Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pod lasem 22:58, 18 maj 2019

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 22:57, 18 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Ania,nie wygoniłabyś mnie spod tej glicynii

Spoko, siedź, od zapachu aż głowa boli... dałabym ci miotłę i byś zamiatała bo śmieciuch okropny. A kwiatów ma ilość ogromną, taka nigdy nie była.
Zapach w całym ogrodzie, duszący i meczący.. ale widok obłędny Foty tego nie oddają.. różowa bardziej żywotna.. fioletowa o większych kwiatach nie ma szans..

Ogródek przy lesie 22:54, 18 maj 2019

Do góry
Popił i odpłynął.

Ogród Małej Mi 2017 22:53, 18 maj 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Wisteria daje popis, moja ma siedem kwiatków, mróz załatwił. Piwonie też ekstra

Piwonie zaczynają , chociaż dużo nie będzie kwitło jak trzeba, bo przesadzałam Jesienia i wiosną .. ogólnie to połowę muszę przesadzić ..

Dziś kosiłam trawnik, kosiarka zepsuta i nie pakuje mokrej trawy do worka.. tyle co w bębnie sie przyklei. Tak nalało wody, i cały dzień łaziły burze z prawa w lewo.. ale tylko straszyło i czasem pokropiło , że nie idzie kosić .. trawa ma w sobie 100% wody. Padłam na psyk po koszeniu, a połowę i tak skosił eM.

Przed koszeniem.. po nie ma bo już było ciemno
Ogródek przy lesie 22:52, 18 maj 2019

Do góry
Figielka napisał(a)
Takiego gościa wczoraj miałam.Stałam za ogrodzeniem a on przyszedł do mnie. Oswojony był, czekał aż mu coś dam. Za kawałek chleba pięknie pozował.

Jak ty tam bajkowo masz. A łabędź piękny .
Podwórkowa rehabilitacja 22:52, 18 maj 2019

Do góry
Nallar napisał(a)
No kochana, kawał dobrej roboty.
Moje roże też bez mszyc, ale jakaś menda robi w liścich dziurki.

Kawał tak ale czy dobrej to się okaże.
Nie wiem co to za stwór robi dziurki.
Moje mamuśki opuściły dziś szklarnię
Wśród brzóz i dębów 22:51, 18 maj 2019

Do góry
Aniu, o tak, jest jeszcze dużo miejsca na chciejstwa wszelakie. Ogród nieprędko się zapełni.
Elu, tak, wybieramy się do Wojsławic, mam nadzieję, że pogoda dopisze.
Ewuś, pszonak przyjął się już w zeszłym roku, ale w tym dopiero zakwitł.

Ogród pod lasem 22:50, 18 maj 2019

Do góry
Ogródek przy lesie 22:50, 18 maj 2019

Do góry
Takiego gościa wczoraj miałam.Stałam za ogrodzeniem a on przyszedł do mnie. Oswojony był, czekał aż mu coś dam. Za kawałek chleba pięknie pozował.

Ogród pod lasem 22:49, 18 maj 2019

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 22:49, 18 maj 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Dzięki za pokaz piwoniowy, Ann! Swoje pokażę jak będą w pełni kwitnienia.

U was zimy łagodniejsze, wiosna może szybsza, ale zimniejsza.. chociaż i u mnie wyjątkowo w ty mroku wiosna zimna i do niczego.. tylko tulipany się cieszą bo kwitną i kwitną Jakbym wiedziała to posadziłabym więcej

8 piwonia to Piwonia Wittmaniana Le Printemps, w tym roku się rozczarowałam, bo kwiaty są małe W zeszłym były ogromne.. ale to susza swoje robiła..
W ogródku emerytki 22:49, 18 maj 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Trochę widoczków mojego ogrodu z kącika

Śliczne widokiNie wiem, które zdjęcie cytować.
Życzę Ci takich widoków przez cały rok.

Zazdroszczę Wam jutrzejszego spotkania w Wojsławicach, ja niestety mam teraz inne priorytety.
Miejski azyl 22:47, 18 maj 2019

Do góry
W mini oczku wodnym jest zachylnik błotny, 15 kosaćców żółtych (będą rozsadzane - ale im więcej ich tym lepiej), przetacznik bobowniczek. Muszę jeszcze dodać salvinię i coś dotleniającego na głębokość .

Ogród z wilkiem zamkn. 22:46, 18 maj 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)

Kobieto, ile Ty masz drzew!
A ja się z zakupem każdego pojedynczego strasznie certolę.
"Trza" mi brać przykład z Ciebie

Wiklasiu ….ze mnie to raczej nie bierz przykładu

ja sadzę co mi się podoba i już … w słońcu rosną cieniolubne ...a w cieniu słoneczne itp. itd. i nic nie jest wieczne -dziś np. wywaliłam Derenia Cousę -bo zimy nie przeżył -szkoda
….

Ogród Małej Mi 2017 22:46, 18 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Ślicznie to skomponowałaś - bardzo energetyzujący obrazek na te szare dni Chlupotanie na trawniku - skąd ja to znam ... Oby jak najszybciej woda zeszła, a opady zachowały umiar w kolejnych miesiącach!

Na razie tylko ślimaki się cieszą.. a niebieskich granulek brak.. liście host już jak sito ..

Tez mi się podoba zestawienie, takie świecące i widoczne. i mało wymagajcie, w zasadzie jedyny problem to ślimaki. Pod katalpą nic nie chce rosnąć bo to pijak, ale kocimiętka daje radę i hosty... rosną bardo powoli , ale żyją

Ogród pod lasem 22:46, 18 maj 2019

Do góry
W samym słońcu 22:45, 18 maj 2019

Do góry
Ptasi gaj 22:43, 18 maj 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)
Trawnik masz piękny. Moj przy Twoim nawet nie ma prawa się trawnikiem nazywać.

Sam chwałę trawniczek, że tak dobrze się spisuje. EM skosil dzisiaj drugi raz w tym sezonie. Deszczyk mu dobrze zrobił nawóz zaczyna działać.
Zresztą dobry nawóz zawsze kupuje no i wapno też było rozsiewane teraz pH twierdzi, że jest dobre.
Nie wtrącam się do trawników tylko obserwuje wiem wszystko co i jak robi. Raz się straciłam i już więcej się nie wtrącam.
Wysypał mi do kompostu trawę z kwitnącej łąki same nasiona więc będę musiała jutro albo jak go nie będzie wyrzucić z kompostu trawę z nasionami i wywieźć.
Nie mogę nic mówić bo zastrajkuje.

Dzisiaj sądziłam fot nie robiłam specjalnie bo ciągle brudne ręce i ciągle czasu brakuje.

Rozsadzalam bergenie przy oczku miały bardzo duże korzenie może dlatego nie kwitły. Powycinałam klacza,narobiłam dużo sadzonek niektóre rozetki z korzeniem posadziłam w innymmiejscu. W lasku tam będą miały dobrze Zień i dobra ziemia. Z części klaczy zrobiłam kawałki i wsadziłam do ziemi.

Prawie wszystko już wysadzalam jeszcze trawy mi zostały. Rabata nie skończona ziemi trzeba przywieźć więc sprawa się odwleka.
Kupiłam w tym roku sporo roślin np 4 budleje posadziłam przy rudbekiach będzie duzo motyli.

Teraz mi się przypomniało jeszcze mieczyków nie posadzilam, ale nie wszystko skończone.

Dzisiaj wykopałam jeden koszyk (potrzebne miejsce było) z tulipanami Van Eijk wyobraźcie sobie, że pod spodem wisiało kilkanaście młodych białych cebulek dorodnych.
Jest to odmiana bardzo plenna tak się ciesze. Widząc to będę musiała koszyki wyciągnąć i przebrać tulipany bo za dużo cebul.

Chce pokazać różanecznika który ledwo zipal wiosna a tak pięknie kwitnie. Jeszcze nie wszystkie rozety w całości rozwinięte ale zrobiłam wczoraj fotkę i dobrze może przyjść mocny deszcz lub grad i go wytrzepie

Koniec marca 28

Fota wczoraj

Ogród Małej Mi 2017 22:42, 18 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piwonie śliczne ale najładniejsza ta pierwsza nn.

I wstyd się przyznać, ale ją dostałam i nie pamiętam od kogo
Karola?? Nie. od Karoli dostałam piwonię Delawaya, która niechcący ścięłam i .. niestety nie przeżyła tego A byłą tak już duża i tak śliczna.. Ciemne bordo...
Taka pupa a nie ogrodnik Ścinałam po ciemku na szybko piwonie bylinowe .. i .. z rozpędu.. muszę sobie taką kupić, bo warto.
Ale Erly też jest warta grzechu.. nie umiem zrobić foty.. świeci na rabacie z daleka

Foty zmniejszone to kiepskie, ale widać jak świeci w oddali
Ogród pod lasem 22:42, 18 maj 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies