Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród wśród pól i wiatrów 20:28, 21 kwi 2019

Do góry
Ewilena napisał(a)
A Ja przyszłam zapytać o te sosenki niskie żółte, na skarpie, jaka to odmiana?

Skoro już o skarpie mowa, to chyba pierwszy raz od początku mojego ogrodu jestem w miarę ... w miarę z niej zadowolona A sosenki to kosodrzewina pumillo

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:28, 21 kwi 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Agatko, przepiękny pokaz magnoliowy To ile ich masz ?
Agatko, masz kwitnącą Galaxy, proszę porób jej trochę więcej zdjęć z bliska
Mam ją od zeszłego roku ale nie zakwitła jeszcze, i nie rośnie jednym pniem tylko wypuściła od korzenia pędy . Może to nie ona??

Aganiu, a wstawiałaś może listę swoich magnolii? jakie masz odmiany?

Wstawiałam listę magnolii dla Kasi_CS...powtarzam dla Ciebie
1 .M. stelata
2 .M. stelata Rosea/Royal Star
3 .M. soulangeana Rustica Rubra
4 .M. Galaxy
5 .M. Yellow River
6 .M. Gienie
7 .M. soulangeana Lennei
8 .M. Tripetala
9 .M. Sunsation
10 .M. Royal Crown
11 .M.Blue Opal, a raczej NN
12 .M.Black Tulip
13 .M. Susan
i tyle
Magnolia Galaxy

ona ma pochochrane kwiaty, ale duże i widać je z daleka

Jak zakwitnie Twoja magnolia to się dowiesz czy to Galaxy, dopóki nie zobaczysz kwiatów nigdy nie będziesz
mieć pewności jaka to magnolia.
Ogród wśród pól i wiatrów 20:22, 21 kwi 2019

Do góry
aisza222 napisał(a)
Przeglądnęłam od pierwszej strony jest pięknie !!!
Twój ogród jest moja inspiracją Mam pytania co do kul bukszpanowych posadzonych wzdłuż ścieżki od furtki wejściowej - co ile je sadziłaś ??

O, dziękuję za przemiłe słówka
Bukszpanowe kulki .. tak, jak Kamisia napisała - ok. 1 metr

Ogród wśród pól i wiatrów 20:20, 21 kwi 2019

Do góry
Iwetka napisał(a)
Jola, dzięki za foty żywopłotu grabowego zimą. Coraz bardziej przekonuję sie do niego. Cięcia bedzie trochę, ale liczę, że wynagrodzi mi opiekę swoim urokiem
Wiosna u Ciebie w pełni, u mnie na podkarpaciu jakoś wolniej wszystko rusza.
Widzę, że ciemierniki mają u Ciebie jak w raju i odwdzieczają się kwiatami. Ja miałam jednego białego i jakos nie przeżył mojej "opieki", może w innym ogrodzie... na razie podziwiam i obmyślam plan co i gdzie wsadzę w nowym miejscu
Powodzenia z pszczółkami... będzie pyszny miodek, jak się wybiorą w Twoje kwiaty
Pozdrawiam

Pewnie za kilka dni wrzucę soczystą świeżą zieleń młodziutkich grabowych listeczków, to się łatwiej skusisz na graba Ciężko im się oprzeć, na wiosnę są najpiękniejsze. Bo potem to już różnie bywa..

A ciemierniki to u mnie jakoś białe nie chcą rosnąć. Te kolorowe świetnie się trzymają a białe mizernie. Ale dałam im jeszcze jedną szansę, zakupując na wyprzedaży w obi osiem sadzonek Zobaczymy...
Z ulami ... mam nadzieję, że ogarnę temat i mnie rój nie pokąsa pierwszego dnia, hehe

Seslerie z grabowej zostawiam, bo obecnie ona tam najbardziej wzrok przyciąga.
Za drzwiami do ogrodu... 20:10, 21 kwi 2019

Do góry
Elu zdaje sobie sprawę ,że identycznej róży do ogrodu nie znajdę, a te co kupiłam nie są ze zwykłej uprawy w gruncie. Ale może jakąś podobną...

Elu-Alleluja!

