Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 19:52, 12 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Ale się dzieje u Ciebie ja też dziś porobiłam co nieco, głównie na polu użyźniania gleby, której chyba nie ruszałam w tym miejscu od "nowości" i tylko posadziłam kiedyś rośliny. I zadolowalam magnolię z naszych zakupów

Jordanek pięknie się prezentuje w tym świetle

No wiesz Kasiu, cały czas pcham tę ogrodową taczkę.
Ale ten zimny długi weekend na działce jednak odchorowałam a właściwie to ciągle jeszcze odchorowuję. Co prawda wczoraj wyrwałam się na działkę przy pięknej pogodzie, ale już raczej na małych obrotach. Posadziłam tylko nowe roślinki: seslerie jesienne, jeżówki, języczki i zatrwiany. W sumie 24 sztuki, niby niewiele, ale trochę mi zeszło z tym.

Ten mój Jordanek pierunek jakoś nic nie chce rosnąć. Jak patrzę na jego braciszka u Gosi/Malgol to się na tego mojego złoszczę.
Te jego wiosenne listeczki są cudowne. Zaczyna kwitnąć rh, ten którego masz podobnego. W tym roku bardzo skromnie, tylko kilka kwiatków.

eVka 20:02, 12 maj 2019

Aniu, piękny ten Twój Jordan Tak świeci przy tych rodkach. Cudo
Pogoda nie dopisuje i nie ma jak z przyjemnością podziałać w ogrodzie.
Zana 20:19, 12 maj 2019

kwartet napisał(a)
No Anula ty mnie nie dobijaj chociaż jeedno zdjęcie takie normalne wstaw.
Nacykałam u siebie z lewa na prawo nawet wydawało mi się że niektóre ładne,właże do ciebie i co?Ino liściem się nakryć i niewychylać zbytnio.
Ruderowa przemawia do mnie ,oj przemawia a słoneczna pokaże się za chwilę bo na niej jest mniej struktury( taka raczej bylinowa)
Ale że co limit wyjazdów wyczerpałaś na ten rok?Bo wiesz ja to się ciebie jednakowoż spodziewam u siebie.
A takie tulipany Iza ma ,mówiła że china girl się zwą.

Ania, no weeeeź Ty z tym liściem, wyłaź spod niego! Jak nacykałaś to może byś wstawiła, a skoro nie masz gdzie, to może gościnnie u mnie. Będzie przynajmniej jakaś miła odmiana, bo u mnie ciągle to samo, nuuudyy.
Co do słonecznej masz rację, brak tam struktury. Pod płotem zostawione jest miejsce na żywopłot. Zresztą myślę, że to nie jest jej ostateczna wersja, to raczej uporządkowany przechowalnik.

Aniu, nie wiem czy przyjadę. Musimy jeszcze koniecznie ściągnąć pana od nawadniania, coś się z ustawieniem eMowi pochrzaniło to raz, a dwa musi nam dowieźć jeszcze linię kroplującą do rozłożenia na ruderowej.

Normalne zdjęcie mówisz? No dobra, właśnie siedzę z 10 minut i zastanawiam się czy wstawić. No wstawię mój pie...nik pod płotem, specjalnie dla Ciebie. I żeby nie było, że u mnie tak pięknie, bajzlownik goni bajzlownik.

Od bramy jest kawałek jako tako uporządkowany czyli tzw. rabata słoneczna, a właściwie jej zaczątek. Tam przeniesione są rośliny, które rosły mniej więcej w miejscu gdzie widać białe tulipany (do wykopania po kwitnieniu, fajne są, szkoda mi ich zmarnować). To wszystko czeka na przekopanie z różnymi dobrociami i mam nadzieję zrobić to w tym sezonie a w przyszłym obsadzać.

Zana 20:24, 12 maj 2019

paniprzyroda napisał(a)
Troszkę wieczorami poczytałam, obejrzałam. Inspirujące zmiany, fajne nazwy dla rabatek, śliczne foty.. pozostaję nieustającą fanką klimatycznego ogrodu

Hi, hi właśnie pokazałam kawałek tego "klimatu". Zawsze mówię, że u mnie ładne zdjęcia, a rzeczywistość taka sobie.

Pierwszy rh, dziadkowy rozkwita

Zana 20:30, 12 maj 2019

Makusia napisał(a)
Hello po majówce!
Anula pierwsze, czego Ci zazdraszczam, to gleby! Boszzzzz gdybym miała taką czarną ziemię....

Ruderowa tworzy się fajniutko i nie eskaluj jej tak, bo na to nie zasługuje

Widziałam damę w szafirkowym jeziorku- to już chyba dość dawno, ale pięknej urody ta dama

Kochana, ta czarna ziemia to zamieniony moim potem i łzami (o kasie nie wspomnę) żółty piach. Gdyby nie ta orka z piachem to być może finiszowałabym z urządzaniem ogrodu, zostałaby błoga pielęgnacja. Kiedyś doczekam.

Pstrokate tulipanowo kwitnie nadal

Zana 20:33, 12 maj 2019

Kawa napisał(a)
nooo Anus śliczne te twoje foty w promykach słoneczka
mniam takie cudniaste

ciskowe kuli śliczne u mnei na razie rpzyrostów brak ale moze to przez to zimno
brrr

Kuleczki cisowe też mnie zachwycają, moje pierwsze, wymarzone, wyczekane.

Tiarelki kwitną, no śliczne są, czas je już odmłodzić

I hosty cudne wiosenne

UrsaMaior 20:34, 12 maj 2019

Ale cudny! Jak mu na imię, wiadomo?

Zana napisał(a)

Pierwszy rh, dziadkowy rozkwita

Zana 20:39, 12 maj 2019

malgol napisał(a)

Przepiekne te foty! Ty to masz dar. Kulkowe miśki już piękne przyrosty maja Moje jeszcze nie

Żeby tak te kulkowe miśki miały przez cały sezon te śliczne przyrosty, one są tak cudne.

Na hostowej kwitnie disporum flavum (dziewczynom błędnie powiedziałam, że to uvularia, podobne są)

Helen 20:39, 12 maj 2019

Anulka, jesteś bardzo konsekwentna kolorystycznie, bardzo mi się to podoba. Ta hosta wiosenno-zielona - jak się nazywa?
Zana 20:41, 12 maj 2019

lojalna_ napisał(a)
Do zakochania są Twoje zdjęcia trudno się napatrzeć . Mistrzyni uroczych fot ♡♡♡ Subtelnie ....

Joluś, jakże miło Cię widzieć.
Zawilce for you