Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:56, 07 cze 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ja posadziłam melona. Podobno da radę

Piwonie piękne. Jak patrzę co ma TAR i te twoje, to mi okropnie żal, że u mnie nie chcą rosnąć.

Skalniaczek zawodowy

No mam nadzieje, ze damy rade z tymi melonami albo one z pogoda

Wydawalo mi sie zawsze, ze piwonie to takie malowymagajace sa a tu u Ciebie nie chca rosnac hmmm

Skalniaczek dziekuje

przedstawiam Kasie i Jasie najwieksze rozrabiaki w okolicy

Pamiętajcie o ogrodach 13:56, 07 cze 2019

Do góry
warzywnik na się udał w tym roku

Moja działka na Dębowym Lesie 13:44, 07 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu co to za kwiatki też je mam a nie wiem co to?
Okno na ogród 13:44, 07 cze 2019

Do góry
A poza tym wszystko się zieleni, a ja zaczynam marzyć o peoniach... Ale gdzie je wcisnąć?

Różaneczniki - choroby i szkodniki 13:38, 07 cze 2019

Do góry
Witajcie, czy to choroba czy zagłodzenie? PH pod korzeniami dziś ok 5.

tak kwitł w tym roku

a tak w zeszłym

Pamiętajcie o ogrodach 13:36, 07 cze 2019

Do góry
Elu a jakie fajnie pieski ma Irenka zreszta ja jestem psiarz. No ostatnio mocno poszczuplałem, od pół roku nie słodzę kawy ani herbaty może dlatego.
A dopiero u Irenki widze jak marna mam ziemię, dostalem oczywiście trochę roślinek co mnie cieszy niezmiernie, ot choćby idziemy sobie po jej ogrodzie i nagle "Grześ chcesz siewki jezówek? No ja że pewnie. No to tak nakopała z dwadzieścia sztuk albo i więcej, no sama radość. U mnie nad moimi jeżówkami to ja się trzesę żeby w ogóle wyszły, a u niej ot tak i jest

JUż posadziłem, będę nad nastepnymi się trząsł
Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:36, 07 cze 2019

Do góry
Co się dzieje z molinią ? To jakaś choroba grzybowa ?
Zakupione w zeszłym roku jakieś chore,bo też robiły im się te zasychające końce...w tym roku to samo...
Mazanie pomocy !
Ukojenie 13:24, 07 cze 2019

Do góry
Zakwitla tez inna - pierwszy raz i jednym kwiatem:

A trzecia i ostatnia jaka posiadam ma trzy paki - bedzie niespodzianka bo nigdy nie kwitla. Zasadzona na rabacie planowanej jako biala wiec podejrzewam, ze taka bedzie i ona.

Tyle na dzis. Pozdrawiam serdecznie!
Ukojenie 13:21, 07 cze 2019

Do góry
Zakwitla moja piwonia nn - szkoda byloby jej tutaj nie uwiecznic wiec dzis zdjecia:

Ogród Małej Mi 2017 13:18, 07 cze 2019

Do góry
Aniu jak nazywa się ta roślinka fioletowa
?
Ptasi gaj 13:08, 07 cze 2019

Do góry
To jest w cieniu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:02, 07 cze 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Natrzaskałam dzisiaj zdjęć jak mały Kazio, ale burzowe niebo plus słoneczko ładnie podbijały urodę roślin.

Ulubiona róża piękna Moja posadzona wiosną w donicy przędzie słabiutko, rozczarowana byłam sadzonką i obiecałam sobie, że róże będę kupowała w sezonie kwitnące u miejscowego dostawcy, a nie w "renomowanych" inernetowych szkółkach W ten sposób przedwczoraj nabyłam Candlelight
Piekne zestawienie berberysów z bordowymi żurawkami i to poniżej cudne - wrzosu z... kiścieniem? azalią...?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:59, 07 cze 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
K

Ja tak długo miałam te liscie krokusów, wciąż zielone i sobie myślę - dobra poczekam.. a one zielone i zielone, tylko tak nieestetycznie polegują. No i lekko pociągnęłam, a one bez żadnego oporu powyłaziły - żałowałam, że tak późno się z nimi rozprawiłam.

