Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiaty we włosach 07:32, 20 maj 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Tęczy nie było, posadziłam wszystkie doniczkowe.

niedługo będzie roznosił się zapach goździków

bratek w chodniku samosiejka

orliki

Fajny klimacik przy pergoli a cytrynowiec tak po 5 latach rusza z kopyta, to cecha tych roślin
Przerwa na kawę... 07:25, 20 maj 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Czterech liter nie urywa ale w ciągu miesiąca będzie gęsto. Jakby ktoś potrzebował złoty tymianek proszę mówić bo jest dużo. Zaraz będzie dużo za dużo.

sądząc po wysokości kępek to raczej złote oregano, jak mu pozwolisz to przepięknie się rozrośnie
Pamiętajcie o ogrodach 07:19, 20 maj 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
No i przymierzam się do małej sadzawki, jutro zamawiam roślinki

Ciekawie sie zapowiada, tak samo jak murek
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:17, 20 maj 2019

Do góry

Słoneczny Ogród 07:16, 20 maj 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Na skalniaku.

Piękne zestawienia
Gutlandia 07:14, 20 maj 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Sylwiu

Z moich niewykopanych mieczyków umarły tylko 3. Większość przeżyła i dorobiła się potomstwa. Nie wiedziałam, że one się sieją. Czy ktoś wie, po ilu sezonach takie z siewu kwitną?

Też nie wykopałam, bo traktuję, jak jednoroczne i też mi wyłażą, ale czy zakwitną? Raz mi zakwitły
Blaski i cienie nowego życia 07:10, 20 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

To fajnie ja nad swoimi 2 lata kolejne popracowałam, rzeczywiście nie jest łatwo ciąć zdrewniałe pędy.

Dziś fotka dla lubiących bukiety
W tematyce co można z ogrodu wykorzystać do dekoracji

Śliczny a i w ogrodzie dużo się dzieje, dużo zmian i powoli busz
Przerwa na kawę... 07:04, 20 maj 2019

Do góry
Normalnie 2 ogród ci rośnie do tworzenia

Ja wczoraj skończyłam zmiany na owalnej. Jabłonka wysadzona. Kalina wsadzona. Po testach widokowych ona najlepiej wypadła. Zobaczymy na jesieni czy nadal będzie mi się podobać. Dosadziłam też jednoroczne u mnie: stipę od Kwartecika i smagliczkę. Podzieliłam sadzonki bukszpanów bo część w obwódce mi padła a w ogóle to jest inna i trzeba ujednolicić. Moczą się do sadzenia. Upchnięte zostały podupadłe lawendy do reanimacji. W sumie z 20 sztuk zostało mi 9. 4 zdechławe i 5 ładnych. No i będzie drobna zmiana linii rabaty obwódki - będzie większa w początkowej części. Na razie owalna wygląda tak

Czterech liter nie urywa ale w ciągu miesiąca będzie gęsto. Jakby ktoś potrzebował złote oregano proszę mówić bo jest dużo. Zaraz będzie dużo za dużo.

A tu narożnik do powiększenia. Z drugiej strony pod tujami też minimalna korekta będzie. I potem tetris mnie czeka z roślinkami
Choroby i szkodniki berberysów, berberys - Berberis 07:03, 20 maj 2019

Do góry
Kasmas napisał(a)
Witam,

Około 3 tygodni temu zasadziłam w ogrodzie berberysy thunberga erecta oraz red carpet. Dwa dni temu zauważyłam usychające liście na gałązkach. Ta sama roślina puszcza też nowe gałązki. Czy usychające liście mogą świadczyć o chorobie grzybowej? Co powinnam zrobić w takim przypadku? Poniżej przesyłam zdjęcia:

[img

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Najpierw trzeba zdiagnozować problem, dlaczego tak się dzieje. Są kamienie a więc zapewne jest szmata, a szmata nie pomaga roślinie a szkodzi.
Wyrzuć szmatę jeśli jest to pierwsza sprawa, następnie wytnij zamarłe gałązki, odżyw glebę podlewając biohumusem lub innym nawozem ekologicznym, opryskaj środkiem p. grzybowym.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:58, 20 maj 2019

Do góry
Czubajkowy Ogród 06:48, 20 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Wyszłam na balkon, by sprawdzić, jak tam roślinki, czy czegoś nie trzeba podlać ... O naiwności! Wszystko zlane aż nadto, schlapane błotem. Kilka dni temu koleżanka przywiozła mi kilkanaście sadzonek pomidorków koktajlowych - dobrze, że mikre, bo przy tej pogodzie nie grozi im, że szybko zamieszkają w ogrodzie, mogą sobie rosnąć w doniczkach.

Nowa pelargonia wydaje się być obojętną na aurę - pięknieje rozwijając kolejne pąki.