Ogród wśród pól i wiatrów 20:08, 21 kwi 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
jej już w doniczkach !!
no to mus jak najszybciej przybyć bedem pisać

Pewnie już zdążyłaś posadzić A wiesz, że J. kupił w piątek w biedronce prześliczną sadzonkę ciemiernika double ellen i to za 7 zł!!Wielka szkoda, że ostatnia była.

Pachnące narcyzy zostawiam, życząc miłego świętowania

Ogród wśród pól i wiatrów 20:03, 21 kwi 2019

Do góry
Swoją drogą, brzoskwinie mają przepiękne kwiaty

Zbiór zapowiada się imponująco
Ogród wśród pól i wiatrów 19:58, 21 kwi 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
"miętowy dół, bielona skandynawska góra ..." - czekam na najważniejsze cdn - osadzenie rojów.

Ja też wciąż na to czekam Ale gościnna jestem dla wszystkich bzyczków zaglądających do ogrodu

Ogród wśród pól i wiatrów 19:48, 21 kwi 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Wow, 3 ule to będzie coś. no i jak już rodziny zaczną produkcję to będziecie jeszcze miód sprzedawać Super sprawa mieć swój miód. My kupujemy od paru lat od tego samego dostawcy i jest super.

Masz tyle terenu do ogarnięcia a już tak ładnie ogarnięty, wysprzątany.
Krokuski nie dość że łatwe w uprawie to jeszcze się ładnie namnażają i kwitną na nowych cebulach. zobaczysz jak za 2-3 lata ten rządek zgrubnie Będzie pani zadowolona.

Ciemierniki masz świetne. u mnie tylko jeden przetrwał i to taki marny jest. No ale on ma w zasadzie zupełny cien.

Wiesz Ewelina.. my mamy trzy ule, ale poszerzone. To znaczy klasyczne mają 10 ramek a moje są na 15!! Więc to tak jakbym miała 4,5 klasycznego Hehe Tyle żartów, a tak już poważnie to wcale nie jest tak do końca fajnie mieć niestandardowe ule, bo potem są problemy żeby coś do nich dokupić.

Krokusy faktycznie - w porównaniu do innych cebulowych - fajnie się mnożą i nie giną. Jeśli chodzi o tulipany czy narcyzy, to praktycznie co sezon trzeba sadzić nowe, bo starsze coraz marniejsze.

A ciemierniki bardzo lubię, praktycznie przez cały czas zdobią ogród: najpierw kwiaty, potem piękne ciemnozielone liście

Sezon 2017 u Hanusi 19:45, 21 kwi 2019

Do góry
Cieszy mnie, że wszyscy odpoczywają dziś od ogrodu, tak jak ja. Jutro też jeszcze zrob iłam wolne, może we wtorek kulnę się do ogrodu.
Na trawnikach już mniszek króluje.

Ogród wśród pól i wiatrów 19:36, 21 kwi 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Jola czym ty karmisz swoje ciemierniki? Za chwilę będą większe od hortek Ule pierwszą klasa!

Ciemierniki karmione miłością A ule mam nadzieję, że już wkrótce pokażę kompletne, zamontowane i zasiedlone. Jak to zwykle bywa zawsze coś tam się przedłuża. A szkoda, bo kwiecia w ogrodzie coraz więcej

Ciemierniki zostawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:26, 21 kwi 2019

Do góry
Johanko,thx

Kolejny piękny słoneczny dzień i udana wyprawa po najbliższej okolicy.
Cicho, bezludnie, uroczo.

Ogrodowe przygody 19:07, 21 kwi 2019

Do góry
Wszystkiego naj naj na święta

0
...uDany ogród 19:07, 21 kwi 2019

Do góry

...uDany ogród 19:05, 21 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj pogoda jest iście świąteczna w południe w słońcu było 30 stopni.
Posiedzieliśmy w ogrodzie i życzyliśmy sobie kolejnej Wielkanocy pod swoim dachem
Trzymajcie kciuki!

Basia - Mój Świat 18:23, 21 kwi 2019

Do góry
I jak tu nie kochać wiosny.

Ogródkowe perypetie:) 17:46, 21 kwi 2019

Do góry

lubię ten widok z nowego miejsca

pozdrawiam wszystkich świątecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies