Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W oflisowym ogrodzie

W oflisowym ogrodzie

kamila66 10:17, 31 sty 2017

Agcia napisał(a)
Pamiętam te nadpalone ozdoby drewniane w Wojsławicach aż mi się przypomniał wspaniały urlop.

Tej rozplenicy nie znam, a tę drugą roślinkę również potwierdzam, że to świecznica/pluskwica. Ma kilka odmian. Super bylina ale do miejsc wilgotnych. Na pełnym słońcu mogą się przypalać liście. Woli cień. Może wąchałaś to wiesz jak cudownie pachnie

Nie wąchałam, ale było na niej mnóstwo motyli. Dziękuję za informacje będę pamiętać
Makao_J 15:12, 31 sty 2017

Czytam i czytam i zastanawiam się o jakiego konia chodzi. Dopiero po chwili domyśliłam że że chodzi o Twojego psa.

edit. Czytam u Teresy że mały chory. Zdrówka życzę. 40 st to nie przelewki. To może być grypa skoro gorączka stale się podnosi. Już to kiedyś przechodziłam z dzieciakami.
patrycja 16:52, 31 sty 2017

kamila66 napisał(a)
hehe dziewczyny
ja jej chyba krzywdę zrobiłam tym kompostownikiem na plecach
To oryginał zdjęcia. Czy nadal Moka jest koniem

W pierwszej chwili nie pies , nawet moja córa stwierdziła czy to jest pies?
kamila66 17:25, 31 sty 2017

To ja może lepsze zdjęcie tego psa wstawię

kamila66 17:30, 31 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Czytam i czytam i zastanawiam się o jakiego konia chodzi. Dopiero po chwili domyśliłam że że chodzi o Twojego psa.

edit. Czytam u Teresy że mały chory. Zdrówka życzę. 40 st to nie przelewki. To może być grypa skoro gorączka stale się podnosi. Już to kiedyś przechodziłam z dzieciakami.

Byliśmy u lekarza.Trudno powiedzieć co to. Dostał leki przeciwwirusowe i przeciwgorączkowe.
U nas panuje trzydniówka. Jeśli nie będzie wysypki będzie oznaczać, że to coś innego.
Makao_J 17:37, 31 sty 2017

kamila66 napisał(a)

Byliśmy u lekarza.Trudno powiedzieć co to. Dostał leki przeciwwirusowe i przeciwgorączkowe.
U nas panuje trzydniówka. Jeśli nie będzie wysypki będzie oznaczać, że to coś innego.

No to oby wysypka się pokazała.

Przypomniało mi się że jak moja Otyla zachorowała na bostonkę to też przez 3 dni miała gorączkę. Po czym wyskoczyły jej krosty ale tylko na stopach i dłoniach. Aaa i nim wyskoczyły te krosty to potwornie ją te stopy i dłonie swędziały. Całą noc musiałam ją głaskać bo nie mogła zasnąć przez świąd.
sylwia_slomc... 19:01, 31 sty 2017

Oby mały szybko do zdrowia wrócił. Taka gorączka umęczy dziecko bardzo , a Was też bo trzeba być dzień i noc przy dziecku
W wolnej chwili luknij na tą glediczję bo dla Ciebie zrobiłam porównanie od nasionka do stanu obecnego
kamila66 19:39, 31 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Oby mały szybko do zdrowia wrócił. Taka gorączka umęczy dziecko bardzo , a Was też bo trzeba być dzień i noc przy dziecku
W wolnej chwili luknij na tą glediczję bo dla Ciebie zrobiłam porównanie od nasionka do stanu obecnego

Sylwia wiesz o czym piszesz. Niektórym się wydaje, że siedzenie w domu z dzieckiem to czas wolny extra.
Znalazłam swoje zdjęcia Twoje liście przypominają moją glediczję zwykłą

kamila66 19:41, 31 sty 2017

Makao_J napisał(a)

No to oby wysypka się pokazała.

Przypomniało mi się że jak moja Otyla zachorowała na bostonkę to też przez 3 dni miała gorączkę. Po czym wyskoczyły jej krosty ale tylko na stopach i dłoniach. Aaa i nim wyskoczyły te krosty to potwornie ją te stopy i dłonie swędziały. Całą noc musiałam ją głaskać bo nie mogła zasnąć przez świąd.

Kuba już raz bostonkę miał i też wysoko gorączkował. Wirusów kosackich jest siedem i na każdego można zachorować tylko jeden raz. Przed nami jeszcze sześć
Madzenka 20:19, 31 sty 2017

Kamilo u mnie w wątku napisałam odmiany krzaków (małych) magnolii