Ewuś u mnie rośnie coś takiego. Jeszcze nie kwitnie, ale ma żółte kwiaty. Opis najbardziej pasuje do żarnowca miotlastego.
Dzięki za link i możliwość porównania.
Witam. Tuje szmaragd oraz szmarag Gold. Razem 140 szt. Posadzone około rok temu. Kupione w szkolce w donicach. Wszystko było ok do wiosny. W marcu sypniete nawozem Yara, w tym samym czasie zauważyłam na niektórych czarne końcówki gałązek. Poradzono mi spryskac Topsinem. Po oprysku wszystkie tuje oprócz goldow zrobiły się brązowe, w środku są zielone. Oprysk zgodnie z instrukcją. Ewidentnie widać że pogorszenie nastąpiło po oprysku. Co mogę zrobić żeby je ratować??? Czy jest jeszcze szansa jakakolwiek?
Oj kochane,
tak się zajęłam dołem i sadzeniem nowych nabytków od Kasya, że kulki nadal nieposadzone. Pokażę zaraz efekty tych działąń, a cisy siedzą nadal w doniczkach i pustych skrzynkach
W przyszłą sobotę będę ogarniać górę, bo dziś goście za chwilę przychodzą
Gosiu mam takich 6, sa cudowne, zima nic im nie grozi. Mojego w zeszlym roku maz scial odsniezarka a ten sie pieknie odbudowal. Pokazywalam u siebie. Maja jedna wade sa bardzo kruche wiec u mnie galazki juz nie raz sie odlamały ale dzieki temu nabieraja coraz to nowych ksztaltow bonsaiowych
jeszcze dopisze, ze lubia je przedziorki wiec trzeba obserwowac i u mnie lepiej rosna w polcieniu z wilgotna gleba niz w sloncu z mniej wilgotna. poza tym sa bezobslugowe i ladne.