Teraz proszę Was radę kiedy mogę przesadzić kulki do przodu i przede wszystkim róże ,które mają mnóstwo pąków i tak na mój rozum chyba będę czekać aż przekwitną
Róże u mnie ładnie już kwitną, ale tą różową słoneczko strasznie umordowało dzisiaj. Sporo dopiero w pąkach, ale jest już co powąchać. Za kilka dni zakwitną i u Ciebie.
Altana ta sama co w 2013 roku, nawet z tego samego miejsca dziś zrobiłam fotkę. Zauważyłam, że stare zdjęcie też było robione wiosną.
Moje dzisiejsze prace ogrodowe zabrałam się za zrywanie darni
Miałam pomocnika w osobie mojego starszego syna przyznam że bez niego nie dałabym rady
W dodatku upał jak diabli
Dzis spelnilo sie moje zyczenie - odkrylam, ze w moim ogrodzie mieszka jez a nawet dwa
Gdyby nie sapaly to nadal zylabym w nieswiadomosci .
Zdjecie z godziny okolo 22.00:
Ta odmiana surfinii mile mnie zaskoczyła, warto było kupić, bo deszcze nic nie uszkodziły
Pokoślin baldaszkowy w pełni kwitnienia.
A tu jego kwiatki z bliska.
Krzewuszka nn.
Zdjęcie trochę myli. W rzeczywistości nie są takie wielkie. Kilka dzisiaj zmieniło miejscówkę, trafiły na ruderową. Te się jeszcze ostały na starym miejscu:
Jeśli chodzi o żywopłoty i ramy ogrodu.. "za domem" od strony gospodarczej mamy miejsce przeznaczone na żywopłot (ok. 25 metrów długości, wzdłuż roboczego wjazdu), najlepszy byłby moim zdaniem jakiś zimozielony, myślałam nad cisem.. Na rzucie zaznaczam kolorem czerownym (ramka) w którym miejscu ma być ten żywopłot..
Moje piwonie nie zamykają kwiatów, systematycznie rozwijają się i powiększają kwiat. Mam je bardzo długo, ponad 30 lat. Za miłe słowa o ogrodzie dziękuję.
A kysz, a kysz, trzeba sobie humor jakoś poprawić. Sprawiłam sobie kolejne dwie donice. Udekorują rabatę hostową. Na razie postawiłam jedną. Hosta wstawiona w plastikowej czarnej doniczce bo tak zimowała od ubiegłego roku. Wygląda to źle, ale kiedyś poprawię. Troszkę miejsca udało się wyskrobać przed donicą, coś się dosadzi.