Skoro już o skarpie mowa, to chyba pierwszy raz od początku mojego ogrodu jestem w miarę ... w miarę z niej zadowolona A sosenki to kosodrzewina pumillo
Aganiu, a wstawiałaś może listę swoich magnolii? jakie masz odmiany?
Wstawiałam listę magnolii dla Kasi_CS...powtarzam dla Ciebie
1 .M. stelata
2 .M. stelata Rosea/Royal Star
3 .M. soulangeana Rustica Rubra
4 .M. Galaxy
5 .M. Yellow River
6 .M. Gienie
7 .M. soulangeana Lennei
8 .M. Tripetala
9 .M. Sunsation
10 .M. Royal Crown
11 .M.Blue Opal, a raczej NN
12 .M.Black Tulip
13 .M. Susan
i tyle
Magnolia Galaxy
ona ma pochochrane kwiaty, ale duże i widać je z daleka
Jak zakwitnie Twoja magnolia to się dowiesz czy to Galaxy, dopóki nie zobaczysz kwiatów nigdy nie będziesz
mieć pewności jaka to magnolia.
Pewnie za kilka dni wrzucę soczystą świeżą zieleń młodziutkich grabowych listeczków, to się łatwiej skusisz na graba Ciężko im się oprzeć, na wiosnę są najpiękniejsze. Bo potem to już różnie bywa..
A ciemierniki to u mnie jakoś białe nie chcą rosnąć. Te kolorowe świetnie się trzymają a białe mizernie. Ale dałam im jeszcze jedną szansę, zakupując na wyprzedaży w obi osiem sadzonek Zobaczymy...
Z ulami ... mam nadzieję, że ogarnę temat i mnie rój nie pokąsa pierwszego dnia, hehe
Seslerie z grabowej zostawiam, bo obecnie ona tam najbardziej wzrok przyciąga.
Pewnie już zdążyłaś posadzić A wiesz, że J. kupił w piątek w biedronce prześliczną sadzonkę ciemiernika double ellen i to za 7 zł!!Wielka szkoda, że ostatnia była.
Wiesz Ewelina.. my mamy trzy ule, ale poszerzone. To znaczy klasyczne mają 10 ramek a moje są na 15!! Więc to tak jakbym miała 4,5 klasycznego Hehe Tyle żartów, a tak już poważnie to wcale nie jest tak do końca fajnie mieć niestandardowe ule, bo potem są problemy żeby coś do nich dokupić.
Krokusy faktycznie - w porównaniu do innych cebulowych - fajnie się mnożą i nie giną. Jeśli chodzi o tulipany czy narcyzy, to praktycznie co sezon trzeba sadzić nowe, bo starsze coraz marniejsze.
A ciemierniki bardzo lubię, praktycznie przez cały czas zdobią ogród: najpierw kwiaty, potem piękne ciemnozielone liście
Cieszy mnie, że wszyscy odpoczywają dziś od ogrodu, tak jak ja. Jutro też jeszcze zrob iłam wolne, może we wtorek kulnę się do ogrodu.
Na trawnikach już mniszek króluje.
Ciemierniki karmione miłością A ule mam nadzieję, że już wkrótce pokażę kompletne, zamontowane i zasiedlone. Jak to zwykle bywa zawsze coś tam się przedłuża. A szkoda, bo kwiecia w ogrodzie coraz więcej
Dzisiaj pogoda jest iście świąteczna w południe w słońcu było 30 stopni.
Posiedzieliśmy w ogrodzie i życzyliśmy sobie kolejnej Wielkanocy pod swoim dachem
Trzymajcie kciuki!