Ja wczoraj skończyłam zmiany na owalnej. Jabłonka wysadzona. Kalina wsadzona. Po testach widokowych ona najlepiej wypadła. Zobaczymy na jesieni czy nadal będzie mi się podobać. Dosadziłam też jednoroczne u mnie: stipę od Kwartecika i smagliczkę. Podzieliłam sadzonki bukszpanów bo część w obwódce mi padła a w ogóle to jest inna i trzeba ujednolicić. Moczą się do sadzenia. Upchnięte zostały podupadłe lawendy do reanimacji. W sumie z 20 sztuk zostało mi 9. 4 zdechławe i 5 ładnych. No i będzie drobna zmiana linii rabaty obwódki - będzie większa w początkowej części. Na razie owalna wygląda tak
Czterech liter nie urywa ale w ciągu miesiąca będzie gęsto. Jakby ktoś potrzebował złote oregano proszę mówić bo jest dużo. Zaraz będzie dużo za dużo.
A tu narożnik do powiększenia. Z drugiej strony pod tujami też minimalna korekta będzie. I potem tetris mnie czeka z roślinkami
Najpierw trzeba zdiagnozować problem, dlaczego tak się dzieje. Są kamienie a więc zapewne jest szmata, a szmata nie pomaga roślinie a szkodzi.
Wyrzuć szmatę jeśli jest to pierwsza sprawa, następnie wytnij zamarłe gałązki, odżyw glebę podlewając biohumusem lub innym nawozem ekologicznym, opryskaj środkiem p. grzybowym.
Anulka, no wszystko masz tak zgrane w Twoim ogrodzie, że chyba usunę Twój wątek z obserwowanych, bo jak można mieć tak pięknie? Czy możesz mi napisać na priv, gdzie można kupić takie piękne donice? U mnie akurat ten kolor nie pasowałby w obecnym stanie nasadzeń, ale może będą inne.
I jeszcze jedno pytanie - czym wysypujesz rabaty? To jest drobna kora?