Brateczki w jednej donicy trzymają się bardzo dzielnie, w drugiej kończą swój żywot. Jak to trudno odgadnąć przyczynę i dogodzić wszystkim tak samo ...

Dobrze, że balkon cieszy, pomidorki dorodne. Ja juz bym znowu chciała trochę deszczu, ale takiego, co siąpi, a nie szkodzi.
Ogród na piasku i z wielkim murem 06:42, 20 maj 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Pora rekonwalescencji ogrodu i jej właścicielki powoli (!) dobiega końca.
Nie mam jeszcze pełnej sprawności kręgosłupa, ale ma się ku lepszemu

Swierki serbskie odzyskały dzięki Mazanowi kolorki a nawet szyszeczki się pojawiły.
To wielka radość, bo wykopanie 12 świerków o wys. 4,5 m to byłoby wyzwanie.

i szyszeczki malutkie, czerwone, śliczne

Czyli kręgosłup....
Ale radość wielka, że serby uratowane
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:37, 20 maj 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Wszystko obejrzałam, nagranie też i choć krótkie, to pokazane ciekawie. Inaczej się patrzy gdy ogród był już oglądany w realu, wiele można sobie dopowiedzieć.
Ireno - Pracusiu! niemożliwa jesteś!! Udzielasz się na wielu frontach i wszędzie z takim entuzjazmem.
Buziaki zostawiam, jestem w mniej entuzjastycznej formie, ale Twoje uśmiechy są rozbrajające Buź

Alu dziękuję dawno cię na forum nie było, lecę zobaczyć, co u ciebie w trawie piszczy, buziaki
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:33, 20 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ale piękna podusia Irenko.
No zdolne te łapki , masz nie tylko ogrodowo.

Dzięki Aniu frajda z tych poduch

pierwsza róża, Laguna wyhodowana z patyka
na łukach zrobił mi się chaos, powojniki, bluszcz i róże
Ogród z rzeźbą 06:25, 20 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Rodgersje przesadzone w ubiegłym roku będą miały sporo kwiatów. Jeszcze nigdy mi tak nie kwitły, a są u mnie już kilka lat. W ogóle do tej pory bardzo marnie się miały w piachu, teraz widać że odżyły.

zanudzaj, zanudzaj, deszcz na stoliku bardzo klimatyczny

Rodgersja zakwitnie ! kiedy doczekam sie kwitnienia mojej
Ogrodowe marzenie Mrokasi 06:20, 20 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)

Tak kochana, pozmieniało się w trakcie .
Szukam czegoś wyższego, kolumnowego, w miejsce kaliny na pniu, która zlewa mi się kolorystycznie z tujami.
Na tym zdjęciu widać mniej więcej o co chodzi - w tym niebieskim bazgrole jest kalina a jakby jej nie było. Co posadzić w tym miejscu??? Będzie to coś rosło pomiędzy karaganą w donicy a pissardi.

1. wiąz drobnokwiatowy 'Geisha' - tu poglądowo u Agani https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/151/1518376/original.JPG
2. klon palmowy bezodmianowy lub ussyryjski
Ogród z rzeźbą 05:48, 20 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Agata, Monika nad obsadzeniem donic toczyła się w ubiegłym roku obszerna dyskusja. Jeszcze nieobsadzone, bo zawsze mam ileś tam ważniejszych, pilniejszych spraw do zrobienia w ogrodzie. No i tak sobie stoją i czekają na zmiłowanie. A będą w nich hakonki właśnie. Mam zielone Greenhills zadołowane, no trzeba znaleźć tę godzinkę i to w końcu zrobić.

Anulka, no wszystko masz tak zgrane w Twoim ogrodzie, że chyba usunę Twój wątek z obserwowanych, bo jak można mieć tak pięknie? Czy możesz mi napisać na priv, gdzie można kupić takie piękne donice? U mnie akurat ten kolor nie pasowałby w obecnym stanie nasadzeń, ale może będą inne.

I jeszcze jedno pytanie - czym wysypujesz rabaty? To jest drobna kora?
Moje ukochane miejsce na ziemi 00:32, 20 maj 2019

Do góry
agata19762 napisał(a)

Wczoraj przekopałam całą rabatę ...wszystko wykopałam i na nowo nasadzania...
Obsadziłam też skrzyneczki na taras [img

Ha, ha, ha... skąd to znam

A teraz do spania.
Od poczatku - ogród Kasi 23:58, 19 maj 2019

Do góry
Matkapolka napisał(a)
Znalazłam piękną roślinę, czy ktoś wie co to jest???

Może wilczomlecz
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=507#post_1
Wśród brzóz i dębów 23:51, 19 maj 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)

co to za kwiatki?

Odpowiem za Basię - to Posłonek rozesłany.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies