A Ty nie jedziesz ? Myślałam że uda Wam się dzieci porzucić
Kupować raczej nie mam zamiaru, w Kraku i tak kupuje 2-3 razy w tygodniu i to dość sporo, jutro nastawiam się na zwiedzanie
Rodki najdorodniejsze po zakupie
Za to azalki sa mega
Jeszcze wielkowiatowe pomalutku zaczynają
A śmierdziuch juz kończy
Jasne, że będziesz umiała. To nic trudnego. Zasada jest taka, że te najwyższe 3-4 metrowe krzaki sadzi się pojedynczo, te mniejsze w grupach 3-5-7. Im mniejsze, tym więcej. Te o liściach pstrokatych lub ciemnych też sadzi się pojedynczo. W razie czego służę radą.
kalina Compactum
Bardzo fajna jest też krzewuszka Variegata. bardzo subtelna. Nawet podczas kwitnienia.
Zobaczymy,Dorotko, co się z tych suszków odrodzi. Nie płaczę, mam w zapasie 2 ogrodówki, będzie czym zastąpić.
Moje borówki kwitną jak szalone, będzie co zbierać.
To nie wiadomo,., tam teren inny i niżej,Gleba trochę torfowa.
To może byc dluzej mokro i inaczej. jest zin w innej części ogrodu.
ja kwitnących bylin mam sporo.A za to cienia...maluteńko.
Ale fajnie,ze taki masz ogród .Piękny i hostom służy.
Aniu(Anabuko), dziękuję. Aniu(MS), bergenia jest z całą pewnością prawdziwa. Na niektórych kwiaty wyrastają bardzo wysoko, a na innych nisko. Nie wiem od czego to zależy. Dorotko, warto próbować z bergeniami, piękne są.
Dziś moje przygarnięte roślinki.
Pszonak i trzmielina od Ewy i przetacznik od Grażynki.
Basiu, też liczę na obfite kwitnienie, ale jeszcze nie ma pączków.
Lubię ją najbardziej z posiadanych, nawet jak " śmieci " na jasny żwirek czerwonymi płatkami.
Jeszcze hosty nn.
Ta na pierwszym zdjęciu wypuściła liście bez koloru.
Gosiu, taka zlewa czo wszędzie się trafia.
W ogrodzie woda szybko wsiąkła.
A nad stawem jest niżej. Teren jeszcze świeży, trochę torfowy i od lak bagiennych.To i woda trzyma.I w sumie czasami będzie trzymać.
I zmyla tez moje marzenia i fajnym nasadzeniu nad stawem.
Teraz już sama nie wiem , czy czymś tam i jak obsadzić.
Bo jak będę mokre zimy, mokre wiosny to tam tak będzie,
ziemniaki mam pierwszy raz.Ciekawa jestem ich.I w sumie nowy warzywnik, nie tak elegancki jak twój ale mnie tez bardzo cieszy.
Do krzywnika została trochę nawieziona ziemia z wykopu stawu, trochę torfowej.