i pewnie byś mi mogła dużo doradzić.
A może jak pogoda się poprawi to do mnie przyjedziesz zobaczysz co i jak mam, oceniasz, poradzisz i doradzisz?
Tak blizko siebie mieszkamy
Donia72 14:23, 09 cze 2015

Borbetko, dziękuję Później poszukam tego linka. Pozdrawiam cieplutko
lindsay80 14:26, 09 cze 2015

jestem u Ciebie pierwszy raz i jestem zachwycona tymi zdjęciami - gratuluję pięknego ogrodu.
Mam właśnie sadzić carex the Beatles czy on sobie nie poradzi na mocno nasłonecznionej rabacie? Jak przygotowywałaś dla niego podłoże?
I jeszcze mam pytanko o nazwę róży, która wspina się u Ciebie po pergoli.
IzaK 14:29, 09 cze 2015

Borbetka napisał(a)

Izo, ciężko mi ocenić, ale w szkółce gdzie je kupiłam były pod osłoną od słońca. U mnie są na stanowisku 70% słońca, 30% cienia i nic się nie dzieje. W opisach internetowych jest wszędzie cień i półcień. Myślę, że jeśli będzie miała wodę, to da radę, ale pewności nie mam.

Bardzo Cię dziękuję za odpowiedź
Spróbujemy najwyżej będę przesadzać
MAD 14:31, 09 cze 2015

Borbetka napisał(a)

O tej kuli pisałam. Na moje oko bukszpanowej. Wydaje się ogromna! W tym roku wiosną pierwszy raz bawiłam sie w fryzjera ogrodowego i tak mi sie psodobało, że nawet stare thuje w stozki obleciałam. Do ideału im daleko ale będę nad nimi pracować. Tym bardziej, ze dostały zacne towarzystwo w postaci stozków cisowych. Niech się starają teraz!
bacha2224 14:50, 09 cze 2015

Cudownie ,cudownie,to u ciebie jest piekna aleja z lawendy,dobrze pamietam.
ren133 15:03, 09 cze 2015

Carex The Beatles, wydawał mi się jakiś nijaki, ale w drugim roku od posadzenia bardzo się rozrósł i chyba jednak polecam. Raczej do półcienia.

Śliczny ten carex
Zastanawiam się nad jakąś turzycą pod ambrowca.
Dorodnie wygląda Twoja tylko nie wiem czy mi się wszystko nie zleje w jednolitą plamę zieleni