Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 09:45, 11 cze 2019

anabuko1 napisał(a)

Twoja Eden Rose jest sliczna.
Ja mam ja jedna.Zawsze była wątła, rachityczna.W tym roku jakas ładniejsza.
Edenka zawsze mi się podobała, ale nie wszystkie kwitną mi tak ładnie. Po obejrzeniu zamieszczonego wyżej filmiku wiem jak im mogę pomóc, żeby lepiej rosły i kwitły.

Moja Edenka

Dorota123 09:53, 11 cze 2019

Bogdzia napisał(a)
Ale masz cudne róze i jakie zdrowe liscie.
Dziękuję W tej chwili już nie wszystkie róże mają zdrowe liście. Ta róża, którą teraz pokazuję już nie wygląda tak ładni. Słoneczko upiekło jej kwiaty, część już pościnałam.

Reine Des Violettes

Dorota123 10:07, 11 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ta druga fotka pokazuje jak pięknie budują Ci ogród Cieszę się, że je polubiłaś bo masz do nich rękę
Polubiłam i to bardzo, mam ponad 80 róż. Myślę, że będą mnie długo cieszyć swoimi kwiatami, bo ich kwitnienie nie następuje razem.

Dorota123 10:17, 11 cze 2019

anpi napisał(a)
Dorotko miedziane ozdoby chwalę!
Edenka cudna...nareszcie też u siebie doczekałam się kwiatów
Ascot bardzo dostojna,szkoda że już nie wiele mogę wcisnąć w rabaty
Znów mam pomysł na "coś" miedzianego, ale jak wyjdzie to się nim podzielę. Askot ma cudowny kolor i piękny pokrój kwiatów myślę, że jak się postarasz to na pewno znajdziesz dla niej miejsce.

ryska 10:34, 11 cze 2019

Świetny filmik, dużo nowych faktów o różach się dowiedziałam.
Ogród Twój jak zawsze zachwyca.
Pozdrawiam
Dorota123 10:41, 11 cze 2019

Było

Jest

Dorota123 11:15, 11 cze 2019

ryska napisał(a)
Świetny filmik, dużo nowych faktów o różach się dowiedziałam.
Ogród Twój jak zawsze zachwyca.
Pozdrawiam
Bardzo się cieszę, że i Tobie podoba się u mnie. Ogród to miejsce gdzie spędzam 80% swojego dnia. Dużo czasu wypoczywam w altanie, więc staram się żeby widoki były przyjemne dla oka, no i żeby snuł się wszędzie kwiatowy zapach.
Fajnie, że filmik Cię zainteresował.

Mój mały ogródeczek w małej wiosce pod lasem z ogromną chmarą krwiożerczych komarów.
sylwia_slomc... 13:09, 11 cze 2019

Właśnie się zastanawiam na co wymienic bratki przy chacie bo padły od upału.....

Wczoraj mama kupiła w sklepie myśliwskim preparat na komary, mała buteleczka przeszło 30 zł, podobno na tropikalne również, pryskałam sie z 6 razy w ciągu kilku godzin, a powinien działac do 9. Nie na wiele się zdało, jak wiatru nie było, cięzko było oddychac nawet bo do ust, nosa, oczu się pchały
w gospodzie i warsztacie roje miałam już po godzinie od otwarcia drzwi, tam zastosowałam muchozol i zmknełam na noc , zobaczymy
Dorota123 16:36, 11 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Właśnie się zastanawiam na co wymienic bratki przy chacie bo padły od upału.....

Wczoraj mama kupiła w sklepie myśliwskim preparat na komary, mała buteleczka przeszło 30 zł, podobno na tropikalne również, pryskałam sie z 6 razy w ciągu kilku godzin, a powinien działac do 9. Nie na wiele się zdało, jak wiatru nie było, cięzko było oddychac nawet bo do ust, nosa, oczu się pchały
w gospodzie i warsztacie roje miałam już po godzinie od otwarcia drzwi, tam zastosowałam muchozol i zmknełam na noc , zobaczymy
Taka kompozycja jak przy altanie chodziła za mną już kilka lat, ale w ostatniej chwili zmieniałam na inną - zwykle na białą. Dziś z sąsiadką pryskałyśmy rabatki na robaka licząc, że i komary przy tym padną. Zobaczymy, teraz jest tak gorąco, ze nie chce się wyjść z domu w którym panuje temperatura 23 stopnie. Nawet z gotowaniem wyniosłam się do letniej kuchni, żeby nie nagrzewać w domu.
Rano chciałam poobrywać przekwitnięte RH, niestety komary przypuściły zmasowany atak i na chwile się poddałam. Spryskałam się mocno sprajem na owady i weszłam znów w moje krzaczory. Trochę ich odstraszał ten smród, ale i mnie o mało nie udusił. Oczyściłam 2 rh i uciekłam się przebrać i umyć. Ciężka ta wiosna, w maju zimno i deszczowo w czerwcu żar się leje z nieba termometr zaokienny pokazuje 34 stopnie i sucho okropnie. Ja tam wolałam majowe temperatury i opady, zielono było. Teraz trawa już szeleści i zmienia kolor na żółty.

Waclaw 16:39, 11 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
Jak zobaczyłam te żabki to nie mogłam się im oprzeć no i przytargałam je nad kałużę. W miarę wolnego czasu pooglądaj filmik, który wstawiłam o pielęgnacji róż. Dziś z sąsiadką wypowiedziałyśmy wojnę komarom i innemu robactwu. Z rana przed godziną 7 pryskałyśmy wszystko, ciekawe czy wieczorem da się posiedzieć w altanie.

Oczywiście oglądałem. Jeszcze nie do końca bo czasu brakło a za chwile idę popracować w ogrodzie. Wieczorem dokończę.