U nas znowu leje, już się cieszyłam bo rano było nawet znośnie ale popołudniu znów się zaczęło...no ręce opadają!
Pojechałam na działkę tylko na chwilę, galopem przebiegłam zobaczyć czy wszystko w porządku i znów siedzę i się kiszę w domu. Powoli mam tego serdecznie dosyć.
Oby jutro i w weekend było lepiej, bo zwariuję!
Jakie drzewa liściaste i w jakiej konfiguracji mogę zasadzić aby odsłonić się trochę od widoku okien sąsiadów. Świerki serbskie urosną za kilka lat . Migdałek widoczny z na zdjęciu do przesadzenia. Ścianę sąkompletnoe nie wiem jak stworzyć fajna lekką ścianę liściastą ..
Kasiu bardzo lubię sosny Już ograniczam ich wzrost. Jałowce rosnące na skarpie co roku uszkadza mi jakaś burza. Muszę je wtedy obwiązać sznurkiem. Jakoś jeszcze dają radę.
Witam. Dawno mnie tu nie było. W ogrodzie trochę od tej pory się zmieniło. W końcu zdecydowałam się na oczko. Projekt i wykonanie własne. Jak oceniacie?
Pozdrawiam
Danusiu, u mnie to samo, co i u ciebie, uwierz. Też przed chwilą wróciłam, ciut obiad podgotować, nie wiem za co się chwycić, tyle pracy
i mrówki w trawach gniazda robią, walczyłam i pogryzły mnie cholery
bodziszki zaczynają i piwonia, co ci się podobała. No kupiłam 3 dla testu te czosnki, dość drogie były. Bardzo oryginalne
ale mi net muli
Nawet nie wiedziałam, że takie są, jest cudny Sciana z żółtą róża zjawiskowa, u Ciebie nie jest dziko to bardziej u mnie. Wlasnie sobie pzymusowa przerwe zrobiłam bo znowu pada a tak mi się fajnie pracowało w ogrodzie, oj nie idzie tego przerobic a zachwaszczone i tyle cięcia. Pozdrawiam
Dziękuję i cieszę się, że właścicielce tak pięknego ogrodu podoba się u mnie.) Jeśli macie zamiar robić oczko wodne to postarajcie się o więcej miejsca niż u mnie. Moja z założenia miała być kałuża, ale nie przewidziałam, że nawet w cieniu i bez wysokich temperatur woda tak szybko zarośnie glonami. Kałuża jest u mnie wabikiem na dzieci, pierwsze kroki od razu za dom i do kałuży. Ja nie pracuję ze względu na stan zdrowia, jestem więźniem swojego domu i całe szczęście, że mam ogród. Tak kałuża wygląda dziś.