Kibicuje wyborowi psiego przyjaciela.
Nie wyobrażam sobie życia bez psa w domu, dlatgeo po śmierci naszego poprzedniego, tylko 3 dni byliśmy samotni. Nasz szalony Tytus jest z nami 7 lat
Z żółtymi bym raczej nie ryzykowała, bo to raczej wikie drzewa będa. Mam taka jedna i czekam az mi zasłoni znak drogowy w rogu działki
Z małych na pewno jest gwieździsta biała to raczej krzak max do 3 M. U mnie po 5 latach ma moze 110 cm
Polecam tez Susan, Betty lub Nigre to tez krzaki lub małe drzewka a nie wielkie dzrewa tez dorastają do ok 3-4 M . Moja na froncie to własnie Suzan, kupiłam ja taką uformowana w drzewko na pniu.
Mam tez wielopniową magnolie ale kupiłam bez etykiety. Albo to jest Alexandrina albo Soulangina, ale moze urosnac kiedys z niej duże drzewo. Rosnie w mojej glinie dosyć wolno. Miałm kiedys podobna i w takim samym czasie była drzewem o wysokości 5 M.
Nawigatorka i Sebek Gardenia bez Was to jak nie Gardenia....
Agatko pisząc babcia mam na mysli mamę , która ma 82 lata i już od ponad 22 lat prawnuki....od tego momentu jest babcią
Anima te brzozy to doorenbos odmiana Long Trunk, ma taki pokrój ale powinna dorosnąć do 5 M. Rosnie jednak wolno na wysokość co jest zarówno wadą jak i zaletą
Kamila NIGDY NIE przycinam magnoli. Zdarzyło mi sie obciąć jakąs gałąź , ktora przeszkadzała i np opierała sie na bukszpanach, ale z zasady magnolie nie cierpią przycinania
Sukces w uprawie magnoli to dbanie o wilgotne podłoze, nawozenie 3 x w sezonie i pilnowanie aby je choróbska nie zniszczyły. Od lat na moich dwóch magnoliach mam albo bakteryjną plamistość (Susan) albo przędziorki (Soulangina)
Pozostałych dwoch nic nie rusza. Nie przeszkadzały im równiez silne wiatry, ktore je nękały pierwsze lata po posadzeniu
Korzenie magnoli warto przykryć korą, której wystawę na zimę warto zwiekszyć. Moje magnolie maja już 5-6 lat i nie wymagają szczególnej troski
Bogdziu dziekuje za pozdrówka. Chwilowa poprawa zdrowia u babć bardzo cieszy. Potrafie sobie radzić ze wszystkimi przeciwnościami losu za wyjatkiem choroby mamy...
Zima zdecydowanie w odwrocie. Na tyle czuje odwilż, ze wrociłam do domu w półbutach z biura, nie poczułam zimna w nogi na tyle, ze zapomniałam o kozakach