Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

HannaR 21:51, 08 cze 2019

No proszę, ktoś tu ma żółte kwiaty. A one takie niepopularne.
Nowa12 22:33, 08 cze 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

No właśnie, muszę ją sobie zamówić, fajny wypełniacz, nie?

Też mam od jesieni zeszłego roku dwie rutewki i czekam aż zakwitną. Oby bo też chciałabym zobaczyć tę chmurę kwiatuszków.
Kasia_CS 22:38, 08 cze 2019

Fajne te Twoje chłopaki! Ja z jednym ostatnio nie wyrabiam, chyba zbytnio rozpieszczony ten nasz pierworodny.

Wiadomo, najbardziej lubię zielony, więc taka kompozycja:

Też lubię odcienie zieleni wiesz może jaka to żurawka?

Widzę, że kaliny posadzone, super!

Rutewki mam obecnie 4, choć jedna jeszcze nie kwitła, bo to jesienny zakup. Mam Elin (taka olbrzymka ), delavaya fioletowa jakaś nn, delavaya hinckley i ostatnia powinna być biała- okaże się uwielbiam je!
Poppy 23:21, 08 cze 2019

Nie spodziewałabym się po sobie, że taki kolor kiedykolwiek mi się spodoba, ale ta róża jest zachwycająca. I ten zapach.
Areały...tylko teraz weź to z głową zagospodaruj...

Co do arealow to dobrze Ci idzie Nie doradzam, bo sie nie znam, po prostu.
A co do koloru, to wlasnie, trzeba miec glowe otwarta, wydaje mi sie, ze sie czasami niepotrzebnie zamykamy na mniej typowe barwy.
O zapachu nawet nie wspominaj, faktycznie boski. A kwiat ogromny,z daleka swieci!Az sie zastanawiam, czy kolejne tez beda takie duze. Obok niej mam dolce vita, zgrywaja sie kolorem, roznia sie rozmiarem, mysle ze jak sie rozkreca obie, to bedzie git. I inne zolto pomaranczowe z tej rabaty. Bo mi odbilo
UrsaMaior 15:21, 09 cze 2019

Ja mam dużo żółtego, bardzo lubię
Brzozowadzie... 22:08, 09 cze 2019

HannaR napisał(a)

No proszę, ktoś tu ma żółte kwiaty. A one takie niepopularne.

O, Haniu, ja samej siebie nie poznaję Idę ostatnio w żółty i pomarańczowy, a odrzuca mnie róż, świat się kończy
Brzozowadzie... 22:09, 09 cze 2019

Nowa12 napisał(a)

Też mam od jesieni zeszłego roku dwie rutewki i czekam aż zakwitną. Oby bo też chciałabym zobaczyć tę chmurę kwiatuszków.

Ja na razie rutewki mam w koszyku Muszę chwilę odpocząć od tych nasadzeń, mam dość, idą upały, planuję chłodzić się na tarasie
Helen 22:10, 09 cze 2019

O, Haniu, ja samej siebie nie poznaję Idę ostatnio w żółty i pomarańczowy, a odrzuca mnie róż, świat się kończy

A ja jeszcze lubię różowy. Oj, długa droga przede mną
Brzozowadzie... 22:13, 09 cze 2019

Poppy napisał(a)

A co do koloru, to wlasnie, trzeba miec glowe otwarta, wydaje mi sie, ze sie czasami niepotrzebnie zamykamy na mniej typowe barwy.
O zapachu nawet nie wspominaj, faktycznie boski. A kwiat ogromny,z daleka swieci!Az sie zastanawiam, czy kolejne tez beda takie duze. Obok niej mam dolce vita, zgrywaja sie kolorem, roznia sie rozmiarem, mysle ze jak sie rozkreca obie, to bedzie git. I inne zolto pomaranczowe z tej rabaty. Bo mi odbilo

Sprawdziłam, to żurawka Green Spice, fajna jest, ładny wypełniacz.
Te rutewki wyglądają na zdjęciach bardzo fajnie, na pewno gdzieś je wcisnę. No, i będę u Ciebie obserwować, masz ładną reprezentację
Brzozowadzie... 22:24, 09 cze 2019

Poppy napisał(a)

Jest piękna, teraz kwitnie chyba sześcioma kwiatami. Najpierw przymierzyłam ją na frontowej jak "kontrapunkt"

Ale potem stwierdziłam, że wykombinuję specjalnie dla niej mini rabatkę na moim przechowalniku Ignaś codziennie sprawdza, czy nadal "pachni", tam ma łatwiej Dorzuciłam jej brązowe trawki, szałwie i przetaczniki oraz lawendową naparstnicę, siedzą tam też trzy zeszłoroczne ogniste jeżówki Ciekawa jestem efektu, jak to wszystko zacznie kwitnąć