A cytowana rabata świetna, kant chyba brzytwą cięty a czekaj czekaj, to ekoboard! dopiero załapałam jak się przyjrzałam dobry efekt daje W sumie to wszystko fajnie Ci zmężniało.

Pozdrowionka!
Przedziwny Ogród 12:58, 07 cze 2019

Do góry

Moja bajka 12:48, 07 cze 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Dziękuję Kasiu .
Z jednej strony warzywnika cieszą piwonie, a z drugiej róże

Witam nie wiem cze bylam na twoim watku
Wszystko piekne co na powyzszych fotach widac piekne. Bujne piwonie a roza przepiekny bursztynowy kolor jak sie nazywa jak znasz nazwe.

Spotkanie - dobrze jest tak pozagladac w innych ogrodach. Ja zazwyczaj nie mam czasu ciagle grzebie w ziemi lub mam inne obowiazki.
Masz bardzo ladny ogrod roslinnosc bujna pewnie tez troche starszy od mojego.
Dobrze, ze przy tych wkzytach pogoda sprzyja.
U nas dzisiaj piekielny upał.

Pozdrawiam
Monte Palace Madeira - ogród tropikalny w Funchal na Maderze 12:35, 07 cze 2019

Do góry
Sklepik z ciętymi kwiatami i z kłączami, cebulami do kupienia wyglądał tak ;

Nie można było fotografować wnętrza ale na moją specjalną prośbę że to na forum ogrodnicze i że rośliny to moje hobby dostałam zgodę na fotki

A przed sklepikiem :

Ogród do odnowy 12:32, 07 cze 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Gosiu ….wiem…. obiecuję ,że zajrzę od poniedziałku ….ale w końcu dotarłam i nadrobiłam
bodziszka mam takiego ciemnego sztuk jeden-były 3 ,ale dwa gdzieś wsiąkły i nie mam pojęcia jak go skomponować i gdzie -na razie dałam do bordów czyli buk ,penstemony ,jakieś niebieskie cuda -nie pamiętam nazwy ,pomarańczowe kukliki...i nadal mi zgrzyta -może temu ,że jeden

a oczko -ciekawi mnie jak skomponujesz....mam nadzieję ,że pokażesz ….też szukam u siebie miejsca na mini oczka ...nawet już wiem ,gdzie bym je widziała ,ale na razie zajęłam się tetrisem roślinnym i dopiero jak skończę ,to będę myśleć o wodzie
Buziaki

Na razie ten bodziszek kwitnie w otoczeniu kamieni, potem będę coś kombinować. Z kolei jest za mały by jakieś rewolucje z nim robić

ten jest bezproblemowy

kolory...

Monte Palace Madeira - ogród tropikalny w Funchal na Maderze 12:31, 07 cze 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Ale pięknie, a nie wiedziałem gdzie się wybrać na urlop
A te strelicje! Moje ulubione
Sadzonki czy cięte sprzedawali?

Strelicje rzeczywiście cudne. Cena 1 euro za dwie sztuki kwiatu ciętego była w Funchal u kwiaciarki pod halą targową. Z lotniska z kwiaciarni można było po 1 euro kupić jedną sztukę kwiatu i nadać ja jako bagaż. Taką nietypowa forma pamiątki zamiast np. magnesu czy innego drobiazgu.
Na targu w Funchal oraz w innych miejscach dostępne były kłącza Strelicji - nie pamiętam cen bo wiedziałam że u nas nie ma szans na to by je wyhodować bez szklarni ogrzewanej. Kupiłam za to sobie cebule Agapantów do donicy na taras.

A dla miłośników Strelicji wrzucam przydomowy ogródek sfotografowany w miejscowości Santana

Moja działka na Dębowym Lesie 11:30, 07 cze 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Aniu masz piękny ogród nie marudziaj
Maki rewelacja u mnie nie chcą się zadomowić chyba nie umiem o nie zadbać

Ojtam, ojtam...
Maki potem dam ci nasionka i wysiejesz i będziesz miała na 100 %.

Kolejne róże rozkwitają
Chippendale

NN

NN- ale bardzo mi sie podoba

Munstead Wood .Rachityczna, mala i z jednym pędem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies